BA - kde ste kupovali pracovnú dosku a kolko vás vyšiel bm?

kde ste kupovali pracovnú dosku a kolko vás vyšiel bm?
Odpovedať
V BA je najlepsie je ist do rosnicky na odborarksej http://www.rosnickadrevopredaj.sk/. Ja idem brat u nich. V ponuke maju vsetko od eggeru a do 3 dni narezu podla tvojich predstav. 1m 60ky stoji cca 28€ s rezanim. Naviac sa uctuje za rohovy spoj a dalsie nestandardne upravy.. Stolovy plat je tusim cca za 36/m. Co maju skladom sa da brat cela(4,1m) alebo polovica dosky. Neskladove sa mi zda len cele dosky.
Odpovedať
ale materiály sú rôzne takže to treba upresniť :)
Odpovedať
@marek_k 28 eur je nak moc jezisi , kron, demos a ostatny supdodavatela maju egger 38mm po 13 eur meter 60cm irokej , cela doska vide na 52 eur, max do 60 eur, dokonca kron pili ak si kupite tam dosku zadarmo.
Odpovedať
@majcu masiv dub v IKEA
Odpovedať
@marinak53 no teraz som pozeral demos a cena egger je 21,5€ za meter 38ky. A ak sa nemylim tak tam dostanes celu dosku, takze ju aj tak zanesies k stolarovi. Nie kazdy ma doma na to pilu, skusenosti s hranovanim a frezovaci stroj na spoj uz asi vobec...
Odpovedať
@majcu skúste zavolať do Rosničky majú veľmi kvalitné a aj rôzne šírky...aj do Ikeáckych kuchýň ich dávajú, ja budem kupovať cca. za 2 mesiace
Odpovedať
@marek_k to hej staci ju zobrat na okoloiduceho registrovaneho odberatela a mate ju o 25 percent lacnejsie,..cenu som udal bez dph, a maju aj akcie na PD, treba tam ist a kupit, berem odtadial dosky aj po 30 eur cele 4m, samozrejme egeracke, v prvom rade treba skocit za skladnikmi,. Demos ma cennik na nete ale urcite to nieje aktualne..
Odpovedať
alebo si dajte vyrobiť na mieru kvalitnejšiu :)
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 aká je spokojnosť s tým masívom z Ikei? Uvažujem totiž nad výmenou dosky za tento masív, máme teraz klasika drevotriesku od stolára, len komusi sa podarilo položiť čosi horúce a ostala značka. Tiež mi párkrát spadol nôž a ostala ryha, chcem niečo kvalitné, pevné a odolné a po tom masíve už dlhšie pozerám :-). Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@andreah25 keď chceš, aby Ti na tom neostala v budúcnosti ryha po noži a znak po hrnci, tak ani masív nie je vhodné riešenie.By som povedal, že je náročnejší na údržbu ako umakartová pracovná doska. V tom prípade jedine kameň!
Odpovedať
masiv je omnoho nachilnejsi a maksi ako klasicka lamino pracovna doska,. tak ako pise prirodokochac. Ak by som dal masiv tak jedine z toho najtvrdsieho dreva ake je na nasej planete a urcite nie z Ikea, tam maju 28mm dub a buk a to je makucke ako spongia. Skus skor palisander z Indie, ale ta cena je tam asi neskutocna oproti Ikea.
Odpovedať
@andreah25 masiv dub je najkrajsi zo vsetkeho, ale bohuzial citlivy na vsetko tekute. Na varenie podkladame dalsie dosky a tacky. Flaky zostanu aj po obycajnej vode, pokial sa okamzite neutrie. Zula je ideal, ale cena vyssia ako cela nova linka. Ryhy velmi nezostavaju, alebo su len malo viditelne. Ryhy sa daju lahko tmelit alebo vyfrezovat. Nejake flaky zamaskuje obnoveny olejovy nater z IKEY, hrube flaky sa daju po case zbrusit a znova naolejovat. Nadhera a teplo dreva ma tieto nevyhody. Na kuchynu sme si uz zvykli. Masiv dub sa lacnejsie ako v IKEY neda zohnat. Par rokov vydrzi pekny, potom sa zbrusi. mam v albume
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@prirodokochac @marinak53 @peto99 ono základ toho masívu je pre mňa to, že sa to dá opraviť, čož pri tých lamino doskách neviem. A zase platiť za žulu - na to fakt nemám a kameň ako taký pôsobí veľmi studeno, mám rada skôr to drevo a jeho odtiene. @peto99 No a zohnať masívny dub - relatívne zháňať nemusím, lebo oco má doma hromadu dubových dosiek, len neviem či by si trúfol mi z toho urobiť pracovnú dosku do kuchyne a taktiež ťažko by som ho na to aj presvedčila, pretože iba krúti hlavou nad tým, že ani nie dva roky bývame v novom dome a už kopec vecí prerábame :-) a keby chcem ešte aj niečo od neho, tak ma asi zahluší :-). Tá Ikea mi to teda istí :-).
Odpovedať
mam kamaratov viacerych stolarov, dokonca vyrabaju kuchynske linky. Jeden ma poslal ma po dosku do IKEY , druhy ma poslal do IKEY po celu linku :-D Dosku treba este zrezat a namontovat, neboj, oco bude mat o robotu postarane. Z dubovych dosiek nech Ti spravi nabytok alebo police.
Odpovedať
vidím že tu spomínate kameň- tak sú v dnešnej dobe aj lacnejšie materiály ako kameň a kvalitou na rovnakej úrovni :) .. kto by nepochopil mám na mysli betón :) ... Je to ešte málo známy materiál pre takéto použitie ale veľmi vhodný.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?