Ahojte. Potrebovali by sme najlepšie pomôcť fotkami. Robia nám kuchyňu do domu. Farba pracovnej dosky bude dub hunton tmavý a dvierka biele. Ďakujeme za každé foto.
@matko291 z praktickeho hladiska odporucam tmavosivy/antracitovy. Mame vyse 10 rokov a nic zasadne na nom nevidno. A siva sa podla mna hodi ku kazdemu drevu. Ale isla by som kde predavaju dosky a prikladala si farby k tomu drevu a hlavne na dennom svetle nie v predajni. My sme tak vyberali sice skrinu na chodbu a mame tmavsi dub (neviem presne ktory taha ho do siva) a svetlosive dvierka.
isiel by som do tmaveho, antracit ako tu uz zaznelo, ale to tiez je viacero druhov, mne je blizsi taky, co nie je uplne, ze tmavy, akoby v jednej farbe, ale taky, co ma po sebe trosku take frcky, na tom nevidiet ale ze vobec nic, presny odtien by som musel pozriet jak sa vola, ale do bledeho by som dozaista nesiel
@matko291 ma ho znama a ta sa stazovala, ze ked robila nieco s cviklou, kava a taketo, ze to flaky hned a niektore aj zostali, ked sa to hned neoplachlo, idem pohladat ten typ, co som myslel a ti poslem
@matko291 tento https://www.blanco.sk/kuchynske-drezy... a antracit, je aj cierny, ale to je ten taka cista ta farba, ze na tom vidiet aj kvapky a tak, ale antracit, je taky s bodkami trosku a to sa aj dobre udrziava
@matko291 franke ma onyx alebo cierna matna, mne sa viacej ten onyx od nich paci. Ale do tohto som ja doma moc rozpravat nemohol, kedze kuchyna nie je zrovna moja parketa 😄
@matko291 zalezi ako mas celkovo ladeny interier. Ten bezovy to urobi fadne, ten cierny pekny kontrast, len teda zalezi ako to cele chcete ladit.
My inak mame biely a vyzera to pekne. Manzelka ho vie vycistit tak, ze vyzera ako novy (po 7 rokoch).
Kameninový/granitový drez už ani zadarmo. Ale je to na Vás. Čierny drez bude ako päsť na oko ak máte drevo a biele dvierka. Dajte si svetlý a na čistenie použite raz za čas napríklad toto. https://www.drezy-blanco.sk/blanco-ac...
Ja som to kupoval pre svokru a pomohlo to vyčistiť aj zažraté fľaky.
@raphael42 nemyslim si, ze to bude ako past na oko, mnohi to tak maju a je to fajn kontrast a aj doplnky casto do tmava, do cierna, ked su spotrebice cierne, tak to nie je nejako rusive.
@matko291 svokra ma taky svetlobezovy a vyzera strasne. Vysuchane miesta ako keby mala. Ja mam blanco ale nie je to ze uplne cierny ale taky tmavosivy s bodkami. Neviem na fotke zachytit tu farbu lebo trosku zosvetluje.
@ris66 Vy sami hovoríte, že to bude dobré, ak budú aj doplnky tmavé. Je to jedno, každému sa páči niečo iné. Ja som akurát ponúkol riešenie. Nemusia si dávať čierny drez len preto, že majú pocit, že na svetlom bude vidieť špina. Ten čistič je dobrý a pomohol. Ja mám keramický drez a nedám naň dopustiť.
@matko291 osobne by som volil aj odkvapovu plochu vacsiu, pretoze to nevies co proste sa moze vyskytnut, ze budete aj v rukach umyvat. Bude lepsie aj vanicku aj odkvap vacsi.
@wivik tieto bodky su dobre, je to aj na tmavom akoby ciernom, ale aj na takom bezovom, co ma tato znacka. Podla mna je to dobre, lebo nie je to jednotne tak nie je na tom dokopy nic vidiet, to je velke plus