Kuchynský robot ETA 002890060 GRATUS MAX

Ahojte Strecháči, uvažujem nad kúpou tohto kuchynského robota. Má s ním niekto z Vás osobnú skúsenosť? Odporučili by ste mi ho? Môžte prispieť výhodami ale HLAVNE nevýhodami. Vopred Vám ďakujem :-)
Odpovedať
žiadna skúsenosť?
Odpovedať
@zuzka3210 Dobry den, tiez hladam ten naj naj mixer a stale sa rozhodujem medzi kenwoodom a etou. Konkretne od ety GRATUSSINO MAXO a kenwood KMM 770 Major Premier, k tej ete je ovela viac prislusenstva v zakladnom vybaveni, tak naozaj neviem. Vy ste uz kupili?
Odpovedať
Dobry den. Neviem, ci je to pre Vas este aktualne. My sme si ETA gratus MAX new kupili tento rok ako vianocny darcek. Rozhodovwla som sa medzi Bosch mum a tymto a som rada, ze sme vzali ETU. Rozhodli celokovove prevody, ktore Bosch nema. Tak verim, ze bude mat dlhu trvanlivost. Uz som ho odskúsala pri vianocnom peceni (rozbalili sme ho skor) Ako hlavne vyhody vidim: - Celokovove prevody - lahka manipulovatelnost (je dost intuitivny na pouzivanie - aspon pre mna 😊) - pekne drzi na linke aj pri vysokych otackach (je to aj tym, ze je dost tazky) - struhace nie su kotucove 9pri kotucovych ostava vela zvyskov), ale planzetove a uz v zakladnej vybave je struhac na zeleninu a zemiaky. - mixer je skleneny, takze aj pri mixovani farebnych potravin (cvikla, paradajky) sa nemusim bat, ze sa zafarbi, ako plastovy - mlyncek na mak v zakladnej vybave, rovnako mlyncek na maso s 3 nastavcami, plus tvoritko na pecivo - uska na miesacej miske - je to super pomoc, ked miesate vela cesta - objem misky - plynule prechody medzi rychlostami a jeden pulzny - 10 rokov zaruka na motor ...bolo by toho vela, co sa mi na nom paci. Celkovo mi pride bytelny a verim, ze bude dlho sluzit. Nestoji prave malo, takze dufam, ze vydrzi! Negativa zatial: - nema navinovaci kabel - prislusenstvo, ktore sa da dokupit je velmi drahe - je dost tazky, takze asi nevhodny na spratavanie po kazdom pouziti, ja ho mam na linke stale - nevymiesa male mnozstva (ak by ste chceli napr soracovar jedno bielko alebo vajicko s cukrom) - bosch ma taky ten planetarny pohyb po miske, toto ETA nema. Vymiesa sice fajn, ale ten planetarny pohon ma nieco do seba 😉 - struhac zeleniny sa napaja na robot z boku. Ked struham napr.mrkvu alebo tuhsiu zeleninu, kde treba zatlacit, mam strach, aby sa od robota neodtrhol - nie je az taky tichy. Viem, ze je to silnym motorom, ale obcas je to rusive - prislusenstvo sa neda jednoducho spratat, ako je to pri boschi, zabera dost miesta - neda saa dokupit plastova miska na miesanie (pri boschi sa da), len antikor, ktora je dost draha. Takze ak potrebujete npr.vymiesat bielka a potom zvysok a spracovat, musite to prekladat do inej misky To je asi vsetko, co mi napadne. Celkovo som ale s robotom spokojna, zatial sluzi 😊 Nelutujem, ze som nekupila Bosch. Este sme zvazovali Kenwood, ten je tiez super, ale uz nam prisiel drahy vo vybave, co sme chceli. Dufam, ze Vam to pomoze 😉
Odpovedať
@zuzka3210 @ali_inzercia tiez po nom pokukujem..Lebo mne sa akurat zacal kazit Bosch Mum.. Po 3 rokoch.. Som z neho totalne sklamana.. Este zatial ide, ale uz napr. zo 4 rychlosit funguju len 2. Mlyncek na maso sa mi urval po roku.. Proste som fakt nespokojna s nim.. A vlani som si kupila od Ety mixer na smoothie a som maximalne spokojna, je ozaj skvely..Dufam, ze sa nepokazi.. Tiez ma kovove suciastky.. Ale ide u nas ozaj denne. Na rozdiel od toho Boschu.. Vyuzivala som ho vacsinou len na to maso a struhanie zeleniny.. Mixer je na nom totlane slaby, smoothie je hrudkave.. Na tej Ete ma odradza jedine ta velkost a hmotnost - co je pochopitelna, ale nechcem ho mat na linke, takze je to v tomto ohlade pre mna minus.. A tiez mam niekedy pocit, ze tieto multifunkcne zariadenia musia robit kompromisy a tym padom nic nie je 100%- ne.. Ako spominas ten struhac napr.. ze to nie je idealne urobene..
Odpovedať
@ali_inzercia @akvi mam gratus max s mlyncekom na mak, uz je len dopredaj,nevyraba sa. a ma planetarne miesanie. tiez je na linke stale jednak je krasny ( mne sa paci viac ako ospevovavny KA) a ma ovela silnejsi motor. tieto celokove su urcene na statie na linke,nie na spratavanie do skrine. vsetko prislusenstvo mam v plytkom sufliku 40cm sirky.
