Dve umývačky riadu v domácnosti

Ahojte, pomaly sa chystame na stavbu domu. Rozmyslame nad zariadenim kuchyne, kedze v nej stravime vela casu. Obaja s manzelkou radi varime a casto mame pocetne navstevy. Poznate to - navsteva (8-10 ludi) doje, nalozi sa umyvacka (taniere, hrnce, misy, pribor) a pusti sa. Podava sa dezert, kava atd, ale uz to nie je kam dat, musi sa cakat kym skonci umyvacka, v kuchyni je bordel. Preto nas napadlo, ci niekto ma dve umyvacky ( asi 2x 45cm ), ci sa to vobec technicky da zapojit ( privod a odvod vody ). Viem, ze ludia uz dnes relativne bezne maju dve pracky, dve rury, ale dve umyvacky som este nikomu nevidel, je to podla vas moc "strelene"? Dakujem
Odpovedať
@edoklco mne to vôbec nepríde strelené. Ja som si už x-krát vravela, že by som brala dve 45cm umývačky. Pretože 60-ku buď nenaplnim za jeden deň, keď sme z domu, potom púšťam zbytočne prázdnu, aby to tam nezosmradlo. A keď nás je viac, alebo viac vyvaram, tak mi tá 60-ka aj tak nestačí. Ak by som mala dve 45-ky, tak do jednej supnem hrnčeky a malo špinavé taniere na rýchly program a do druhej hrnce a spinavsie na dlhý program. Tak by mi to vyhovovalo.
Odpovedať
@edoklco Radsej jedna poriadna (rozumej 60cm) ako dve mensie. A poriadna tiez aj vybavou - tzn. rychly silny umyvaci program pre pripad potreby (lacne umyvacky to bud nemaju vobec alebo umyva na hovno). Zaberie to menej miesta. Zapojit dve samozrejme problem ale problem nieje. Ak mate vela miesta v linke a pravidelne taketo zurky, mozno je to pre vas naozaj lepsie riesenie. Len aby ste na ukor jednej dobrej nekupili dve priemerne, lebo to vas nepotesi. Ak na to mate rozpocet, preco nie.
Odpovedať
@akvi Ja si dovolim tvrdit, ze by to Tvoj problem nevyriesilo. Konstrukcia umyvaciek je taka, ze v spodnom kosi je tlak vody silnejsi, tzn. kos je urceny pre hrnce/panvice/taniere. Horny kos je oplachovany mensim tlakom, tzn. je na citlivejsi riad - hrnceky, sklo, podtacky s lemom atd. Cize jedna mycka na "spinavsie" by nefungovalo, lebo v hornom kosi sotva umyjes riad tak, ako v spodnom.
Odpovedať
@kejsix chapem, no poriadnu umyvacku 60cm mame aj teraz, umyva viac-menej slusne. Skor mi ide o tu "logistiku" udrziavania poriadku v kuchyni a co najefektivnejsie vyuzivanie casu. Urcite by to neboli umyvacky s hornym suflikom na pribor, cize nevidim problem dat hore aj hrniec, ak to bude nevyhnutne. Ak by bolo viac poriadne mastnych hrncov, nalozili by sa obidve, ale stale by tam bola moznost zapnut kazdu na iny, vhodny program.
Odpovedať
@edoklco Suflik na pribor je super :-) Ale rozumiem, ono ved mierne znecistene hrnce normalne umyje aj hore samozrejme. Tak potom je uz len otazka aku si vybrat :-) Technicky nemate ziaden problem.
Odpovedať
@kejsix teoreticky by jedna mohla byt so suflikom, druha s kosikom, ale to su uz detaily. Dakujem za nazor 🙂
Odpovedať
@edoklco ja bezne davam mensie hrnce aj do horneho kosa ked sa mi dole uz nezmesti. A na programe 60 alebo 70 stupnou ich umyje. Ja by som skor dala jednu 45tku a druhu 60tku. Nam po vikendovom vareni sa ta 60tka rychlo naplni a sme len traja. Do vacsej das aj pekac, velke hrnce, zapacie misy.... Aby sa nestalo ze po beznom obede sa ti do 45tky vsetko nezmesti a druha bude poloprazdna.
Odpovedať
@wivik to je pravda, ale ta plna by sa predsa pustila a poloplna by sa pustila az ked sa naplni 🙂 Ta prva by skoncila tym padom skor, vyprazdnila by sa ukladali by sa do nej veci, kym by druha isla
Odpovedať
@kejsix bežné umývam hrnce aj v hornom koši, žiaden problém. Na 60-ke umyje super. My sme mali v byte 45-ku umývačku kôli miestu a púšťala som ju aj 2x za deň, len ten večný bordel na linke mi vadil. A robila som to presne tak, ako som písala vyššie. Čiže mne by dve 45ky vyriešili problém určite. Ono každý má iné zvyky, niekomu to príde ako blbosť a zbytočné, inemu to vyhovuje. Poznám ľudí, čo naju dve pracky. Jednu veľkú a jednu menšiu. Pre mňa zbytočnosť, ale ak je veľká rodina, alebo niekto potrebuje častejšie preprat pár veci, je to super.
