Kuchyna na mieru,vyhody a nevyhody?

Dobry vecer, rada by som vedela,ci mate niekto skusenosti s kuchynou na mieru,ci je to vyhodna kupi ci nie alebo je lepsie si poskladat kuchynu postupne a vyjde nas to lacnejsie.Taktiez kolko tak priblizne stoji priemerna kuchyna na mieru. Dakujem :)
Odpovedať
1
2
Myslim,ze na mieru je najlepsie,rodicia teraz davaju robit,prisiel stolar,pozrel to,premeral,mama povedala presne,kde co chce,ake velke,farbu,atd..ked povedal vyslednu cenu,bolo to o daco viac,nez v obchode,no uz to bolo aj s drezom,doskou,dovozom,montazou a pod.,v obchode su sice fajn ceny,no zistis,ze zostava je bez drezu,dosky..nakoniec ta cena nieje az taka odlisna,myslim si.no je pravda,ze aj tu zohrava ulohu vela faktorov,no vo vseobecnosti,kuchynu si nerobis na rok,ci dva,tak moj nazor je,ze pokial sa da,tak si aj priplatit,no dostanes nieco,co je presne v sulade s predstavou,nevraviac o uspore casu,ktory by si venovala hladaniu po nete a behaniu po obchodoch.
Odpovedať
Suhlasim s tebou,ze niekedy je lepsie priplatit si viac a potom zalezi tiez na kvalite materialu a prace s tym spojenej.Takze s akou sumou minimalnou mozem pocitat(podla ceny vasej kuchyne)s tym,ze bude aj doska,drez a montaz? Diky ;)
Odpovedať
Fuha,priznam sa,naozaj neviem,ono sa to ani neda nejak vseobecneje,to velmi individualne,zalezi na vybere materialu,narocnosti samotnej vyroby,pouzitych materialov,velkosti,atd..najlepsie je sadnut si,urobit si presny obraz ako ma vyzerat a potom zavolat dobreho stolara,povedat mu co a ako,no a nech urobi cenovu ponuku.
Odpovedať
@ludmila86 Co je priemerna kuchyna? Zalezi na velkosti, vybaveni, materialoch, kvalite, spotrebicoch, druhu dosky,...
Odpovedať
Ano ,to je pravda,len som chcela vediet,kolko tak priblizne mozem ratat za kuchynu da sa povedat druhej kategorie co sa tyka kvality nabytku,spotrebicov a pod.Nasa kuchyna bude mat velkost 12m2.
Odpovedať
@ludmila86 ak ti to pomoze 3000€ 4000€.
Odpovedať
@atlaska Dakujem :)to som potrebovala-pribliznu cenu
Odpovedať
@ludmila86 pre ňiekoho je priblizna cena aj 10.000€ toto je fakt velmi individualne. to je akoby si nam mala povedat co je to priemerna kuchyna alebo kolko stoji auto?
Odpovedať
@atlaska Joj,to je vela :)zas az take financne prostriedky na to mat nebudeme,keby som len za kuchynu mala dat 10tis,ja tak ratam sa zmestit do 10tis so vsetkym-kuchyna vyjde asi najviac,obyvacka,tam toho vela nie je,akurat gaucovka stoji asi najviac(hovorim vsetko na mieru)spalna,tam asi postel a matrac bude najdrahsia(postel chcem mat kvalitnu)2kupelne,neprehanat do s nabytkom a dve ostatne izby pozariadujeme neskor,ked budeme mat deti.
Odpovedať
ideální je kuchyně na míru, načrtla jsme si jí sama, co potřebuji, jak mi bude vyhovovat, stolař měl čas mi dát praktické rady, něco jsme i pozměnila, byl to pedant na práci, nelituji a jedině znovu se stolařem, chce to ovšem osvědčeného.
