Návrh kuchyne bungalov 1472 - rada

Ahojte, chcela som poprosiť o nápady, ako navrhnúť kuchyňnu do bungalovu 1472. Viem, že chcem ostrovček s varnou doskou. Nemáme ešte ani návrh kuchyne, tak ak by sa našiel niekto šikovný, kto by nám poradil, tak by to veľmi potešilo :) kuchyňa bungalov 1472
Odpovedať
1
2

Odpovedať

Odpovedať
@uglybetty1234 hmm no v tvojom pripade by som nedavala ruru do vysky aby som si zbytocne neodkrajovala z aj tak malej pracovnej plochy. skoda ze uz to mas postavene, poradila by som ti trochu ine riesenie. Inak teda tak ako to mas - do rohu k spajzi chladnicka, drez by som vycentrovala presne oproti varnej doske, vedla neho umyvacka. Sporak by som dala pod varnu dosku, mikrovlnku bud do hornej skrinky alebo do spajze.
Odpovedať
@luck4 ahoj, dakujem za reakciu. Tiez som rozmyslala dat sporak dole pod varni dosku a mikr. niekam do skrinky. Len by som chcela umyvacku do vysky a to bude asi problem.
Odpovedať
Dobre by bolo dat rozmery, ako dlha je ta stena?
Odpovedať
Stena ma 3,5 m. Velkost ostrova by som potrebovala poradit. Nejake prakticke riesenie.dakujem
Odpovedať
uberat z plochy pracovnej dosky to by som urcite nerobil ani na ukor umyvacky v pohodlnej vyske, vsak tam mate len 3m dosky, ja mam to iste ale mam ostrov 110cm siroky a 2,4m dlhy takze v podstate 2x2,4m dalsej dosky bez 1m indukcnej dosky, chladnicku mam ako vy a vedla nej este vo vysokej skrini ruru a nad nou mikrovlnku.
Odpovedať
Profilova fotka
@uglybetty1234 Ak tam je 3,5m tak je tam podla mňa celkom dosť miesta. 60 - chladnička, 80 - skrinka, 80 - skrinka s umývadlom, 60 - umývačka, 60 - trúba a mikrovlnka vo vysokej skrinke. Ostrov si daj podľa priestoru, ale 2x1m tam v pohode vojde. Varná doska v strede a 70cm tam máš priestor do každej strany. A máš to aj pekne ergonomicky rozdelené.
Odpovedať
Profilova fotka
@uglybetty1234 Nuda na týždňovke, tak som urobil 3D. Ostrovček môže byť širší aj dlhší.
Odpovedať
no pekna nuda na tyzdnovke :-) ale neboj nie si sam. Tu chladnicku ak necha tam ako je na orig. navrhu bude nat o 60cm dosky viac. ostrov som povodne planoval tak isto ako si to z ''nudy'' navrhol ale potom som ho otocil o 90 stupnou a predlzil o pol metra.
Odpovedať
@pmasarik @jano2007 @luck4 @atlaska jej, ďakujem :) dobre, že je nuda na týždňovke ;-) A myslíte, že keby som dala chladničku do opačného rohu vedľa okna, a umývačku do pohodlnej výšky vedľa umyvadla, trúbu pod varnú dosku a mikrovlnku do nejakej skrinky, že by to mohlo byť fajn? Umývačku používam viac ako trúbu, viac by mi vyhovovala mať ju vyššie.
Odpovedať
@pmasarik A ďakujem za čas aj návrh.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@uglybetty1234 ešte som umývačku nikdy nevidel vyššie... veď umývačka má spodok na ktorý sa dáva sokel a dvierka sa do toho priestoru otvárajú. Neviem si to predstaviť.
Odpovedať
@pmasarik tiež som to ešte nevidela, ale verím, že je to najpraktickejšie riešenie. Len teraz rýchlo na nete som našla tento obrázok. Len neviem ako si to mam v kuchyni nejako dobre usporiadat, aby mi tam táto vyvýšená umývačka pasovala. Ak si dobre pamatám, tak práve @atlaska to tak má.
Odpovedať
nemam - nakoniec sme to nedali,az take prakticke mi to nakoniec neprislo. a nasa kuchyna je sucast obyvacky a chcela som aby posobila co najmenej ako kuchyna, ziadne dolne-horne skrinky-prac.plochy medzi nimi, takze na stene ako as ty mame iba vysoke skrine az po strop,uplne jednoduche bez uchytov s rurou a MW a na ostrove drez,bateriu, var.plochu a pri dreze mycku. Velmi neprakticke je nosit vodu ponad podlahu, zlievat horuce cestoviny, zemiaky v dreze oproti var.plochy. na obrazku je zasa neprakticke davat riad do horneho kosa. a do dolneho kosa dozadu sa lahsie davaju hrnce ak je mycka uplne dole akoked je takto vyssie. Ale ide to urcite, videla som to v KIKA. ten kryci panel normlane prekryva aj o 10cm dvere mycky,takze ak sa urobi presne,nemusi sa nikam ten panel zasuvat.
