Digestor recirkulačný a odvod vzdcuhu späť do priestoru kuchyňe.

Dobrý deň. Staviame nový pasívny domček a nemám možnosť napojiť digestor do komína ani do rekuperácie či samostatného vývodu von z domu. Riešením je re-cirkulačný digestor. Vybrali sme si Electrolux FG716W2. V návode sa píše, že inštalácia je do komína, no v prípade, že použijete filtre, môže byť inštalovaný aj ako re-cirkulačný. Otázka je, kam ten očistený vzduch poslať. Ako sa všade píše, vzduch je síce očistený od zápachu a mastnoty, no stále je teplý a vlhký, pretože filtre paru neodstránia. Nemôžem predsa takto vlhký vzduch nechať fúkať do vnútra skrinky v ktorej je digestor namontovaný. Nemôžem ani vypustiť rúru kolmo hore, pretože si myslím, že za chvíľu bude sadrokartónový strop zničený. Napadá ma len vyviesť rúru hore nad skrinku a ohnúť ju o 90 stupňov a nechať vzduch fúkať spať do priestoru kuchyne horizontálne a nechať ho len rozptýliť. Alebo mam jednoducho dieru v digestore zaslepiť? To snáď nie, tým by som mohol podľa mňa zničiť motor ventilátora. Stolár mi poradiť nevie. V elektro predajni mi tiež nevedeli poradiť.
Odpovedať
@patrikmi nie sadrokartonu sa nic nestane, mam teraz tak. Nakolko nemam reku a recirkulacny digestor nie je bohvieco prave kvoli neodstraneniu vlhkosti, idem ho prerabat na vyvod von. Za 3 roky pouzivanie na sadrosi ani nie je poznat ze tam mam vyvod (cca 25 cm pod nim).
Odpovedať
Mám recirkulačný digestor s vývodom hore a SDK podhľad v kuchyni. Žiaden mastný či mokrý flek na SDK nemám. Takto to je inštalované už roky. A to nemám pasívny dom ani rekuperáciu.
Odpovedať
Profilova fotka
Nezaslepovat ak sa da vyviet rurou ponad skrinku. Nezabudnut filtre menit casom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?