Čo na okno v kuchyni?

Ahojte, máme drevené eurookná, na západnej strane, teda celé poobede nám tam svieti slniečko. Doteraz som mala na okne vertikálnu žalúziu, lenže ako som ju oprala, zničila sa mi a tiež mám v lete problém s fialkami - nemajú radi priame slnko. Preto sa pýtam, aká žalúzia by sa mi hodila na okno? A teda ktorá je podľa vás lepšia, cenovo netuším ktorá koľko stojí, jediné čo viem, je to, že záclonu už nechcem, proste len nejakú žalúziu, ktorá pekne ukáže na okne. budem rada akejkoľvek odpovedi, ;-) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
tanyja skus pozriet bambusove zaluzie, maju skvele vlastnosti, neprepustaju teplo ani slnko, nestracaju farbu a mozes ich natocit ako potrebujes, ale zaroven tak aby ti napriklad nespalilo kvety, cena je troska vyssia, a maju tiez rozne odtiene, mali sme ich v byte kde nam od druhej poobede do vecera svietilo slnko a osvedcili sa nam velmi. Ked nie to tak potom je este riesenie rolety, ci uz klasicke v listach alebo rimske, ktore sa daju prat,a su rozne materialy, take co svetlo neprepustaju vobec ale aj take ktore su skoro priesvitne, ale stale nieco pohltia..
Odpovedať
@monika2712 ahoj, no tiež som už rozmýšľala nad bambusovými a brat mi tvrdí, že vyblednú ja si radšej nechám od viacerých poradiť a keď môžem, tak aj ja poradím netušíš, čo asi stojí m2 ? a ty ich ešte máš a ako dlho?
Odpovedať
Profilova fotka
tanyja, my sme ich mali v byte, po dvoch rokoch vyzerali stale rovnako a ako som pisala, cele leto na ne prazilo slnko, netusim kolko stoji meter2, ale skus si ich niekde najst a poziadaj pripadne o cenovu kalkulaciu, poslem ti do posty odkial sme ich mali my ak by si chcela, nas vysli tusim okolo 15 tisic skk na tri velke okna francuzske a jedno male, cize cca 2.5 metra vyska krat skoro meter sirkax3 okna plus to male nejaka 90x60 asi, ale davali sme si od tej firmy teraz robit sietky na okna a pani mi hovorila ze bambusove vraj isli dole s cenou oproti roku 2008 ked sme ich brali my. Mimo toho vyzeraju krasne, my sme ich mali na plastovych oknach takej svetlej farby a naozaj boli krasne.
Odpovedať
@monika2712 môžeš mi to poslať do IP, aj ked bývaš trocha ďalej ako ja :-D nejakých 350km, ale možno nájdem aj tu nejaké ich pobočky pozerala som si tvoje fotečky, krásne bývanie máte a aj tá kuchynská rímska roleta perfektne ladí tiež by som brala niečo podobné, ale financie a možnosti nepustia... možno niekedy , že: ked budem veľká x-) x-)
Odpovedať
Profilova fotka
tanyja no oni su v BA a potom okolie Holica, tak neviem ci to je nejak blizko teba.. dakujem super sa nam tu byva a snazime sa to zariadit najlepsie ako vieme.. aj ked iste veci tiez kvoli financiam budu neskor.. inak tie rimske vraj nie je take tazke usit, staci sikovna krajcirka.
Odpovedať
@monika2712 to je dosť ďaleko od nás, ale popozerám po firmách tu u nás, budem musieť niečo vymyslieť, lebo sú otrasné tam kde bývate, to je nejaká radová zástavba? veď, to , keby boli stále financie... ale nie sú my máme 2-izbový byt, bývame v ňom už 8 rokov a doteraz sme stále niečo robili, teraz v lete sme prehadzovali izby a predelili jednu na dve - spálňa a detská, tu u nás by si sa cítila asi stiesnene :-D pri tom vašom veľkom bytíku , máš teda čo upratovať.. a ke´d prídu detičky, tak dvojnásobne :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@monika2712 prečo by si mala byť divná, ja tiež rada upratujem :-D a môj chlap sa už aj na mňa hnevá, že iné nerobím, iba behám s handrou :-D :-D tak to ste urobili riadny skok - takže vlastne ste nemali ani veľa nábytku , horšie by bolo sťahovať sa z väčšiho do menšieho, to už je problém s nábytkom a vecami.. a všetko máte zariadené ?
Odpovedať
@monika2712 a nateraz ma drahý ukecal ešte nemeniť žalúzie, lebo malý aj tak chodí a naťahuje ich, no uvidím dokedy to vydržím ( a závisí to aj od toho, akú robotu si zoženie ten môj chlap) - tu je ťažko za prácu ale snažíme sa ako vieme nie je finančne náročné živiť taký veľký dom?
Odpovedať
Profilova fotka
poradte mi čo dať na kuchynské okno, aby to neprekážalo a okno sa dalo bez problémov otvoriť :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@evita6 ahoj, tak toto je fakt staršie foto :-D , teraz ste už krásne zabývaní a ja by som na to okno dala len takú bambusovú roletku (nevšimla som si čo na ňom máš) , musím kuknúť keď prídem :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@tanyja su bambusove, ale aj klasicke drevene zaluzie, podla mna tie skor vyblednu ako bambusove @evita6 tiez by som dala bambusovu zaluziu, alebo roletu - klasicku, alebo rimsku ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@danula_ch roletky sú pekné, len na moje panelákové okno by asi neboli, pekne to ukáže na malom okne. ja som rozmýšľala nad niečím, kde by som využila moju koľajnicu z vertikálnych žalúzií, nakoniec som objednala novú vertikálnu, ináč páčila by sa mi čisto biela hustá záclona, systém čosi ako rakúšania, len kto by mi to urobil, ja nie som zručná na takéto veci a nemám ani stroj a ani nejakú stránku som neobjavila, kde to ponúkajú nevieš o niekom? stále s tým bojujem
Odpovedať
Profilova fotka
@tanyja neviem o nikom na take zaclony, ale tak ci tak by som tam zaclonu nedavala. ani tie vertikalne zaluzie, to skor nejake horizontalne ;-) . ale tusim si uz objednala, tak asi nic........ :-)
Odpovedať
@danula_ch áno už dávnejšie, lebo tie pré mi po opraní ostali strašne hnusne skrčené, horizontálne som mala, len toho prachu... no nateraz budem spokojná s tým, čo mám a vy už bývate v novom? aké okná máte resp budete mať? a čo na ne dáte? teda žalúzie, záclony...
Odpovedať
Profilova fotka
@tanyja tak daj nieco nelatkove, horizontalne zaluzie vyzeraju pekne, ked sa vyberie ten spravny material a farba :-) . a nemusis ich prat my sa chceme stahovat na jesen a dufam ze dame rimske rolety. ak uz nebude rozpocet, tak zatial obycajne rolety, alebo horizontalne zaluzie
Odpovedať
@danula_ch takže sviatky by mali byť už v novom, joj, to milujem - vôňa nového a všetko krásne nové, čistučké... pozriem, možno niečo nájdem, no nateraz je to v poriadku, najbližších pár rokov to meniť určite nebudem kuknem tvoj album ;-) , ja mám tiež ;-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@franz666 Daj si mini roletu tzv. "deň-noc". https://zaluzieweb.sk/roleta-mini-den...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@evita6
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?