Odpovedať
@edoklco tiež si niekedy po väčšej návšteve poviem že by bodla ešte jedna myčka len neviem kam by som ju v tej našej panelákovej kuchyni ešte vopchala ... ak máš priestor a možnosti daj.. @kejsix ono vždy závisí od preferencii a od toho ako si zvyknutý a nie od ceny už som viac krát kúpila lacnejší spotrebič s mne vyhovujúcimi programmi lebo drahší to čo som chcela a preferujem nemal ... napr rýchly program nepoužívam mám tam cca 2,5 hodinový s oplachom teplou vodou umytím na vyššiu teplotu a umyje jednak všetko a nezanáša mi to myčku ako na tých krátkych programoch .... ďalšia vec je praktickosť košov a možnosti uloženia riadu a poviem že ja do 45ky naložím lepšie ako u brata do 60tky a to ja mám zelmer on má bosh .... ja mám 2 velké koše a menší vyberací košík na príbor a veru nedám na to dopustiť aj napriek tomu že v boshke sa tie koše dajú spustiť ... šuflík na príbor ma doslova irituje lebo to tam treba ukladať do zblbnutia aby dobre umylo v mojej nahádžem do dieročiek čo kam vbehne a hotovo... v hornom koši mám ešte po krajoch plastové medzipatro kde môžem dať mini šáločky či iné hlúposti a aj tie umyje ....
Odpovedať
@akvi 2x za den, este 45-tku mi pride uplne v pohode. Neviem co robime zle, ale my mame 60-tku, cez tyzden ju pustame 2-3x denne, cez vikend aj 4x. casto ju pustame poloprazdnu, len kvoli tomu, aby sa stihol umyt, vylozit riad a bola nachystana na dlasiu varku. Prave to by vyriesili tie dve mensie, aspon myslim (jasne, dve 60-tky by sme tiez uzivili 😄, ale to uz mi pride trochu uletene)
Odpovedať
Profilova fotka
Uz som robil dokonca kuchynu s dvoma rurami aby aspon jedna bola vzdy koser.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Nepride mi to moc ekonomicke... daj radsej 60tku a ked sa bojis, ze tam budes mat bordel, daj si tam dorobit skrinku so zatahovacimi dvierkami (alebo aj normalnymi) a tam spinavy riad ukladaj a potom ho nalozis naraz. Chapem tvoje pohnutky, ale uz mi to pride ako moc velke vymyslance. Toto je podla mna len kvapka v mori problemov ktore budete riesit na stavbe a uz si robis nasilie - a este si ani nezacala stavat.
Odpovedať
@wolodymyr s dvoma rurami sa stretavam cim dalej tym viac, uz mi to pride celkom “bezne”
Odpovedať
@marekjahoda aj to ma uz napadlo, len by to pootm vsetko zaschlo, navyse by bolo treba ten riad stale prekladat. Co sa problemov tyka - jasne ze je to asi jeden z najmensich problemov, s ktorymi sa urcite stretneme, no je to len v stadiu uvah. Navyse, realizacia by nemusela byt az taka komplikovana - planujeme kuchynu z IKEA, cize sa ken kupia dva korpusy na vstavanu umyvacku a dva krat sa zapoji, nic strasne 🙂
Odpovedať
@edoklco 😄 kuchyna z ikea a dve mycky... vtipne - neber to zle, ale ides na to nespravne. plus - korpus z Ikea nepojme bezne mycky, len tie ich.
Odpovedať
@marekjahoda netusil osm, ze do IKEA korpusov sa da zabudovat iba ich umyvacka, priznam sa ze nejako extra som to nestudoval. Na ich stranke maju iba cela na umyvacky, no nie korpusy. Cize umyvacka sa iba zasunie do medzery medzi korpusmi a namontuje sa celo?
Odpovedať
@zuzanale ja tiez velmi nerozumiem tomu sufliku na pribor. My mame siroke rucky priboru tak ja som tu mriezku z kosika vybrala a pomaly z drezu hadzem pribor :-D ziadne triafanie sa do malickych dierok.
