Hrdza v nerezovom dreze?

Ahojte strechači, stretli ste sa s tým, aby sa v nerezovom dreze urobila hrdza? Drez sa použil len na vyskušanie, nakoľko ešte nefungujeme v kuchyni a objavili sa tam tieto bodky. Skúšala som to vyčistiť ale nejde to... Je to vôbec hrdza? Drez je Blanco Solis 500IFA
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kaba111:

Ahojte strechači, stretli ste sa s tým, aby sa v …
@kaba111 kľudne môže byť. Antikor je oceľ zo zvýšenou odolnosťou voči korózii a kľudne to môže byť prach z výroby ktorý sa tam v tlačil pri lisovaní
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jumt:

@kaba111 kľudne môže byť. Antikor je oceľ zo zvýš…
@jumt a dá sa to nejako odstrániť? Nepoviem keby sa to objavilo dlhodobom užívaní, ale ešte sme ho ani nezačali užívať...
Odpovedať
zvyknete si
Odpovedať
Profilova fotka

@kaba111 skus to naslinenym prstom posuchat mne to ako hrdza nepripada. Zakaznik mal zrazu cmuhy na sice granitovom dreze a nicim nesli umyt a ked mi to ukazoval naslinil som prst a zislo to dolu. Inak s blancom mam len dobre skusenosti.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

@kaba111 skus to naslinenym prstom posuchat mne …
@jumt Nemusí to byť len prach z výroby pri lisovaní, ale je tak nekvalitne už vyrobený samotný plech. Naše európske nerezy, napr. české, nemecké, švédske,... spravidla takmer vždy dodržiavali normu a boli evidentne kvalinejšie než tie napr. z číny, alebo z poza našich východných hraníc. Tie častokrát po krátkom čase chceli hrdzavieť... (pritom deklarovala sa u nich tá istá norma, ako u našich) @wolodymyr Dnes to už nie je o značke, už to nie je zárukou kvality, bohužiaľ. V honbe za ziskami aj renomované značky si nechávajú svoje polotovary (ak nie celé výrobky) vyrábať na "východe". Kvalita, alebo trvácnosť týmto ide dole.
Odpovedať

@kaba111 pýtali ste sa u predajcu, čo Vám to predal? Blanco je príliš známy výrobca, aby si také chyby mohol dovoliť. Fotky ukázať predajcovi, nech to rieši ako reklamáciu.
Odpovedať

@jumt a dá sa to nejako odstrániť? Nepoviem keby …
@kaba111 reklamuj ho
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@kaba111 reklamuj ho
@zita19 Ja som niečo podobné reklamoval u jedného známeho českého výrobcu (nerezových hrncov), no neuznali.... 🤔
Odpovedať

@kaba111 občas sa podarí vytiahnuť aj z umývačky hrdzavý nerezový príbor. Hlavne, keď manžleka zle zatvorí víčko na nádobe so soľou. :-D. Takže ani nerez nemusí byť úplne nehrdzavejúca. Prebehnúť abrazívnym prostriedkom a je po probléme.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@jumt Nemusí to byť len prach z výroby pri lisova…
@petersd tam vidieť že je to povrchové. Keď je to chybou materiálu tak je to vidieť inak. Tie divné antikory tu boli 15r od vtedy sa trh dosť prečistil. Skúsil by som reklamovať ak neuznajú tak jemne prekefovať. Ideálne by bolo použiť chémiu/kyselinu na zapasivovanie ak je to hrdza. Kľudne sa mohlo robiť/rezať niečo okolo a to stačí aby to takto vyzeralo.
Odpovedať

@kaba111 Vďaka za vaše postrehy, skúsime to najprv cez predajcu vyreklamovať a uvidíme ako sa vyjadrí. Človeka to naštve... chceli sme kvalitu a dopadne to takto...
Odpovedať

@kaba111 Vďaka za vaše postrehy, skúsime to najpr…
@kaba111 tak to bude najlepsie, ak by ste nedajboh neuspeli, co dufam, ze sa nestane, tak potom mate kopec moznosti, ako to vyskusat odstranit. len ja by som sa bala toho, aby sa to nerozsirilo dalej.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?