Ideálne riešenie malej kuchyne v paneláku

Ahojte, plánujem komplet rekonštrukciu celého bytu a teda i kuchyne /ikea/ - rozmerovo nie je najväčšia /3,17x2,84/=9,1m2. Najväčšia dilema je, či na kratšiu stenu dať skrinky, alebo iba digestor. Môj problém je, že žiaden samostatne stojaci digestor sa mi tam nehodí a neviem či stena by nebola "holá", aj keď by sa tam dali obrázky, nejaka tyč na varechy alebo polička. Na druhej strane sa zase bojím, ze bude pôsobiť verzia so skrinkami preplnená. Mate niekto podobnu kuchynu a viete mi poradit resp. tipy ako by sa to este dalo prerobit inak? A aky je nazor na jednu či druhá? Dakujem
Odpovedať
Kedže miestnosť je samostaná, určite možnosť - B
Odpovedať
záleží od toho, čo všetko potrebuješ uložiť. Z vlastnej skúsenosti by som šla asi do skriniek - v kuchyni je veľa toho, čo treba schovať a voľné priestory sa rýchlo zaplnia. Aj keď nie je veľa riadu, treba niekde odložiť aj koreniny, čaje, kopec ďalších drobností... Treba si zvážiť, čo všetko používate a zhruba si premyslieť, čo kde bude... Takže ja som za skrinky... :)
Odpovedať
Na vsetky potraviny je ta 40tka vysoka potravinova skrinka - potom je tam chladnička (pôvodne je iba chladnička s výparníkom, no vadí mi že je nižšie) - riešenie by bolo kúpiť chladničku s mrazničkou (aj ked si myslím, ze v dnešnej dobe na pár mrazených vecí výparník stačí) alebo? Murphyho zákon - každá skrinka sa raz naplní. Rozmýšlal som ešte nad možnosťou osadiť na spodok práčku a nad ňu dať chladničku, no to by som musel zobrat vysoke skrinky 233 (teraz su 211).
Odpovedať
3,17 x 2,84 až taká malá nie je , sú aj menšie ;-) aha, už som si všimla dvere
Odpovedať
To je velmi dobry postreh, na to sa musim spytat. Dakujem
Odpovedať
Áno, odkladací priestor je naozaj dôležitý. Ponúkla by som ti niekoľko mojich názorov. Zamedziť pocitu preplnenosti sa dá aj výberom farby (biela, prípadne čo najbledšia), umiestnením vzdušných políc na prázdne steny a pod. Čo sa steny, kde je stôl, týka, možno by som tam navrhla nejaký rozumný spodný diel kuchyne, ktorý by sa dal využiť aj ako pracovná i servírovacia plocha. Naspodu by mohli byť skrinky a vrchná doska, ktorá by trochu vyčnievala, by mohla slúžiť ako stôl, takže by sa k nej dali prisunúť stoličky. Vytvoril by sa tak jeden kompaktný celok, zladený do jednej možno sterilnej bielej alebo bledej farby, ktorý by si oživila farebnou doskou a prípadnými doplnkami. Samozrejme, je to na vkuse každého človeka.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ako ste to vyriesili nakoniec? Ja sa prave chystam prerabat presne tento typ kuchyne a mam hlavu v smutku :-| tam k balkonu vosla ako chladnicka? Ja ju tam chcem, ale nejako mi to hlbkovo nevychadza...je tam len nejakych 55 cm a taku plytku chladnicku so nenasla... A ta cast linky, ktora ide smerom ku dveram...nezavadzia tam pri vstupe? Inak, privitam hocijake dobre tipy, ako co najrozumnejsie a najpraktickejse takuto nemoznu kuchynu zariadit
Odpovedať
bestinka toto je kuchyna v tom type bytu co ma taku velku predsien ak sa nemylim, kde ludia casto buraju priecku do tej malej izby za nou a robia z toho obyvacku. Tie dvere na balkon budu nejak moc natlacene k stene ked ti za nimi zostava len 55cm to asi ziadno neporiesis, to je nanic. Ja mam iny typ bytu ale rozmer kuchyne je totozny. http://www.modrastrecha.sk/blog/marek... . Znamy to maju rovnako a sedenie si dali do tej velkej predsiene(priecku zburanu nemaju) a maju skrinky aj tam kde je stol na prvom nakrese.
