Čo poviete na návrh kuchyne.

Prosím Vás, ako sa Vám pozdáva návrh kuchyne. Viem , tá mikrovlnka tam nepasuje no neviem kam inam ju dať , a tiež sa chcem opýtať na rohové umývadlo čo by ste dali rohové alebo klasické. ďakujem za každú pripomienku.
Odpovedať
mikrovlnka preč, dala by som radšej kompakt rúra spojená s mikro, ak bez nej neviete žiť, normálny drez, nie rohový, otvorená skrinka preč a skosené rohy preč. Sklenené dvierka preč. Treba to zjednodušiť a vyčistiť je to malá kuchyňa a preto by nemala byť takto rozbitá.
Odpovedať
Ďakujem a čo poviete na tie skosené rohy po ľavej strane. Tam je vchod do kuchyne po dlšiej chodbyčke a pride mi to tak , že ta nábehová hrana pri vchode by bola asi vhodnejšia ale náchám si poradiť. Mikrovlnka súhlasím aj s otvorenou poličkou , tiež sa mi nepáči. Drez rovný a čo skosený roch hornej skrinky nie je vhodný?
Odpovedať
@jpeg písala som vám, že skosené rohy preč (aj horná aj spodná skrinka). Aj keď je tam chodba, to som aj predpokladala. Drez rovný, nie do rohovej skrinky.
Odpovedať
@jpeg urcite sa da suhlasit s tym co pisala @stolverka ....... takto to vyznieva tak postsocialisticky...... ak ma byt moderna, tak nech je moderna..... plus horne skrinky smerovat skor horizontalne ako vertikalne....
Odpovedať
@jpeg ....napravo ta kompaktna vysoka dvojskrina je dobra....(zrejme chladnicka a mrazak)
Odpovedať
Ďakujem áno je to chladnička s mrazničkou a potravinová skriňa. Bolo by vhodné naľavo dať ten kompakt rúra a mikrovlnka? A čo poviete na prevedenie dub pileny bardolino, netreba to s niečím skombinovať napr. Biela vysoký lesk?
Odpovedať
@jpeg Ja by som obetovala na MW hornú skrinku uplne vlavo-koncovú. Vymyslieť tam akoby otv. policu. A tým pádom by som zrušila sklenenu a policovu skrinku. Všetky by boli plné.
Odpovedať
@jpeg Dobrý deň. Kuchyňa by sa mala páčiť v prvom rade tomu kto sa v nej bude pohybovať. Ak sa Vám nepozdávala otvorená polica, mikrovlnku ste chceli riešiť umiestniť inde ako aj poradiť sa o vhodnosti riešenia drezu, myslím že v tom Vám mali poradiť priamo pri návrhu kuchyne a všetky takéto nedostatky mali byť dokomunikované a prebrané už pri tvorbe návrhu. Lebo návrh sa ma robiť pre to, čo zákazník chce a nie pre to, čo chce niekto kto to kreslí, alebo niekto kto sa na obrázok pozrie a nevie aké sú Vaše predstavy a nároky na kuchyňu. A k obrázku ak by som sa mal vyjadriť tak. Rohové umývadlo nie je problém aj je osadené a spoje sú spravené poriadne a človek sa o to stará, nenecháva tam stáť vodu. Mikrovlnnú rúru by som skúsil riešiť do línie horných skriniek (avšak príde sa o úložný priestor), otvorená skrinka pri umývadle dokáže byť praktická vec, myslím že tu by stačila aj užšia. Skosené skrinky z opisu tvojej situácii mi prídu praktické a nemyslím že by v celkovom vzhľade uberali kuchyni, no možno by som to skúsil s hornou skosenou ale iba otvorenou policovou, trošku pre zjednotenie s tou nad drezom. To je len také, moje zamyslenie ... ako som spomínal, tvoje predstavy a očakávania však nepoznám ...
Odpovedať
@jpeg hlavný kuchár je pravák, alebo ľavák? Aká je dlžka stien?
Odpovedať
ďakujem všetkým. Dnes sme spravili určité zmený , chcel by som Vás poprosiť tiež o pripomienky, Viem , že by sa to malo páčiť najprv nám no fakt neviem ako to spraviť, som v tomto smere laik a rad si nechám poradiť aby boli vychytané všetky "muchy" Kuchár je pravák a dlžka stien je ľavá strana 263 a pravá 258.
Odpovedať
@jpeg je to lepšie,mne trochu vadí tá osamotená skrinka nad rurou v ľavo.Ja by som dala skrinu až do vrchu....