Odpovedať
@uglybetty1234 ani umyvacku by som nedavala do vysky, jednak mi to nepride az take prakticke a jednak znova - zbytocne sa oberies o pracovnu plochu. co sa ostrova tyka, podla mna by mal byt z kazdej strany vedla neho priestor aspon 1m (norma je 1,2), takze neviem ake 2m a viac ti tu radi @pmasarik , mne vychadza ze ho mozes mat tak max 1,5m dlhy.
Odpovedať
ano a potom ked bude 1,5 x 1m ten ostrov iba s varenim, vyzera divne taky tvar, po stranach ostane /45cm/ na odlozenie misy, nejakeho taniera s varechou malo miesta, tiez si neviem predstavit krajat zeleninu na dosticke a prenasat ju celu s tymi minikuskami na druhu stranu ponad podlahu do hrnca. Ked robim vajicka, rozklepnem a skrupiny hned do kosa vedla var.plochy a na panvicu - vsetko vedla seba nie oproti sebe.
Odpovedať
@uglybetty1234 ty máš predprípravu na digestor?ak áno potom už nič,lebo ako sa píše hore ono je výhoda mať pri dreze var.plochu,ale ja viem ono na to treba myslieť pred.............
Odpovedať
@atlaska - tiež si myslím, že to nie je praktické prenášať vodu a hrnce ponad podlahu, skúsim si ešte nakresliť umyvadlo vedľa s varnou doskou. A dať trúbu dole pod to. Len potom sa mi nezmestí umývačka hore. Ja mám 180 cm a je to utrpenie každý deň zbierať taniere atď zo spodu umývačky. @luck4 tú varnú dosku posuniem viac do pravej strany. Tiež som si počítala veľkosť ostrova a nebolo by to dobré mať dosku uprostred, a po stranách len trochu miesta. To ju dám radšej viac na stranu a budem mať viac pracovného miesta. @marta2610 digestor nechcem. Nikdy som ho nepouzivala okrem svetla. takze nebude. ďakujem za rady :-)
Odpovedať
Skusam rôzne obmeny umiestnenia jednotlivých objektov atď. Čo myslíte, je niečo z toho použiteľné?
Odpovedať
Este tieto
Odpovedať
@atlaska @luck4 @marta2610 @pmasarik @jano2007 ešte som sa chcela opýtať, že ako ste potom umiestňovali napríklad kávovar, konvicu, stojan na nože,....? Ďakujem
Odpovedať
kavovar a konvicu mam na pravo pri okne rovno na doske, stojan na noze nemam, pouzivam noze 3 a jednu skrabku na zeleninu vsetky ostatne noze su pre mna zbytocne, kupte si sadu so stojanom napr od fis...rs a uvidite kolko z nich budete pravidelne pouzivat, noze mam v sufliku ''vysuve'' v doplnku z i.....ey
Odpovedať
noze v supliku, kavovar na komode a rychl.konvicu nemame, na indukcii je cajnikv zime, v lete pijeme vodu s citronom.
Odpovedať
@uglybetty1234 podobne ako @atlaska - noze v supliku, kavovar bude niekde v rohu (mm ho nechce skryt pod roletku) a rychlovarna konvica nebude, kedze budeme mat indukciu. este mame hriankovac, ten asi dam pod roletku
Odpovedať
no mne namiesto rolety urobili gilotinu, nedrzi polo otvorena, stale pada, uz to riesim rok s ''majstrami''
Odpovedať
Profilova fotka
nedavaj dve vysoke skrinky, skor by som ich nechala dole a mala pracovnu dosku. paci sa mi navrh cislo 3. na ostrovceku by si zboku mohla mat namiesto vsetkych stran len skrinky aj jednu otvorenu policku na kavovar a podobne. ale noze odloz kdesi vysoko :-)
Odpovedať
@dana_l uvazujeme teraz nad tymito alternativami. Stale sa nechcem vzdat moznosti vyssie umiestnenej umyvacky. V pripade, ze sa rozhodem ju dat klasicky dole, tak bude iba chladnicka vysoká pri špajzi. V ostrove chcem mat pod doskou šuflíky na taniere a príbory v jednej polovici a v druhej polovici otvorené police na hrnce. Kavovar a konvica budu na drese spolu s nozmi :)
Odpovedať
@jano2007 fajní ,,majstri". DObre, že tam nedávaš hlavu. To by sa ti nemuselo oplatiť pod gilotínkou :)
Odpovedať
@uglybetty1234 ja som niekde videla UMR umiestnenú vyššie ako býva a vypadalo to ok,píšeš že si vyššia ak ti to vyhovuje da,j ono to bude na dosť dlho,pokiaľ nebude problém s vodou a odpadom neni o čom.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?