Kam umiestniť umývadlo v kuchyni?

Chcem mat bielu kuchynu s hnedou drevenou pracovnou doskou. Bude mat dlzku 2 metre, na pravom konci (pri stene)chcem mat varnu dosku (4horak) a na lavom konci ( otvorenom) chcem mat biele keramicke umyvadlo (napr. z ikei). Medzitym vychadza asi metrova plocha na pracu. Mojmu manzelovi sa to nepozdava, chce dat umyvadlo "do stredu", cim by vlastne rozdelil pracovnu doksu na 2 male (cca 50 cm) casti. Mne sa to nepaci, ale on nechce mat umyvadlo na kraji. Co si myslite? je to zly napad mat umyvadlo na kraji pracovnej dosky? pri umyvani riadu velmi nespliecham, nemal by byt neporiadok... Viete mi poradit, ake umyvadlo (nejaky zaujimavy napad) by som tam mohla dat, aby to vyzeralo dobre? Stare zapustne keramicke umyvadla ako z anglickych casopisov sa mi nepacia... Nieco nezvycajne, v priestore mozno, ako pokracovanie dosky, neviem... dakujem za napady.
Odpovedať
@luana asi takto?
Odpovedať
skús dať nákres kuchyni. a nevošiel by ti tam ostrovček a v ňom to umývadlo?
Odpovedať
Ano, ale drez iba maly, tak 50 cm, bez odklapavaca. Som myslela, ze nechat par cm (cca 4-5) z bokov linky (zprava od sporaka aj zlava od umyvadla) a zpredu tak isto. myslis, ze je to zly napad mat umyvadlo na kraji? mam to vymenit so sporakom? Alebo dat umyvadlo na stred? mne sa to tak nepaci a je tam maly priestor na pripravu jedla, nie?
Odpovedať
ja osobne by som tiez nedala odkvapkavac to som len tak nacrtla... ak nemas inu moznost nafuknut kuchynu dala by som asi to co navrhujes ty. to co navrhuje manzel by som zrusila.
Odpovedať
@luana no tie 2 m. nedá sa urobiť trošku väčšia? nevošla by tam? aspon L alebo dva rovnobežné pásy? ja by som si to urobila asi tak ako chce tvoj manžel. len potom treba ku tomu poriešiť aj spodné skrinky, vieš aby ti presne do nich vošli drez a varná doska. lebo ak dáš na kraje dve skrinky 60 cm pod drez a dosku, v strede ti vojde 80-ka. ak by si rozložila drez a dosku, potom potrebuješ buď dve 40-ky, 50-ku a 30-ku alebo proste tak nejak. treba si to nakresliť, zvážiť aj čo bude finančne menej náročné, aké skrinky potrebuješ, čo do nich chceš dať.
Odpovedať
@luana ja by som tú prac. plochu určite nepredeľovala.. svokra to má tak, ja teraz používam jej kuchyňu a je to totálne nepraktické..
Odpovedať
@luana dôvod prečo by som to predelila je ten, že ak budeš variť, suroviny si môžeš pripravovať na tom priestore medzi drezom a doskou (to by som nechala 50 cm) a ak budeš potrebovať priebežne umyť nejaký riad tak na tom priestore medzi drezom a stenou môžeš mať nejaký malý odkvapkávač, ktorý v čase ked ho nebudeš potrebovať jednoducho odložíš do skrinky. nebude sa ti aspoň cez seba miešať umytý a špinavý riad. ale tak to je iba môj osobný názor. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@luana absolutne s tebou suhlasim, nekuskuj si prac . plochu !!! mala som na byte taku malu kuchynu ako pises.. mala som sporak napravo, hned vedla neho 10cm od kraja bolo umyvadlo a zvysok vlavo bola prac. plocha, nie viac ako 1m... na tom samozrejme este byval odkvapavac atd... uricte by som to nedelila! v ziadnom pripade neodporucam, casto krat som nieco miesila, valkala a pod.. a potrebovala som viac ako pol metra, takze som spratala moj maly odkvapkavac a robila :)
Odpovedať
Profilova fotka
jaj, a do tak malej kuchynky urcite NIE umyvadlo, ako je tu na nakrese, ze ma odkvap. nerezovu plochu , to ti len uberie z cennej plochy , daj si obycajne, bez :)
Odpovedať
V podnajme mame dve 60 cm plochy (medzi nimi sporak) a ked pecem som rozlezena po oboch a beham od jednej k druhej - dve misky, muka, vajcia a mixer (a este aj plech) sa ti na jednu nezmestia - ale tak mozno sa len zbytocne roztahujem :-).
Odpovedať
ak mas mycku odkvapkavac zrus a nekuskuj, dres 40x40 ti bohate staci. U nas tiez muz vymyslal ze staci plocha 80cm na pracu, presadila som svoje, plochu natiahla z 240 na 300cm a dnes ked porcuje velku rybu sa vytesuje kolko ma miesta,mam chut vytahat vsetky hrnce,naskladat na linku a nechat mu tych 80cm nech sa tam zmesti.
Odpovedať
Dakujem za vase prispevky, aj ja si myslim, ze to netreba kuskovat ;-) Nenapada vam este nejake stylove vyriesenie toho umyvadla, nieco zaujimave, nezvycajne? A mate niekto skusenosti s keramickym umyvadlom v kuchyni? Videla som ho v ikei, viete este nejaku inu znacku? Dakujem opat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
v Taliansku sa bezne pouzivaju keramicke.. to mas ako v kupelni :) osobne si myslim, ze v nom skor rozbijes salku a pod. ked ti spadne ako v beznom nerezovom, granitovom a pod..
Odpovedať
zalezi od vkusu aj od farby dosky, ja mam ciernu zulu a nechcela som cierne umyvadlo ale nerez, kamosky sa cudovali ze dnes davam nerez podsadeny a ked to videli zrealizovane dali mi za pravdu ze cierna by tam posobila fadne. ale moj vymysel to nebol, rada interieroveho dizajnera.
Odpovedať
@luana našla som takéto obrázky ale to je s tými umývadlami z ikei, ale keď si zadáš do googlu, tak ti toho nájde veľa ;-)
Odpovedať
Ja to mam presne tak ako je na prvom obrazku, umyvadlo mam od steny asi 15cm a nevidim v tom problem, chcela som priestor ked nieco pripravujes medzi umyvadlom a sporakom a takto mi to maximalne vyhovuje ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
na tak malu linku urcite nie dvojumyvadlo.. to 1 by bolo OK :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/pro... a urcite nedelit pracovnu plochu... uz aj tak je extra mala... ani varna doska nieje moc dobre ked je pri stene
Odpovedať
@igigi len trochu treba sledovať dátumy, už to je zrejmé dávno vyriešené ;-)
Odpovedať
jasne... som si fakt nevsimol :D ale clovek nikdy nevie .... :)
Odpovedať
Profilova fotka
dajte si navrhnúť kuchyň u profesionálov a nemusíte riešiť kam dať umývadlo ;-) ak ju idete svojpomocne nakúpiť v IKEA, minimálna vzdialenosť medzi varnou doskou a umývadlom má byť 20-30cm
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?