Do rohu kuchynskej linky

Je lepsie dat do rohu drez alebo sporak? Menej narocne sa mi zda sporak,ale kvoli zachovaniu postupnosti chladnicka,drez a sporak by mi tam viac sedel sporak. Kedze sprava bude chladnicka.
Odpovedať
urcite lepsie drez. ja som mala a bola som spokojna. roh aspon neostal hluche miesto, ale vyuzil sa drezom. sporak tam mne osobne nesedi. a budes mat problem s rohovym digestorom.
Odpovedať
A ako myslíš do rohu? Chceš dať priamy roh, tzn. že varná doska bude 60 cm od rohu, alebo chceš dať skosený roh a v tom prípade Ti roh zaberie 105x105 cm? O tom odsávači to je pravda.
Odpovedať
Profilova fotka
@hoblinka13 mam v albume drez
Odpovedať
@bambula626 Kde mas chladnicku?Krasna kuchyna.
Odpovedať
Profilova fotka
@hoblinka13 ja tam budem mať hlavnú pracovnú plochu. ak sa dá, tak do rohu nedávam nič, keď už musí byť, tak asi skôr drez. prejdi si situácie, ktoré môžu nastať. či sa ti s tebou motajú členovia rodiny viac pri sporáku alebo dreze. pozor tiež na dostatočné osvetlenie plochy. my "majstrujeme" v kuchyni s mužom spolu, preto do rohu hlavnú plochu a mám ešte aj také menšie... (pre neho :-D )
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem si predstaviť, že by som dával šporák do rohu. To je podľa mňa hlúposť. My máme kuchyňu celú naprojektovanú trocha inak. Šporák by mal byt zabudovaný v ostrove, aby bol k nemu hlavne dobrý prístup. Ja som o nejakej postupnosti ani nepočul a po pravde som to tak ani neriešili
Odpovedať
@tubletsky Postupnosť - ergonómia v kuchyni - vyložiť nákup, uložiť riady, poumývať prinesené, pripravovať, variť, odkladať - pekne postupne........ :-)
Odpovedať
No jednoduchsie by bolo dat tam ten sporak ale neviem ako velmi chces dodrzat tu postupnost co si spominala. Ono podla mna nie je nejaka katastrofa ked bude sporak v rohu, my sme to tak mali este pred tym ako sme zacali prerabat byt a teraz to sice chceme vymenit ale preto, ze ideme prehadzovat celu kuchynu a pribudene umyvacka a podobne veci. Inak sme nemali ziadny problem s tym, ze bol v rohu
Odpovedať
Drez daj do rohu. Ten tam bude v pohode ale ked tam das sporak tak po case budes nadavat, ze ho mas v rohu. Nebude sa ti tam dobre robit
Odpovedať
@hoblinka13 myslíš klasický šporák,alebo indukciu?
Odpovedať
Moja sestra ma skoseny roh a ma tam indukciu- uplne v pohode. Len pod nou ma odpadkovy kos a ten mna irituje- do kosa sa lezie s niecim stale a potom ta osoba co vari je furt obtazovana- toto by som dala inak. Ergonomia- ja skor potrebujem aby chladnicka bola blizko pracovnej plochy a sporak k drezu, chladnicka od drezu moze byt dalej, ja vacsinou ak nieco vytiahnem najskor to odbalim, osupem....- a potom umyvam. A hlavne vacsinou nas limituju priestory a idealne nie je nic- vzdy sa najde nieco "proti pravidlam". Ale zvykneme si :-D Aspon dufam- bo napr. ja budem mat nakoniec drez a indukciu v u-cku oproti sebe- cez ulicku- nedalo sa inak, co uz.
Odpovedať
@maminecka2 No to je jasné, kompromisy sú vždy, priestor, zvyky v domácnosti. Kôš vždy pod drezom, zásadne výsuvný, ideálne servodrive. :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@terrry1 ano, presne. Oni maju drez hned vedla. Ja budem mat kos pod drezom, chcela som servo- jeden stolar ho vedel dat za 80€, ale zas linka draha a tam kde berieme linku ze 300-400€, ani sa volajako neunuval to presne zistovat, tak neviem 8-( Uz na to nemam nervy, kupim si to potom v Ikei a dlabem na nich... Bo pri kazdej poziadavke na zistenie cohokolvek sa potom natahoval cas o dalsie 2 tyzdne, to by sme nebyvali ani do Vianoc...