Odpovedať
@akvi Mama si tiez kupila bosch mum a tiez sa jej kazi (dala vacsie mnozstvo cesta a asi zvolila vyssie otacky, tak to ten plast nevydrzal. Ale zlepili a pouzivaju dalej 😉), takze aj to u mna pri vybere rozhodlo. Eta gratus max je naozaj dost velka a tazka na spratavanie, ale ak na to mate priestor a chce sa Vam s tym natahovat, tak sa da, pripadne treba zavolat manzela, nech si zasportuje 😆 Struhac pri mojom je fajn, je ten planzetovy a som spokojna. Len ten platst neviem, ci a kolko vydrzi, uvidime. Treba ale pozerat, lebo starsie ety maju tie valcekove struhace a tie moc dobre nie su kvoli zvyskom. @atlaska Planetarne miesanie ma patentovane bosch, ziadna ETA take nema pokial viem (potvrdil mi to aj predavac v nay) 😉 To, comu sa v ETA hovori planetarne miesanie nie je to iste, ako u Bosch, tam je ten pohyb taky viacrozmerny alebo ako by som to nazvala. Doslova kopiruje tu miesaciu mysu po stranach. Nuz a ked ma niekto malu linku, chapem, ze tam nechce mat vycapeneho velkeho robota, co by mu este priestor odoberalo. Takze v tomto pripade je rozumne ho vytiahnut pen podla potreby (aj ked je tazky a priestorovo narocnejsi). Neviem si predstavit plytky suflik na prislusenstvo o sirke 40cm, kde by sa vopchalo cele prislusenstvo graty max. Uz len ten skleney mixer a mlyncek na mak, plastovy struhac zaberaju dost miesta. Ale ak sa Vam to tam podarilo napchat, tak super. Mne to veru zabera viac miesta.
Odpovedať
@ali_inzercia planetarne miesanie ma KA, Eta a aj ine roboty. Sklenenu nadobu v sufliku nemam to je pravda, tu ani nepouzivam, je odlozena uplne mimo. Kto ma malu linku, nekupuje si robot ala Gratus a podobne,lebo nema miesto ani v skrinke ani na linke. Ja mam napr. linku 1x3m a zmesti sa mi tam aj mam kopu miesta na pracu.
Odpovedať
ja mam sice dost velku linku, ale uz je na nej kavovar. Mixer, hriankovac a ten robot mam ja tak spravene, ze su v roletkovej skrinke, len povytiahnem, takze su akoby upratane a zaroven su na linke :-D Len by som potrebovala 2x taku tu skrinu, aby sa tam zmestilo vacsie hebedo :-D
Odpovedať
@akvi on ma tusim 12kg. ja nemam na linke nic len ten robot a misu ovocia.
Odpovedať
prislusenstvo, sklenenu nadobu nepouzivam lebo plievka sa tam nezmesti, a mam 35.000 otackovy mixer s velkou nadobou.
Odpovedať
@natalka13 ani ja ju nepouzivam, mne z nej omacky kypeli von,tiez sa mi zda mala.
Odpovedať
@natalka13 chyba mi tam okrem sklenenej nadoby (ktoru pisete, ze nepouzivate) aj struhac na zeleninu. Ale kedze vidim, ze namte planzetove struhanie ale valcekove, tak sa to asi sklada do nejakj z tych casti. V tom pripade ano, to prislusenstvo je mensie ako u mojho eta gratus max new
Odpovedať
Článok sa načítava...
Treba porovnávať porovnateľné, najlacnejší bosch mum nestojí ani stovku, tomu samozrejme zodpovedá aj kvalita. Konkurenciou k Eta gratus je u boscha rada MaxxiMum, ktorý má tiež kovové súčiastky, váži 12 kg, má výkonnejší motor ako Eta a stojí porovnateľne, tomuto predpokladám človek hustejším cestom nezadre motor :-)
Odpovedať
@mairam moj stal cca 170 ecok..uz si nepamatam presne.. A osobitne som musela dokupovat mlyncek na maso a planzetu na zemiaky..Takze este plus cena k tomu.. Ako jasne, ze je to neporovnatelne, ale niekedy staci aj lacnejsia varianta, aby splnala ucel..Co bohuzial sa o tom Bosch-i neda povedat.. Ako ked sa urve mlyncek po mozno 5 pouzitiach.. Tak to by som ani od 30 euroveho necakala, ze sa to stane.. Ja po zvazeni vsetkych veci asi nakoniec kupim nieco, co som povodne nechcela :-D nieco taketo.. http://kuchynske-roboty.heureka.sk/ph... Hlavne koli tomu, ze ja vlastne realne potrebujem len struhac, kedze mlyncek na maso mam uz samostatny.. na smoothie mam tu Etu a teda realne len struhat mi treba..
Odpovedať
@akvi tak na strúhanie bude asi dobrý, ale záleží či chceš aj cestá šľahať a miesiť, na to je určite praktickejší ten typ robota s ramenom.
Odpovedať
@mairam cesto robim po vacsine takym tym rucnym klasickym.. Uz vela nepeciem, kedze sme presli na bezlepkovu a celkovo zdravsiu stravu, tak mi to uz az tak nebude chybat..
Odpovedať
@akvi niekedy netreba nejako spekulovat :-) clovek si musi zvazit co bude vyuzivat najcastejsie a co nie, my sme kupovali svokre pred par mesiacmi kenwood nenormalne peniaze stal strasne ho chcela a odkedy ho dostala tak ho ma furt v krabici a este na nom nic nerobila :-D ale ved co je doma to sa pocita
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?