Odpovedať
strasne malo pracovnej dosky, to je problem, treba to prodelat, asi najlepsie cele..
Odpovedať
Článok sa načítava...
jedina sanca ako mat viac pracovnej dosky je dat mikrovlnku niekde do skrinky hore, inac viac miesta velmi nemas. Ja idem zariadzovat podobne malu kuchynu a to mam este nad tvojim drezom dve male okna, takze o priestor menej. :-|
Odpovedať
@jpeg kuchyna ma male rozmery, a preto treba maximalizovat ako pracovnu plochu tak aj ulozne priestory. rura nad urovnou pracovnej dosky je prakticka, ale v takto malej kuchyni by som ruru dala pod uroven dosky a hned mas o 60cm viac pracovnej plochy. nestriedaj vertikalne a horizontane skrinky takto vedla seba. vytvara to zmatok. ja by som dala dva rady stvorcovych skriniek nad sebou - maximalizacia ulozneho priestoru. v hornom rade hornych skriniek mozes ulozit menej casto pouzivane veci. ak budete mat varnu dosku indukciu, tak ako na vizualizacii, tak digestor mozete zabudovat do hornych skriniek. drez by som umiestnila na to rameno kde je UMR, a je uz na vas ci odkladaciu pochu dat nad UMR, alebo do rohu. varnu dosku by som posunula o kusok dolava, cca 40cm od kraja toho ramena linky kde aj je. pod nu by som dala ruru.
Odpovedať
jedina vec s ktorou neviem kde ju umiestnit je MW... :-N ja osobne by som sa jej zbavila. tiez sme sa jej zbavili a nechyba :-) inak my mame podobnu kuchynu. akurat jedno rameno linky je dlhsie cca o 1,2m.
Odpovedať
@anairda Varná doska je indukčná už je kupená. Chcem sa opýtať aky to ma vplýv na to či je na zabudovaný digestor, že ak je indukčná "tak digestor mozete zabudovat do hornych skriniek".
Odpovedať
@jpeg 263 a 258 to je velmi malá kuchyna tak ako pise anirda je tam treba viac pracovnej plochy a preto musis tie skrine obetovat. Ja to vidim zlava v takom poradí: 60 cm š skrinu z elektrospotrebicmi taht az do vrchu. potom 80 cm š skrinka a na nej varna doska, potom 120 cm skrinka rožna s vnutornym kolotočom otáčavými regalmi. A sme v rohu. Pokračujem 60 cm skrinka nad nu drez umyvadlovou častou, odkladacia drezova cast smerom do rohu kuchyne. Ostane navyše v rohu miesto tam pre napr. varnu kanvicu a vedla nej trebars aj hriankovac. ďalej 60 cm š myčka riadu, to sme už pri180 cm mame tam chladničku ktorá pojde uplne na kraj, takže tam ostane miesto este medzi na jednu dolnu skrinku o š 60 cm može byť suflikova prave na potraviny - ak s odretymi ušami naozaj tam je 258? Nemože byť 260? Takto by Ti vznikla pracovna plocha o celkovom rozmere á 190 cm ak ratam tych 10 cm sprava od 80ky skrinky kde je varna doska. Alebo sa nevzdaš potravinovej skrinky a zmenšiš si pracovnu plochu trebars o 40 cm čo bude širka tej potravinovej skrinky ale dal by som ju nie uplne na kraj. To čo tam teraz maš vzdialenost varnej dosky a drezu, to je jeden horor. Nerob to.
Odpovedať
@jpeg zbav sa MW, je zbytocna a skodliva, ruru presun dole, pod varnu dosku, potrebujes hlavne pracovnu plochu, tej je tam zalostne malo.. Neviem, ci mas spajzu, ale ak ano, tak potravinova skrina tiez prec.. A bude to celkom ok...:-)
Odpovedať
@snowy66 Ahoj v mojom návrh sme dali potravinovu skrinu 30cm aby aspoň trochu sme zvetčili pracovnu dosku. @akvi bohužial nemáme ani špajz a potravinovu skrinku by sme chceli.
Odpovedať
@snowy66 božuhial 258 max.
Odpovedať
@jpeg ked nemate spajzu, tak to je jasne...