Odpovedať
@ludmila86 Mne prave chodia cenove ponuky na nasu kuchynu a cenove rozpatie je obrovske, o priemernej cene sa da naozaj tazko hovorit :-)
Odpovedať
@ludmila86 Ja si ani neviem predstaviť robiť kuchynu inak než na mieru. Naši robili, aj my sme si dali spraviť na mieru. Pekne všetko presne dopasované. Neviem si predstaviť ako by som si to mal vyskladať so štandardizovaných rozmerov... Máme kuchyňu 5,4m rovnú + 3,2m rovný ostrov s barovým pultom, spolu 5000€ s dresom..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Dakujem za rady :)
Odpovedať
poradím ti koľko môžeš investovať do kuchyne plus spotrebiče a podla toho začni hľadať, darmo je lepšie si priplatiť ak tie peniaze nebudeš mať, treba sa odvíjať od tvojich možností plus tvojho vkusu myslím si že každý vkus má rôzne úrovne, a preto je základ koľko si vyčlenila na svoju kuchyňu, my sme mali rozpočet 2000 viac sa nedalo a ked sme končili pristáli sme na 2500 . to sa dalo zvládnuť. kuchynu máme z ikea sme spokojní
Odpovedať
pokud je kuchyně na míru, nemusíš dělat kompromisy a taky my jsme měli stěny hodně křivé, dopasovat standartní linku by byl dost problém, jsou i rozumní stolaři, chce to hledat
Odpovedať
@ludmila86 nas vysla kuchyna 5700 vratane ostrovceka
Odpovedať
@pera Do kuchyne chceme investovat maximalne tych 2500eur,nie viac. Ale zasa chcem lepsie spotrebice,kvalitnejsie,aby aj nieco vydrzali :)
Odpovedať
@ludmila86 U mňa mala na mieru viacero výhod , skrinky až po strop , pracovná doska spojená s parapetou okna ... drahšie spotrebiče neznamenajú vždy kvalitu ...alebo spoľahlivosť , skôr viac funkcii , prípadne väčší digitálny displej , prípadne väčšie vnútro mikrovlnky ...atď.
Odpovedať
kuchyňa je klenot ženy :-)
Odpovedať
my sme kúpili z ikey kuchyňa je v pohode máme ju dva roky zatiaľ ako nová a pánty výsúvné tiché v poriadku a spotrebiče sme kupovali cez internet a myslim že máme celkom dobrej kvalite manžel si na tom potrpí aby to bolo poriadne, no nekupovali sme tú najvyššiu ale stred na internete sa dá kúpiť naozaj s rôznym rozdielom, treba naozaj presedieť pri tom a porovnávať skúmať hladať a hladať a kto hladá nájde...
Odpovedať
@kajo873 podla mna vacsinu kuchyn na mieru by si vedel vyskladat aj so standardnych rozmerov. teda klasicke kuchyne, napr. nejake L a na koniec pekne das vysoku volne stojacu chladnicku, tam centimeter hore dole :-)
Odpovedať
@leilak1 Suhlasim s vami,ale na druhej strane je pravda ta,ze ked si pozerate spotrebu energie,tie lacne spotrebice ju maju na nizsej urovni ako tie drahsie,aj to je dolezite,aby bolo setrene aj na konzumacii energie.Nepotrpim si na digitalne alebo ine inovativne napady spotrebicov,niekedy ani nevieme ktore tlacitka na co su,tolko ich je :)pre mna je najdolezitejsie mat dobru chladnicku(chcem americku),mraziak,pracku,sporak a to je hadam zatial vsetko :)
Odpovedať
ta nasa bude do ucka
Odpovedať
@ludmila86 lacne spotrebice maju nizsiu spotrebu ako drahe? what? to ked si kupim chladnicku A+++, tak ona viac spotrebuje ako nejaka B class? toto mi chces povedat? ci?
Odpovedať
@marta2610 pre mna je kuchyna "pracovna" :-)
Odpovedať
@atak77 Nie naopak,ta s A+++spotrebuje menej ako ta B :) Ked si pozeram ceny spotrebicov napriklad na heureke sk,tak tie cenove rozdiely je vidno hlavne tam kde je ta energeticka trieda vyssie-vyssia cena
Odpovedať
@ludmila86 teraz naopak? lebo si napisala nieco opacne, citujem: "ked si pozerate spotrebu energie,tie lacne spotrebice ju maju na nizsej urovni ako tie drahsie" asi len omyl :-D
Odpovedať
@ludmila86 Neviem teda ako je riešená obstavba americkej chladničky u kuchýň kupovaných v obchodoch, ale my sme riešili tiež obstavbu americkej chladničky a tam to na mieru dopasovával stolár..
Odpovedať
@ludmila86 pošlem ti foto
Odpovedať
@ludmila86 ešte som zabudol spomenúť že mám aj vysokú vstavanú ladničku ...tak na to bol tiež dobrí stolár... :) U ladničiek majú áčka prínos... Ale u pračky až tak nie ...je to len oblbovanie kupujúcich výrobcami, alebo splnením určitých noriem , podobne ako je to so spotrebou pri nových autách. Hovorili o tom v teste pračiek na jednej nemeckej televízii ...že rozdiel medzi pračkami A+ a A+++ nebol rozdiel ...len tá z viac pluskami mala dlhší program a namiesto 60 stupňovej vody bola tam 52 stupňová ...a dlhší program ...takže aktuálna spotreba bola nižšia ...ale celková ...lebo sa to muselo prať dlhší čas ...celková spotreba energie bola rovnaká :) Testovali tak viacero práčiek.... normy ale splnené :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?