Co je dolezite pri kupe el. spotrebicov do kuchyne

Ahojte. Chcela by som pomoct ohladne kupy el. spotrebicov do kuchyne (mikrovlnka, rura, umyvacka, ladnicka). Kedze sa teraz idem s tymito vecami zaoberat prvy krat chcela by som moc poprosit ci by ste mi nevedeli niekto pomoct naco sa pri kupe hlavne zamerat co je dolezite, vobec sa v tom nevyznam :( dakujem vopred za vsetky rady :)
Odpovedať
@lenka674 hlavne spotreba u spotrebičov, ktoré idú permanentne. My sme včera dokúpili posledné, už máme kompletnú výbavu :-) Pri chladničke okrem spotreby aj objem, rúra aby mala vnútorný objem nad 70l (väčšie plechy), umývačka spotrebu energie pod 1kW a 10l vody vrátane alebo menej pri šírke 60cm. Pri varnej platni je to o preferenciách, najúčinnejšia a najbezpečnejšia je indukcia, mikrovlnka je o imidži, jedlo ohreje tá za 40€ aj za 800 :-)
Odpovedať
Pri digestore daj pozor na hlucnost. A taktiez pri nerezovych povrchoch radsej kup tie,ktore maju povrchovu upravu proti otlackom. Tie lacnejsie nerezy sa zle udrziavaju,po case su spatne,flakate
Odpovedať
@janulikk nie kazdy chce taku obrovsku ruru, nie kazdy doma pecie pre kopu ludi, nie vzdy najvacsi objem je najlepsie riesenie. Pri trube su uplne ine funkcie dolezitejsie. Neznamena, ze ked tvoja rodina potrebuje obr trubu, ze ju ma chciet kazdy.
Odpovedať
Podľa mňa sa samozrejme musíš odraziť od toho, koľko Vás je v domácnosti. Ja osobne by som ladila všetky spotrebiče do jedného štýlu, do jednotnej povrchovej úpravy keďže sú nerezové lesklé matné... Mikrovlnka - premyslieť si, či budeš len ohrievať alebo aj variť, grilovať..Ja osobne len ohrievam sem tam, takže ťažké peniaze som nevrážala do nej. Rúra - treba prihliadať ako pri všetkých spotrebičoch na energetickú triedu, hlučnosť. Ja by som odporúčala vyberať s časovačom,ten mi veľmi pomáha. Sú rúry s teleskopickými kolajničkami pre bezpečnejšie vysunutiu roštu, sú aj parné rúry, teplovzdušné, aby mala funkciu grilu, rozmrazovania. Umývačka riadu - samozrejme či zabudovaná( s čelným panelom alebo skrytým) alebo voľne stojaca, šírka 60cm alebo 45cm, najdoležitejšia je spotreba max 10l. Existujú aj so 6zmyslom. Dôležitá je aj hlučnosť a samozrejme programy. CHladnička- klasická s mrazničkou na vrchu alebo v spodnej časti. (Mne vo vrchnej časti nevyhovovala-tá bola v byte) alebo dvojdverová americká. Tu je dôležitý objem.( musíšsi predstaviť pri kúpe ako usporiadaš hrnce do nej a všetko ostatné - aspoň ja som šla na to tak). Mojou podmienkou bolo napríklad, aby obsahovala držiak na fľaše. A najdoležitejším faktorom je CENA - od toho sa človek odráža. Prajem veľa šťastia
Odpovedať
Spotrebiče do kuchyne sa vyberajú podľa objemu. Čiže podľa počtu osôb vyberáš objem spotrebiča, potom spotreba energie, cena a záruka. Vačšina solídnych výrobcov poskytuje 10 ročnú záruku na motory (napr. chladničky, odsávače pár, umývačky riadu, práčky). A až potom sa pozerať na dizajn, farbu a dalšie funkcie a vymoženosti toho konkrétneho spotrebiča, čím viac funkcíí tým vyššia cena. Pozrieť testy týchto spotrebičov, prípadne ak už budeš mať vybraté, tak sa opýtať okolia ako sú spokojný s daným spotrebičom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?