Odpovedať
Radšej by som volil 60tku a pozerať, aby bol tam aj program na polovičnú náplň a máš vyriešené. Príde mi to zbytočne a najmä neekonomické mať dve 45ky :/
Odpovedať
@marekjahoda no to je riadna blbost podla mna, ze tam pasuju iba ikeacke UM.. ved sirka je dana, hlbka ikeackej linky je dokonca vacsia, ako hlbka vacsiny inych liniek, tak preco by sa nedala zabudovat akakolvek UM??
Odpovedať
@edoklco ked som kupila svoju prvu umyvacku, tak zrazu sme mali malo tanierov, priborov a poharov. Kupila som este jednu sadu zo vsetkeho a teraz ma netrapi, ze nemam v com servirovat. Dve umyvycky su uplna kravina. Viac porcelanu, skla a priborov vyjde lacnejsie
Odpovedať
@wolodymyr videla som uz aj kuchynu s 3 rurami, 1 bola klasicka, druha konvektomat a tretia parna :-D. Takze nic az tak neobvykle :-). @edokico Moj osobny nazor je, ze ak mate fakt velku kuchynu, tak si dajte aj 2 umyvacky, ale osobne si myslim, ze casom zistite, ze ich obidve az tak casto nevyuzijete. U nas sa vari denne, niekedy ide mycka aj 2x za den, cez vikendy aj 3x. Riady na linke vydrzia, ved program trva okolo 2 hodin a po trosku vychladnuti mozes naplnit opat. Mne osobne by to zaberalo dost miesta, radsej by som vyuzila na dalsiu skrinku na odkladanie, v kuchyni ich nikdy nid je dost. :-)
Odpovedať
@kreola 3 rury su OK, vsak kazda ina, ale dve umyvacky ked neusporaduvas pravidelne stvorchodove obedy pre 12 ludi mi pride zbytocne
Odpovedať
@wivik to je presne o tom kazdy povazuje za lepsie a praktickejsie nieco ine... Nejak moc malicke dierky na kosiku nemam mne tam pribor aj s hrubsou ruckou vleze takze ma nenapadlo ten dekel dat dole...
Odpovedať
Daj kludne dve, ja si nedam ziadnu, takze to vyrovname ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Mna by zaujimalo aku mate logistiku riadu, system ukladania, co varite, ked pustate umyvacku tak casto. 2x za den? Aj keby ste sa stravovali len doma, pre mna to nie je mozne. Sme 2+2, obedy vonky, umyvacka 1x za 2 dni. Ked pride rodina, ked sme u svokrovcov 2 tyzdne vsetci na prazdninach 9 + 4 deti, mycka nejde 2xza den kazdy den. Volila by som dvojdrez a riady by pockali v nom. Nas kratky program na 45° trva 29 min. Na cerstvo spinavy riad v pripade nudze.
Odpovedať
@lenkito10 manzelka je na materskej, cize stravovanie mame doma. Jasne, ze to nebude na stalo, ale aj ked sme chodievali obaja do roboty,obedy sme mavali doma. Ten dvojity drez bude urcite. Pravdepodobne sa definitivne rozhodneme az pri zariadovani kuchyne, ked budeme mat finalnu verziu projektu. Ak bude miesto nazvys, budu dve umyvacky, ak nie tak jedna, vybavene 🙂
Odpovedať
@edoklco myslim, ze technicky by to islo zapojit, len to treba vediet uz vopred, aby ste vedeli architektovi povedat. Lebo predsa len tam budete potrebovat aj dva odpady, aj viac rur na vodu, atd.
Odpovedať
@lenkito10 lebo do umyvacky nejde len to co tam nemoze ist alebo to co potrebujem hned. U ukladanie mam za tie roky uz celkom optimalizovane, narvem tam celkom dost.Nekupila som umyvacku aby sa mi povalovali spinave riady v dreze alebo aby som umyvala rucne
Odpovedať
Profilova fotka
Ja budem mat 2 umývačky vedľa seba, 60-tky 😉 už cakame na kuchyňu, do 2 týždňov by mala byt hotová. Mame doma väčšinou 4 deti + ja s manželom a často mávame ns steny /oslavy kde prijide dalších 15 ľudí... Chcem ich používať na striedačku, kým jedna umýva aby bolo kam nakladať další špinavý riad. Kuchynská linka má 5x3m + ostrov, skrinky až po strop, takze snáď bude dosť priestoru na všetko ostatne... Som rada že nad tým niekto reálne uvažuje, lebo už tu niekde na MS zo mna spravili blázna že je to niečo nenormálne 😅 My varíme väčšinou 3x denne takze riadov zašpiníme viac ako niekto kto si dá raňajky cestou do práce, obed v práci a večeru v restike... Netreba sa toho báť, ideálne je mat už všetko zakreslene v projekte a máš po probléme 😊
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?