Odpovedať
@maminecka2 No servo určite nestojí 400 €. Sú aj také mechanické otvárania, pedál na nohu, ale netuším presne koľko to stojí.
Odpovedať
@terrry1 Ved aj podla mna je to blbost, tolko stoji servo na chladnicku, ale to je nieco ine. Uz sa mi s nimi nechce hadat, nejako to snad dopadne.
Odpovedať
@maminecka2 My dávame niekedy servo na kôš aj zadarmo, ak je pekná zákazka. Zákazníci sú šťastní. :-D
Odpovedať
@terrry1 jaj, to by sa mi pacilo. Ak je pekne zakazka, a pekna zakaznicka nestaci? :-D Nasa zakazka je zatial za 16000 (satniky...) a este budeme nieco doobjednavat, tak za trochu snahy by mu to mohlo stat...
Odpovedať
@terrry1 Inak toto keby stolar urobi tak aj nabuduce si idem nohy dolamat nech mi zakazku robi on, aj znamym odporucim, na zlavu a nieco zadarmo Slovac pocuje najlepsie. Len nie kazdy ma asi zaujem prosperovat dlhodobo... Uz som odbocila =-)
Odpovedať
@maminecka2 16000 je pekná zákazka. No a či je pekná zákazníčka to musí posúdiť manžel, on montuje. :-D No ja zadarmo nedávam nič, lebo si to nevážia, a v podstate čo je zadarmo, keď tak dám to ako darček. Tešíme sa všetci.
Odpovedať
Profilova fotka
@hoblinka13 na foto nie je, mame sirsiu v samostatnom vyklenku oo vstavanejnskrini...
Odpovedať
Profilova fotka
@hoblinka13 drez vies dat do pravouhleho rohu, varic nie- len skoseny. To uz nie je moderne...
Odpovedať
@bambula626 v podstate mi je jedno,ci je to moderne.chcem velku pracovnu plochu a nerozkuskovanu,preto rozmyslam vyuzit roh,ale asi naozaj drez tam bude lepsi ako varna doska
Odpovedať
no asi by tam bol lepsi ten drez aj kvoli tej postupnosti ale neviem. ak sa to da len to bude trosku komplikovanejsie tak si to tak daj urobit ale ak by to mal byt nejaky velky problem tak si myslim, ze nebude ani ten sporak tak od veci. ved skus si dat niekde urobit navrh s oboma variantami a uvidis ako to bude vyzerat :)
Odpovedať
Profilova fotka
@hoblinka13 hod sem podorys
Odpovedať
Profilova fotka
@hoblinka13 samozrejme, ze bude drez lepsou volbou ako varna doska. Pri dreze tiez sice pocitis ten ubytok miesta, ze to nie je ono, ale da sa to v pohode zvladnut. Ale varnu dosku by som do rohu nedala ani za svet. Na to aby som bola pri hrncoch potrebujem dostatok priestoru :-)
Odpovedať
Sporak do rohu za ziadnych okolnosti. Jednak to nie je pohodlne, jednak vznikne hluchy priestor. Ja mam drez v rohu, v tom "nemodernom" zosikmenom. Pod nim obrovska skrina na velkohrnce, pekace a podobne nie casto pouzivane ptakoviny. Nemam dodrzanu ergonomicku postupnost, ale ani po osmich rokoch to nepovazujem za zle riesenie. Proste ked to nejde, tak to nejde. Teoria je jedna vec, prax niekedy diametralne odlisna.
Odpovedať
@zita19 takto by som si predstavovala drez aj tu zosikmenu skrinku ako mas ty
Odpovedať
@hoblinka13 dnes som pridavala nove fotky z kuchyne, tak sa pozri. Co sa pracovnej plochy tyka, nezda sa mi byt problemom, ze je delena. Mam 100 cm v kuse, potom drez, potom 90 a este medzi sporakom a chladnickou 60. Na beznu pracu uplny luxus, na velke vypekanie a zavaranie, treba trosku optimalizovat, ale uz nepotrebujem polovicku veci vykladat na balkon ako kedysi. Velmi som bojovala s tym, kde dat sporak ale nakoniec zvytazila moznost preparkovat horuce hrnce alebo vylozit plechy medzi chladnicku a sporak.
Odpovedať
@zita19 videla som fotky a presne preto by som chcela dat do rohu,aby som mala velku pracovnu plochu vcelku a nedelenu sporakom a drezom
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?