Kuchyňa návrh riešenie

Profilova fotka
Dobrý deň, Prosím o pomoc a rady, ako by mohla vyzerať moja budúca kuchyna. Je to pre mna dosť zásadná otázka v zmysle, či následne kúpime tento holobyt alebo nie. Spajzu plánujem zrušiť a dvere do špajze chcem zamurovať sklobetónom, aby sme získali "denné" svetlo v kúpeľni. V tom priestore bude nič, alebo max skrinka do výšky pracovnej dosky. (Z opačnej strany si v kúpeľni dám práčku) Problém vidím v tom, že voda a elektrina sú už natahané, ako vidno na foto a na pôdoryse som označila šípkami. Čiže ich presúvanie by stálo extra financie. Drez a varná doska nezodpovedajú pôdorysu, v realite na stavbe sú vymenené. Zásuvky na veľké spotrebiče dolu mi pridu nešťastne umiestnené, ak sa má dodržať, že majú byť vedľa a nie za spotrebičmi. Keď si v online plánovači veci umiestnim podľa rozvodov, stále nemám súvislú pracovnú plochu aspoň 1 meter. Maximálne v kúte... potom varná doska (odvetranie digestor) má zrejme dosť konkrétne miesto... skúšala som aj verziu do U, potiahnuť to kúsok ku oknu, ale tam získam maximálne zase iba nevyužitý roh. Ďakujem vopred za nápady.
Odpovedať
@marcipanovatorta digestor s varnou doskou vies urcite posunut,rura do digestora sa da schovat do hornych skriniek 🙂 Oznacim Ti zienky odtialto,vedia super poradit @zltalienka @fokuska @lenkito10
Odpovedať
@marcipanovatorta mne sa to zdá v pohode. Peknú pracovnú dosku získaš tým, že zrušíš špajzu. Ak chceš, môžeš drez posunúť čo najviac do pravého dolného rohu - odkvapkavácia časť v rohu a vanička tesne pred rohom. Tým získaš 2790-700 (chladnička v ľavom dolnom rohu) - 600(roh) - 500 (vanička drezu) =takmer 1 meter voľnej pracovnej plochy medzi chladničkou a drezom. Varnú dosku dáš 60cm za roh, umývačku na miesto súčasnej vody. Za mňa kuchyňa k spokojnosti 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte. Prihod ako si to planujes. Asi nechavas chladnicku tak ako je zakreslena. Daj ju vlavo dole, ako pisala lienka, na tej strane mycku a drez. Varnu dosku tam kde ma byt. Kolko cm je vzdialena rura od pravej steny? Ak si das prac dosku hlboku 65 cm, spotrebice by mohli byt pred zasuvkami. @zuzana838 nepytala si sa nieco ohladne kuchyne v jednom prispevku a zabudla som ti odpisat?
Odpovedať
@lenkito10 ja ti uz ani neviem,nieco sa mi mari ze som sa niekde pytala. Ale privtriem sa sem ak sa @marcipanovatorta nenahneva ,ci mi poradite 😁😁 Za krbom ma byt stol,na pravo je spajza,vedla vychod na terasu. Kuchyna ma byt aj oddelitelna od obyvky v pripade potreby(neznasam pachy po celom dome). Rozmyslame,ze by sme z toho urobili Ucko a trochu dali dalej od seba varnu dosku a umyvadlo.
Odpovedať
@zuzana838 ako si predstavuješ predelenie kuchyne a obývačky? Aký typ je zakreslený v návrhu? Poznám posuvné dvere do puzdra (tieto mám ja), posuvné dvere popri stene. Ale v návrhu je niečo iné... Nepochopila som, kde bude krb. Obdĺžnik s 2 kruhmi je komín a krb bude napravo, naľavo, pod? Do rozmeru 3330 vojde linka 600 + medzera 2130 + linka 600 úplne v pohode.
Odpovedať
@zltalienka su aj dvojite teleskopicke dvere do puzdra,alebo budu viditelne,cast steny chceme vymurovat,ako je tam aj zakreslene. Ano to okruhle su 2 kominy a ten obdlznik je planovany akumulacny krb oblozeny kachlami 🙂
Odpovedať
@zltalienka taketo nieco 🙂
Odpovedať
@zuzana838 takto bude krb? Stôl bude hneď vedľa? Bude sa tam dobre sedieť vo vykurovacej sezóne? Kde chceš dávať linku do U? K tej vymurovanej priečke? Ak ju ponecháš takú krátku, neoplatí sa. Či to chceš vo forme polostrova? Presne po takých dverách som poškuľovala, ale z viacerých zdrojov som dostala spätnú väzbu, že sú dosť kazové. Tak mám iba jednokrídlové a stačia.
Odpovedať
@zltalienka ano stol bude hned vedla. Tak tie akumulacne krby maju take prijemne salave teplo,nie ze ta ide vykotit,tak hadam to bude dobre 🙂 popripade sa tam domuruje priecku(musime oslovit krbara,co nam poradi 🙂slight_smile: Do ucka myslim tak,ze este dve 60cm skrinky,teda ta strana by mala od steny 180cm. Teraz nam tam pride,ze mame malo pracovnej plochy. Vychadza to potom 120x213x175cm
Odpovedať
@zuzana838 aha, už chápem. Len si vopred vyber presne aké chceš tie dvere na predelenie. Mne pre pár cm nevyšli väčšie. Mala som to riešiť už pri projekte 😐 tak aspoň upozorním iných.
Odpovedať
@zltalienka dakujem,110cm su najsirsie vsak? 🙂 my nemame este schvalene stavebko,tak casu habadej 😂 akurat plyn,voda,odpad musime vediet uz pri platni.
Odpovedať
@zuzana838 asi áno, naše majú prechod len 100cm, teraz som ich merala, a tých 10cm ani nechýba. Ale z kuchyne nemám východ na terasu, ani nikde inde, takže ani tu nepotrebujem väčší prechod.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ak do U, asi by sli chladnicka a rura oproti a na ich mieste varna doska. Len... Tie dvere koncia pri krbe, to bude len vizualne oddelenie, pachy tadial prejdu 🤔
Odpovedať
Profilova fotka
.
Odpovedať
@lenkito10 @zuzana838 preto píšem, že si nájdi, aké presne dvere tam chceš mať. Dvere do puzdra majú púzdro, ktoré je viac ako 2x širšie ako bude prechod. Plus je potrebné rátať s priestorom na zárubňu. My sme mali priestor 232cm, keď si dobre pamätám a 110 dvere do púzdra nevošli. Zas tie dvere popri stene, pokiaľ budú dvoje z jednej strany, tak bude medzi nimi medzera rovnako ako pri vstavanej skrini s posuvnými dverami. Možno to vymyslieť tak, aby boli dvojkrídlové dvere, ale jedna časť by sa musela zasúvať popri krbe, či už do puzdra alebo popri stene. Ale, to treba trošku poprispôsobovať rozmery.
Odpovedať
@zuzana838 času habadej, myslím že to si hovoria všetci, len často sa to tak šuchne, že ani sa nenazdáš tak je lepšie byť pripravený na jednotlivé veci, čo ťa budú čakať 😉
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?