Chladnička vedľa rúry

Mate v kuchyni volne stojacu chladnicku umiestnenu vedla zabudovanej rury? Citala som, ze by to tak nemalo byt, kvoli prehrievaniu chladnicky. Planovali sme zabudovanu chladnicku, ale ked sme uvideli ake su vo vnutri male, upustili sme od toho.
Odpovedať
1
2
Ano, mame to tak, inak nam to nevychadzalo, aj ked tiez viem, ze by to tak nemalo byt. Inak neviem ci je rozdiel volne stojaca alebo zabudovana. Myslim, ze ani jedna by nemala byt vedla rury. @josie2
Odpovedať
@josie2 vseobecne by chladnicky/mraznicky nemali byt pri tepelnych zdrojoch...kvoli izolacii a tym castejsie zapinanie kompresora, co znamena vyssi odber elektriny.
Odpovedať
@josie2 máme to tak, lebo sa to u nás, bohužiaľ, nedalo inak vyriešiť. Chladničku nemáme ale celkom opretú o skriňu s rúrou, máme tam asi 3cm medzeru. Myslím si, že pokiaľ každodenne nepečiete, tak to nemá až takú strašnú spotrebu.
Odpovedať
@kabba ja by som v takomto pripade do tej medzery dal este izolaciu
Odpovedať
@fosilka @vlado35 @kabba dakujem vam za odpoved. Dnes som bola v kuchynskom studiu a tam mi povedali, ze kazdy druhy to ma takto. Uvidim, ako to este poriesime. Mozno dame nakoniec chladnicku do komory, ktora bude hned vedla kuchyne.
Odpovedať
@josie2 my to tiez mame tak, tak nam to vyslo ;-)
Odpovedať
@vlado35 izolácia tam moc nepomôže. Skriňa, kde je zabudovaná rúra nie je zboku teplá pri pečení. Rúra všetok teplý vzduch odvádza predom, ako sú dvierka na rúre, do priestoru. Problém je pri otváraní chladničky, keď sa pečie, lebo teplý vzduch z rúry tým pádom ide rovno do chladničky...
Odpovedať
@josie2 nam tiez stolar vravel, ze teraz si to vsetci davaju, ze nejako to nkto neriesi.. ale budeme to mat inak. mikrovlnku a ruru na jednej strane a chladnicku na druhej.. zdalo sa mi to omhoho praktickejsie, najma aby som po kuchyni nabehala co najmenej km za zivot. rura a mikrovlna bude na stene kde je aj doska na varenie a znacna pracovna plocha / vyberiem zapekaciu misu tazku z rury a hned ju polozim na pultik , to iste aj s mikrovlnkou / a chladnicku mam vedla potravinovej skrinky na opacnej stene pri spajzke. vystriedala som za zivot zatial 4 kuchyne, u kazdej to vsetko bolo inak tak teraz viem co by asi bude vyhovovat ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
...mna by zaujimalo, ci je mozne dat pod trubu mraznicku???
Odpovedať
Nam vychadza rura oproti chladnicke vo vzdialenosti 1m, dufam, ze to bude ok...
Odpovedať
@katarinas my budeme mat ruru pod vinotekou a vedla oboch bude chladnicka...vsetko vstavane. ze je to ok nam potvrdil predajca a aj výrobca našej kuchyne priamo z Nemecka. Spolieham sa na nich ze vedia o com hovoria. a keby to bol aj nejaky problem rura predsa len nejde nonstop.
Odpovedať
@josie2 ja si myslim, ze chladnicka by vedla rury nemala byt. ked sa rura pouziva, tak dost tepla je vedlajsia skrynka a keby tam bola chladnicka, tak by to asi nebolo dobre. moze si hovorit vyrobca, co chce. je to blbost davat chladenie a kurenie vedla seba.