Odpovedať
@jpeg ak by ste mali plyn, tak medzi varnou doskou a hornymi skrinkami by malo byt 70cm - tak udava norma. ak je indukcia, alebo elektricka varna doska, tak moze byt menej. cize ono je to potom vizualne menej pekne ak by bol digestor v skrinke, lebo skrinka s digestorom musi byt 70cm nad doskou. a to je zase dost vysoko pre ostatne skrinky. cize tie ostatne sa daju cca 50cm nad pracovnonu doskou a ta digestorova je vyssie umiestnena. a uz to nie je jednoliate. ale da sa to aj tak. tu vidis priklad (foto jedneho studia tu zo stranky, nechcem robit reklamu, tak nebudem menovat, a vlastne ich navrhy sa mi nejak extra vizualne nepacia ;-)) ale maju dobru databazu kuchyn, a nasla som u nich dobre priklady toho co mam na mysli, tak pridavam link takto vo forme linku: http://4nets1.r.worldssl.net/photo/50... http://4nets2.r.worldssl.net/photo/50... ale kedze mate indukciu, a chceli by ste digač zabudovat do skrinky tak kludne mozete bez toho aby ste su skrinku s digestorom musei dat vyssie. opat priklad: http://4nets1.r.worldssl.net/photo/50...
Odpovedať
ide o velky byt? Mate spajzu alebo nieco podobne k bytu? Ak potrebujes vela odkladacich priestorov potiahla by som skrinky az po strop, nebudes musiet utierat mastny prach z hornych skriniek a ako uz pisali orientovat ich horizontalne. Bude tam dostatocny priestor na pripravu jedal? Tam vidim nad umyvackou. Kolko to je? 80 - 100 cm?
Odpovedať
Profilova fotka
pozri fotoblog candyman666, tiez mala kuchynka. Chladnicka je umiestnena v rohu.
Odpovedať
@snowy66 si si isty s tym vypoctom? lebo mne to nevychadza tak ako pises. zrekapitulujem: Lave rameno: vysoke skrinky 60cm - - - sufliky 80cm nad nimi varna doska - - - 120cm rohova (pozor ale s ladvnikou, nie otocnym kosom, otocne kose su myslim do rohovych ktore su napr .90x90, cize cca rovnake rozmery oboch stran) = spolu 260cm (zostali nam tam 3cm co je ok) Prave rameno: 60cm rohova (ta co je v lavom ramene 120cm) - - - skrinka na drez 60cm - - - UMR 60cm - - - chladnicka 60 = to mame spolu 240cm. zostava nam tam este 18 cm, cize nevidim tam priestor na to vsunut tam este dalsich 60cm. ale mozno som to nepochopila dobre... ja by som tych zostavajucich 18 cm na tomto pravom ramene vyuzila tak, ze skrinku na drez by som dala 78 cm, s tym, ze drez umiestneny smerom viac do rohu, a tym padom vychadza pracovna plocha cca 78cm (60cm nad UMR a este tych 18cm vedla drezu). Len tu je potom je problem ze nie je kam dat tu potravinovu skrinu. :-N Cize este to prave rameno by sa dalo spravit este takto: 60cm rohova (ta co je v lavom ramene 120cm) - - - skrinka nad drez 45cm (teda ak by stacil len 45cm drez) - - - UMR 60cm - - - chladnicka 60cm - - - potravinova skrina 33cm. tych 33 cm na potravinovu nie je vela, lebo ked sa odpocita korpus, a vysuvy, tak zostava ze cca 23cm bude vnutorny priestor siroky, ale zase bolo by to na vysku vysokych skrin a tak by sa tam celkom dalo co-to napratat. nie je to nejaky super velky ulozny priestor, ale lepsie ako nic podla mna. cize vychadzaju tam pracovne plochy - na lavom ramene 70cm od VD po roh. a na pravom ramene 60cm medzi drezom a chladnickou. nie je to zle, je dobre ze su tie pracovne plochy dve a v pripade potreby tam vedia pracovat dvaja ludia. ale mensie negativum je to, ze ani jedna pracovna plocha nema dlzku 90-100cm (co je podla mna taky ideal).
