Drez s alebo bez odkvapkavača?

zdravím, zaujímalo by ma zo skúseností ti, ktorú máte jednokomorovy drez bez odkvapkavača na laminátovej doske, či vám nechýba alebo sa to dá zvládnuť s prídavným odkvapkavačom, čo vyzerá elegantnejsie (keď tam neni), ale možno neprakticky? viem, že kamenné dosky tento problém až tak nemusia riešiť:)
Odpovedať
Profilova fotka
Kup si dvojdrez :) zabere rovnako miesta ako odkvapkavac ale je o ela praktickejsi a da sa pouzit aj ako dva drezy aj ako drez + odkvapkavac :)
Odpovedať
s
Odpovedať
Bez. Je umývačka, iba by zbytočne zaberal miesto. Radšej väčší a hlbší ten drez.
Odpovedať
Mam aj umyvacku, mam aj drez s odkvapkavacom. Niektore veci do umyvacky nemozu, tak ich tam necham vyschnut. Okrem toho tam nechavam odkvapkavat zeleninu a ovocie v site. Aj horuce hrnce radsej polozim na odkvapkavaciu plochu ako na dosku
Odpovedať
...toto tu bolo presne pred časom,tato otazka. My sme dali drez s odkvapkávacom,neviem ako riešia ludia napr.dreven.dosky po rezaní mäsa!keď ich umyjú,tak kdesausušia?
Odpovedať
S ... Bez si neviem predstaviť.
Odpovedať
ja dvojdres a vedľa ešte odkvapkávač ale bez myčky, to záleží od veľkosti kuchyne, koľko sa varí
Odpovedať
@radusko01 my davame vsetko do mycky. Takze ja nepotrebujem nic odkladat na odkvapkavac. Tiez sa asi taka doska nepouziva kazdy den. Jeden maly stojan a je vyriesene. Alebo utierka na dosku. Rok mame kuchynu bez odkvapkavaca a ani raz som nic z toho nemusela pouzit. A horuce hrnce polozim naspat na varnu dosku, mam ju vacsiu takze mi nezavadzaju. Ale ked niekto ma mycky len ako taky doplnok a pusti ju raz na vianoce, tak odkvapkavac mu bude chybat. @nikusikhome velmi zalezi ako fungujes v kuchyni. Ako casto varis, ci pouzivas mycku a ako si hakliva na veci a ci vela aj tak rucne umyjes. Ja som v byte mala mensiu odkladaciu plochu a len horuci hrniec som tam polozila. Teraz nemam a nechyba a aj sa nam to viac paci
Odpovedať
u nás dvojdrez s odkvapkávačom a s umývačkou vedľa
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od nikusikhome:

zdravím, zaujímalo by ma zo skúseností ti, ktorú …
@nikusikhome máme a mali sme drezy vždy bez odkvapkávača....ten je (a vždy bol) vo vrchnej skrinke na dresom na všetko čo sa umylo ručne (ostatný riad sa suší v umývačke).
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od nikusikhome:

zdravím, zaujímalo by ma zo skúseností ti, ktorú …
@nikusikhome Záleží od toho, čo všetko sa v tej kuchyni bude robiť. Či to bude iba taká "mestská" linka na ukazovanie, aby pekne vyzerala,... alebo či to má byť naozaj priestor na rôzne kuchynské práce. Ja si neviem predstaviť drez bez odkvaplávača. Totiž drezová odlvapkávacia plocha neslúži čisto len na odkvapkávanie mokrého náčinia, ale dajú sa na nej robiť aj rôzne praktické kuchárske úkony. A to je dnes aj problém násť drezy s veľkou plochou + veľkou drezovou nádobou/umývadlom. Poväčšine sú malinkaté ako pľúvatka u zubára...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od nikusikhome:

zdravím, zaujímalo by ma zo skúseností ti, ktorú …
@nikusikhome Máme odkvapkávač aj keď máme umývačku, plastové misk nám to úplne dokonale nevysuší a mne sa to nechce utierať, tak to nechám na odkvapkávači uschnúť. Možno niekto nie je tak lenivý ako ja :D Inak snažíme sa všetko dávať do umývačky, je to pohodlnejšie a úspornejšie, ale bohužiaľ máme aj drevené dosky na krájanie, alebo starý hliníkový pučič na cesnak, ktoré tam nemôžu.
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od nikusikhome:

zdravím, zaujímalo by ma zo skúseností ti, ktorú …
@nikusikhome po 5 rokoch som trochu pozmenila kuchyňu. Predtým som mala s odkvapkávačom a teraz mam bez. Za mňa jednoznčne bez. Je to oveľa lepšie.
Odpovedať
Jednoznacne s odkvapkavacom. Nechcelo by sa mi pustat myčku pre 3 taniere a 6 priborov napriklad. Alebo diely z mlynceka na maso, ktore tam nesmu, drevene lopare a podobne. A kvasit to co do mycky moze niekolko dni v nej tiez nie je vyhra, stane sa ze to prischne tak, ze ani umyvacka tomu nepomoze. A ked by som to mal predumyvat, tak by mi umyvacku uz ani netrebalo. A to pisem ako clovek, kde v domacnosti umyvacka bezi kazdy druhy den s vynimkami ale su proste veci a situacie kedy jednoducho odkvapkavac je nevyhnutnost. Btw. U nas ta plocha sluzi ako priestor kde je polozeny klasicky odkvapkavac aby nam to neprekvapkavalo z neho tu i tam (co sa obcas proste stane) na pracovnu dosku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?