IKEA - riešenie ukončenia linky

Zdravim, prosim vas ak potrebujem dat pracku ci uz vstavanu alebo volne stojatu na kraj linky do rohu a zbytok vyplnit kricim panelom (smerom k rohu), nadokryt pracovnou - cize z tej bocnej strany vedla pracky by mal byt kryci panel s nozickou ale taky som tam nevidel - aby sa podoprela pracovna doska. Vstavana pracka (v podstate aj volne stojata) sa spravidla vsuva medzi dve skrinky pretoze sama o sebe v skrinke nie je. Preto sa pytam. Ako sa to riesi, ma niekto skusenost s ikeou v tomto ohlade? Dakujem.
Odpovedať
basic nacrt problemu
Odpovedať
Profilova fotka
Noo, kryci panel je len jedna doska. Keby mal mat nozicku, tak by to bola uzatvorena skrinka v sirke toho panela, myslim. Na konci do steny privrtaj 3cm latku vo vyske skriniek a ta moze drzat prac dosku.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
Profilova fotka
@mohinder - zavisi od sirky toho modreho "obdlznika" .Ak je to 20-30cm, tak 2 zakladne moznosti: bud tam dat uzku skrinku (je 20tka a 30tka) alebo miesto vyhradit na mop a ine cenne veci v kuchyni. Ak jo to menej ako 20cm, stale tam moze byt doska na valkanie cesta, zavesene utierky, kopec somarin. Inspiracie najdes na internete. K sposobu pripojenia dosky na stenu ala @lenkito10 tiez nemam vyhrady, len tu dosku musis bud viac utopit (aby nebola vidno), pouzit nejake vystuzene L-ka napr. https://www.hornbach.sk/shop/Sedlovy-... alebo hranol z rovnakeho materialu ako pri kuch.doske (tam moze byt nosnost problem-asi je lepsi takyto smrekovy hranol a utopit/res.natriet na bielo alebo Lka. Ja som to na pracovnej doske (dub.masiv) takto priznal, hranol som si urobil z kusa prac. dosky a priskrutkoval do SDK steny+uholniky..... fotka z vystavboveho stavu....ps: nie som stolár :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ak mas pracovku aj nad prackou tak podla obrazka daj hralolcek a ak chces kryt spredu daj aj zvislo. Vloz pracku odmeraj sirku predneho krytu nechaj zrezat vyber pracku zozadu nasrobuj a vloz pracku. Panel je az po zem. Ak to chces v dizajne skrinky tak kuo najuzsiu a dna nechaj skratit a vloz.
Odpovedať
Profilova fotka
No uz som zaspavala, tak najrychlejsie riesenie co ma napadlo. Z estetickeho hladiska by sa tam zisiel dat lícny panel po celej stene, co by bola vlastne drziaca noha, (ten co ma mgx ale ho dat na celu stenu az po zem a donho vstrcit kryci panel. (Co pise wolodymyr) Alebo aspon zpredu zvislo na zakoncenie linky.
Odpovedať
Dakujem za inspiracie pomohlo 🙂 mozno sa mi tam zmesti aj 20cm skrinka alebo to ukoncim tym hranolcekom uvidim este ako to vide. Problem je ten ze privod vody na pracku a odpad je akurat na tej bocnej stene (nie zo zadu skrinky).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?