Odpovedať
Jj to je presne ten byt s nemozne velkou zbytocnou halou :-( stale dufam, ze ked mi to pridu pozriet, tak mi povedia, ze tam je este neviem ako hruby umakart, ktory sa bude dat odstranit a narvem to tam nejako...lebo evidentne ludia tam chladnicky bezne davaju, len ja neviem ako... ja som podla toho navrhu bola v tom, ze je to ten isty typ :-D ale pekne ste to urobili :-)
Odpovedať
No to som este nevidel ze by mal niekto osadene tie balkonove dvere tak doprava ze by tam nebolo 60cm + miesta. Vsak musi sa dat lahko zmerat kolko je od dveri po zadnu stenu, tam by ziadny umakart byt nemal . Neviem ci tam teraz nemas nic alebo nejaku inu linku. Potom bud vidis holu stenu alebo na sucasnej linke vidis ze 60cm pracovna doska uz zasahuje do tych dveri ked pozres z boku. Ak by si mala nejaku fotku mohlo by to byt z toho jasnejsie. Co som zatial videl tak sa to zmestilo kazdemu, namatkou:
Odpovedať
a teraz som si vsimol ze ta druha foto je iny typ bytu..ako mam ja - vstup smerom od okna, nie z boku
Odpovedať
ta biela vyzera fakt dobre
Odpovedať
Článok sa načítava...
práve teraz riešime rovnaký problém. Na tú stenu by sme chceli dat vstavanú rúru s mikrovlnkou ale bohužiaľ, stena má max. 53cm (nedalo sa presne zmerať lebo teraz je tam skriňa), takže ani chladnička ani rúra. Jedine posunúť balkónové dvere :-D
Odpovedať
@02lenka02 tak to som lepsie na tom...mam az 55 :-D posunut balkonove dvere nemozem len tak, tam zase zavadzia radiator, ten je tak jeden-dva centi od dveri. :-( takze jedine posunut radiator a aj cely balkon...kvoli jednej chladnicke @marek_k bohuzial, je to tak...proste 55-56 cm, linka zasahuje do dveri. Nechapem, ze az take velke rozdiely su v tych bytoch a hlavne, preco som zrovna ja vychytila taky debilny...soudruzi asi nekde udelali chybu :-|
Odpovedať
Profilova fotka
my sme dali nakoniec bielu linku a moja zena sa nevie niekedy donadavat ked ju ma po vareni cistit :D
Odpovedať
ja sa inak strasne cudujem, co vsetko mame aj my v kuchynskych skrinkach... nech je akokolvek velka kuchyna, zena ju dokaze komplet zapratat :-D :-D :-D a pritom pouzivame tak 1/3 z toho, co tam mame.
Odpovedať
@osky74 tak to máte nevhodný materiál, zvyčajne sú biele kuchyne veľmi jednoduché na údržbu. ;-)
Odpovedať
@bestinka No aspon u mna ked to povodne okno a dvere menili za plastove tak ta stena sla cela dole a obstavalo sa to iporom, takze ako si to kazdy spravi tak to ma. Ked sa uz pustate do finacne nemalej rekonstrukcie kuchyne tak odporucam toto poriest pred tym a zuzit tie dvere o 10 -15 cm. Ine rozumne a esteticky prijatelne riesenie nieje. Do 55cm sa ziadna chladnicka ani plna sirka linky nezmesti. Tak maximalne ako som uz tusim pisal dat tam 50cm hlboku potravinovu skrinu so suflami napr to by slo Ale potom tu chladnicku moc nemas kde dat prepokdladam.
Odpovedať
S tym ratam, ze to pojde cele prec...len este ten radiator tam :-| ten musim urcite posunut, lebo tie balkonove dvere su osemdesiatky, tak uzsie uz mi pridu strasne male...vyrabaju sa take vobec? :-D aj nad tym som rozmyslala, ze tam supnem plytsiu potravinovu skrinu a vedla nej tu chladnicku, ale pride mi to potom take rozbite ten priestor. Uz mi potom napadlo len dat chladnicku do haly, v podstate hned ku dveram, ale ani s tym nie som uplne stotoznena...
Odpovedať
ja mam dvere 70ky a bohato stacia, na mieru myslim vyrobia hocjaku sirku. ked tam das 70ky alebo 65ky tak zbytok posuvat nemusis. Chladnicku by som mimo kuchyne asi nedaval.
Odpovedať
@marek_k bodaj by som aspon tak to mohla spravit, po tych oknach som este nepatrala, ale tak snad budu aj take, idem kuknut...a tym umakartom predtym som myslela siporex, ci ako sa to vola :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?