Odpovedať
Článok sa načítava...
pre mna informácia od skuseneho vyrobcu je dôveryhodnejšia ako "tak by to asi nebolo dobre". A keby aj, ruru niekedy nepouzijem ani len 1x/tyzden tak ta zvýšená spotreba nas hadam nezrujnuje. Inak teraz som zámerne pustila ruru na 200 stupňov a nic nie je teple, rura odvetrava vzduch z medzere medzi dvierkami a panelom a tiez mam cca1cm medzeru nad rurou ku korpusu. takze neriesim aj ked ruru budem mat inú ako mam teraz a neviem ako sa ta nova bude presne spravat.
Odpovedať
@citinka ja som sa pytala doveryhodnych znaciek-teda servisov u nas Miele, Liebherr - uz neviem ktory povedal moze byt,ale ze sa skor znici tesnenie na chladnicke, druhy ze nedavaju v tom prippade zaruku na chladnicku. Veru tesnenie je teple ked peciem v rure, je dopredu odvetravana, su tam dve skrinky vedla seba a aj tak su dvierka a tesnenie teple.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzula71 tema pre teba .. postav sa vedla rury :-D @nika11111
Odpovedať
@atlaska ok, preverím si to aj ja (chladnicka bude miele)
Odpovedať
@atlaska tak som im napisala, som zvedava co odpisu.
Odpovedať
@citinka mam Miele a uz mi na nej meninili cidlo teploty, ale rura im nevadila. Prve co kontroloval bolo odvetranie chladnicky.
Odpovedať
@atlaska tak teraz som sa stratila ;-). takze podľa miele chladnicka vedla rury je ok, len musí byt odvetravana (napr zospodu mriezkou). ved uvidim co napisu
Odpovedať
@citinka pisem,ze uz si nepamatam ktory co odpisali, uz nemam ten mail, su to skoro 4 roky ked sme vyberali kuchynu. Servisak sa len opyta kde mate odvetranie, mame obrovsku skrinu 3,6m x 2,7m , v ktorej je aj chladnicka,tak asi aj preto hned tento dotaz.
Odpovedať
@atlaska @citinka Nám teraz menili čidlo druhý raz, a priamo som sa pýtala servisáka, či nie je problém v rúre, ktorá je vedľa (dokonca 2) - a povedal, že nie (všetko vstavané spotrebiče). Ale mali sme zrejme malú štrbinu v sokli, s ohľadom na to, že tam máme ešte aj mrazničku. Tak som zvedavá, či tá väčšia štrbina pomôže. Pôvodná otázka sa ale týka voľne stojacej chladničky, tak tam to zrejme bude inak.
Odpovedať
Profilova fotka
@havaj stojjim uz takmer 10 rokov vedla truby :-D
Odpovedať
@zuzula71 :-D A? Všetko Ok? Tesnenia neodchádzajú? Spotreba sa nezvyšuje? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@iva71 ...tvori sa namraza :-D
Odpovedať
@zuzula71 Neva, rozpálená trúba ju roztopí :-D
Odpovedať
Profilova fotka
dalsia tema , ktora sa tu este NIKDY nepreberala a teda sa neda vyhladať vo fore... v kratkosti teda pre lenivych este raz: chladnicka , ak je vstavana moze byt.. lebo je zapenena, izolovana rovnako ako vstavana rura, ktora je odvetrana este aj... vedla volne stojacej chladnicky by ale zdroj tepla nemal byt, lebo zvysi spotrebu ... (ani radiator , ten je horsi ako rura, lebo rura ide len obcas, radiator v zime stale) A co sa tyka velksti chladniciek, netraba si robit nazor podla prvej co vidis.... existuju aj ozaj velke vstavane, treba pozriet.
Odpovedať
Profilova fotka
@josie2 mas v komore okno, alebo ine odvetranie? ak nie, tak tam budes mat z chladnicky teplo ak je ta komora mensia......
Odpovedať
Profilova fotka
@iva71 ale aj vybieli :-D
Odpovedať
takze potvrdené priamo servisakom z Miele. problem to nie je, len musi byt dodržané odvetravanie chladnicky, rura vypusta vzduch cez skaru nad dvierkami. a tiez to nema vplyv na zaruku
Odpovedať
a este povedal, ze každý spotrebic (bavili sme sa o miele, ale predpokladam ze aj ine) ma manual kde je zobrazene ako a kde zabezpecit odvetravanie
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?