Aký pekáč do rúry?

Aký používate, hlavne na mäso? Má niekto skúsenosti s liatinovými? niečo také: http://kotliky.sk/produkt/liatinovy-p...
Odpovedať
Profilova fotka
takýto hrniec mi možno zachránil život, na prízemí som varil lekvár a odišiel na poschodie, kde som zaspal. Prebral ma dym, lekvár už bol prihorený, ale požiar nevznikol. vV bežnom hrnci by už bol horel.Mäso sa dá v ňom robiť aj priamo na horáku a upečie sa ako v rúre.
Odpovedať
@martinsz Mám aj hrniec ako aj pekáč, ktorý je síce ťažký v prípade že ju má v rukách moja polovička tak je to aj v istom prípade zbraň :-D :-D Pekáč kľudne môžeš dať do rúry, nakoľko držiak môžeš dať dole...Doporučujem na 100%. 8-) 8-)
Odpovedať
@martinsz Liatinové sú dobré, a ešte odporúčam rímsky hrniec, pre mňa na mäso najlepší ;-)
Odpovedať
@iva71 máme rímsky, ale je s ním babračka. Pred použitím namočiť, potom pripečená sa ťažko odstraňovala. Radšej niečo iné.
Odpovedať
Profilova fotka
@martinsz použil som ho tiež iba raz, slúži ako kvetináč v jazierku
Odpovedať
@martinsz Rimsky pouzivame a nic sa nepripeka. Vovnutri je glazura. To namocenie nie je az taka hroza ale pecie sa v nom super. Ale pouzivame aj take nieco ako si dal odkaz , ibaze so sklenennym vrchom a ako pise jan45 , krasne pecie aj na sporaku ;-)
Odpovedať
@martinsz Jasné, nie každému vyhovuje. Ja som veľmi spokojná. Pripečené nechám odmočiť, potom to ide ľahšie. Tiež sa nerada zbytočne babrem, ale tomuto hrncu to vďaka jeho kulinárskym úspechom odpúšťam ;-)
Odpovedať
@jan45 spoň ste ho rozumne využili, u nás je z neho len dekorácia v kuchyni. :-)
Odpovedať
@17juraj17 lenže náš hrniec je bez glazúry, je pórovitý.
Odpovedať
@jan45 takže hovoríte, že máte v jazierku pekný kvetináč ;))) ja som dostala rimsky k nejakému sviatku, už si ani nepamätám od koho ale robila som v ňom len jediný raz. A odvtedy nič a ani mi to nejako nechýba.
Odpovedať
@iva71 Pošli kus kačice alebo husy a potom zhodnotíme a posúdime... :-p :-D :-D :-D :-D :-D :-D Ale máš pravdu na 100%..
Odpovedať
Profilova fotka
ahaa...tu sa ozaj riesi pekac na pecenie :-D :-D :-D ja ze to je cosi ine :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@y2k No daj že "čosi" iné??? Tu sa normálne rieši aký pekáč do rúry.Kapisto??? :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
tak toto nastastie ja riesit nemusim, kedze pekace a podobne zalezitosti co sa tykaju kuchyne vybera moja sikovna manzelka..fuu a to som rada ze to nemusim riesit ked citam tuto diskusiu :D
Odpovedať
Profilova fotka
nie je to jedno aky pekac ide do rury??
Odpovedať
@romanman ?????
Odpovedať
Profilova fotka
neviem ci sa to tu normalne riesi, uz je asi aj vyriesene :-)
Odpovedať
@martinsz Ako dlhorocna gazdinka ti odporucim kupit klasicky pekac-smaltovana ocel. Su modely aj s vrchnakom. Liatinovy dost predlzuje dobu pecenia.Nehovoriac o tom, aky je tazky pri prenasani a umyvani. :-| Mam doma vsetky mozne druhy pekacov,ale pouzivane v 80% klasiku a 20% rimsky hrniec neglazovany. Na ten rimsky nedam dopustit,masko,ci chlieb z neho chuti inak ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dalikbalik nie, nie je to az tak jdno
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?