Odpovedať
ak by som mala napisat ako by som to spravila ja, tak ja by som navrhla nedat do laveho ramena tie vysoke skrine s elektrospotrebicmi, cize ruru by som dala pod dosku (aj ked tu je problem ze kam s MW? :-N). dovod preco by som tam tu vysoku skrinu nedala je po prve to aby bolo viac pracovneho priestoru na doske. a po druhe aj to ze nalavo mate, ako si pisala, vstup do kuchyne z chodby. cize lepsie je dat tam dolne skrinky a nad nimi uskocene horne, ako vysoke, ktore maju odspodu az hore hlbku 60cm. a po tretie - tak pocitovo, a aj vizualne... nejak mi proste vizualne nesedia kuchyne kde z oboch stran je rad vysokych skrin, pride mi to take "obkolesene", prilis obstavane, opticky male. no ale co nesedi mne, inemu moze... je to individualne... Konkretne takto by som to ja spravila: Lave rameno: 40cm skrinka so suflikmi - - - 60cm skrinka na ruru, hore nad nou varna doska - - - 40cm so suflikmi (alebo dvierkova, kedze suflikove su drahsie, tak mozno suflikova staci ta jedna prva, uplne na kraji vlavo) - - - 120 rohova = spolu 260cm (zostali nam tam 3cm co je ok, daju sa k niektorej skrinke prilepit - k tym co maju 40cm) Prave rameno: 60cm rohova (ta co je v lavom ramene 120cm) - - - skrinka nad drez 45cm - - - UMR 60cm - - - chladnicka 60cm - - - potravinova skrina 33cm. toto riesenie by umoznovalo dve pracovne plochy - na lavom ramene by jedna plocha mala 100cm (od rury smerom k rohu), a na druhom ramene by to bolo 60cm nad UMR. horne skrinky by som dala bud na vysku (90cm vysoke), alebo nad sebou dva rady stvorcovych. otazka je, ci by to s tymi dvoma radmi nad sebou neposobilo zase prilis "zastavano" - tazko povedat, zavisi od toho kolko ulozneho priestoru potrebujete... a chcelo by to vidiet vizku.. :-) mozno keby sa ci uz jeden alebo oba rady hornych skriniek poriesili v inom dekore ako spodne skrinky bolo by to zaujimave. ale fakt tazko takto, bez vizu... dodam, ze ak by malo byt mozne spravit to co som pisala vyssie - skrinky siroke 78 a 33cm - tak je to mozne jedine ak by kuchyna bola cela na mieru. cize nemohla by to byt kuchyna z decodomu, alebo podobneho studia, ktore ma uz preddefinovane velkosti. musela by byt od stolara, alebo kuch. studia, ktore robi PRESNE na mieru, do centimetra... ak ste 100% presvedceni ze MW chcete, tak potom jedine tak ako pisal snowy66, treba tu vysoku so spotrebicmi. ako som uz vyssie pisala, mne osobne nereze vizualne mat vysoke skrine po oboch krajoch linky do L, ale tak dolezite je co sa paci vam a nie mne (nam). :-)
Odpovedať
Ahojte. Chcem sa Vám fakt veľmi pekne poďakovať za vašu ochutu, rady a postrehy. Veľmi pekne ďakujem. @jojo2jojo spajzu a ani iné priestory na tieto účely nemáme. Na poslednej vizualizacii je 60cm nad UMR a 45cm nad skrinkou pri UMR čiže 105cm. @anairda Ďakujem sa postrehy, mne to tak isto ako tebe nevychadzalo , to čo navrhol @snowy66 alebo tiež som možne niečo nepochopil. kuchyňa bude s Deco... ale povedali , že da sa spraviť aj atyp, ale je to už za priplatok. Skusime spraviť nejake vizualizacie podľa odporučani a uvydíme ako to bude vyzerať hneď ako ich budem mať tak ich sem dám.
Odpovedať
@jpeg hmm fakt decodom? Lebo vsak oni teda extra lacni nie su (ok su lacnejsi ako drahe studia, ale extra lacni nie su), a tie atypy vam to predrazia. Ja som bola aj u nich s nacrtom bratovej kuchyne, on tiez potreboval atypy a to vychadzalo draho. Tam u vas , v okoli MI mate kopeeec sikovnych stolarov, ktori ti to spravia na mieru... Ale samozrejme brala by som len takeho od ktoreho vidim realizacie, idealne tu u niekoho v albume na MS, ze sa toho cloveka mozes popytat... No vsak ale toto uz je cisto vase rozhodnutie, drzim palce, potom pridaj fotky ako sa to podarilo :-)
Odpovedať
Ano súhlasím sú veľmi drahý ale momentálne v MI maju akciu až 40% - tak to chcem využiť len to musim stihnuť do stredy.
Odpovedať
Pozdravujem všetkých. Tak sme spravili nejaké dalšie vizualizácie, ktoré som označil ako navrhy N1 až N4. Opäť by som Vás chcel veľmi pekne poprosiť o vaše názory , pripomienky, postrehy a dalšie rady kedže som laik a chcem aby kuchyňa splňala dve funkcie a to bola 1.praktická a potom sa aj páčila. Budem Vam vďačný za každy podnet , kritiku a radu.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?