Maly indukcny okruh a vacsi hrniec - bude fungovat?

Profilova fotka
Dobry den, po 3 r. sa nam pokazila nasa indukcna doska a musime urgentne kupit novu. Mali sme sirku 77cm a taku istu chceme kupit. Problem je ten, ze vsetky nami vybrane indukcie v cenovej kotegorii 500-600€ maju ovela mensi najvacsi varny okruh ako mala nasa povodna. Na nasej povodnej mal nakvacsi varny okruh priemer 28cm. Teraz maju vsetky 23cm. Doma mame velke kvalitne hrnce s priemerom 26-28cm. Viete mi poradit, ze ak budem chciet varit na najvacsom okruhu s priemerom 23cm, ale hrniec bude mat 28cm, bude indukcia rovnomerne zohrievat hrniec/jedlo? Aku s tym mate osobnu skusenost? Dakujem
Odpovedať
Však sú aj varné dosky s okruhom na pekáč, alebo bez okruhu, kde položíš máš.
Odpovedať
Profilova fotka
@jonkaamisiko ved to je princip indukcie. Podla mna to neries...prinajhorsom sk zapnes pod tym velkym hrncom dva okruhy a bude sa ri lepsie...
Odpovedať
@jonkaamisiko urcite vyber taku, kde sa daju spajat varne zony, ak sa da. Ak das velky hrniec na maly okruh, bude to velmi postupne rozhohrievat hrniec mimo okruhu, je to neefektivne. Napr. ja mam palacinkaren liatinovu a tiez je vacsia ako najvacsi okruh a neda sa pouzivat, lebo kym cesto nad okruhom je uz hotove, po krajoch ostava surove. Velmi dlho trva, kym sa cela palacinkaren ohreje.
Odpovedať
@kikuleenka len zadávateľka má podmienku max cenu ,existuje i taká ktorá ohrieva i celý povrch , no cena je niekde inde i 3 táci
Odpovedať
@duzu chcela osobnu skusenost, napisala som osobnu skusenost aj s odporucanim, co ma kupit, ak sa da. Cenove relacie som nehladala, lebo nic to nemeni na tom, ze ak varna zona bude mat mensi priemer ako hrniec, bude to naprd varenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@terrry1 Indukcie maju vzdy okruhy. Nefunguje to tak, ze sa da polozit kde chcem
Odpovedať
Profilova fotka
@kikuleenka Presne toho som sa obavala ako pisete o tych palacinkach. :(
Odpovedať
@jonkaamisiko Pozri Miele.
Odpovedať
@jonkaamisiko Solgaz
Odpovedať
Profilova fotka
@terrry1 Tie su ovela drahsie ako chceme :/
Odpovedať
@jonkaamisiko Ale problém riešia, nie? :-)
Odpovedať
@jonkaamisiko a toto? https://www.datart.sk/Vstavana-varna-...
Odpovedať
Profilova fotka
@kikuleenka Dakujem velmi pekne, dosku sme uz objednali :-)
Odpovedať
@jonkaamisiko aj mensi okruh ti zohreje cele dno ..bude sice hriat len 23cm okruh dna ale zbytok sa tepelnou vodivostou rozlozi . Kvalitne hrnce s tym nemaju problem. @terrry1 mala na mysli toto. Nie vzdy mas len okruhy. https://www.youtube.com/watch?v=EFjFW... Tato doska ale stojicca 3000Eur :-S A co tak tuto indukciu ? https://varne-dosky.heureka.sk/electr... @kikuleenka aj na tych doskach kde sa daju spajat zony su dva okruhy 23 cm takze ak tam polozis pekac tak ti to bude ohrievat an jednej stran a aj na druhej len 23 cm okruh. Spaja sa tym hlavne ovladanie aby si nemusela vytukavat na dvoch ovladaniach. Tie zony sa nezleju v jednu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pacho74 Dakujem, dosku sme uz kupili :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@jonkaamisiko Zdravim, chcem sa spytat, aku indukcnu dosku ste nakoniec kupili? My sme prave kupili indukcnu v ikei a v navode je rozmer hrncov do 21cm. Len aj ja mam hrnce aj panvice vacsie aj 28cm. Bude sa dat na nich varit? Dakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
@martinkaarastik urcite ano
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
ja mam panvicu aj 32cm tak si nie som ista ako to bude fungovat, na klasickej sklokeramickej platnicke to teda vobec nefunguje ze teplo sa rozlozi
Odpovedať
@eryykah to bude problém, preto že špirály s platňami sú po rohoch a vedľa aktívneho ohrevu je priestor k okraju len 3-4 cm, ak tam dáš tak veľkú panvicu z jednej strany bude zasahovať do vedľajšej platne, po okrajoch je rám vyšší ako platňa, takže max priemer do 27 cm, platňa má väčšinou len 21 cm
Odpovedať
vdaka mam vybranu tuto dosku tak neviem si nie som ista ci este nehladat dalej https://m.miele.sk/domacnost/varne-do... @duzu
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@jonkaamisiko dobry den, podarila sa vam zoznam doska na tie vacsie hrnce ak ano ktora, dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry den,nakoniec som to nekupila, vystacime si aj bez toho :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?