takýto hrniec mi možno zachránil život, na prízemí som varil lekvár a odišiel na poschodie, kde som zaspal. Prebral ma dym, lekvár už bol prihorený, ale požiar nevznikol. vV bežnom hrnci by už bol horel.Mäso sa dá v ňom robiť aj priamo na horáku a upečie sa ako v rúre.
@martinsz Mám aj hrniec ako aj pekáč, ktorý je síce ťažký v prípade že ju má v rukách moja polovička tak je to aj v istom prípade zbraň :-D :-D Pekáč kľudne môžeš dať do rúry, nakoľko držiak môžeš dať dole...Doporučujem na 100%. 8-) 8-)
@martinsz Rimsky pouzivame a nic sa nepripeka. Vovnutri je glazura. To namocenie nie je az taka hroza ale pecie sa v nom super. Ale pouzivame aj take nieco ako si dal odkaz , ibaze so sklenennym vrchom a ako pise jan45 , krasne pecie aj na sporaku ;-)
@martinsz Jasné, nie každému vyhovuje. Ja som veľmi spokojná. Pripečené nechám odmočiť, potom to ide ľahšie. Tiež sa nerada zbytočne babrem, ale tomuto hrncu to vďaka jeho kulinárskym úspechom odpúšťam ;-)
@jan45 takže hovoríte, že máte v jazierku pekný kvetináč ;))) ja som dostala rimsky k nejakému sviatku, už si ani nepamätám od koho ale robila som v ňom len jediný raz. A odvtedy nič a ani mi to nejako nechýba.
tak toto nastastie ja riesit nemusim, kedze pekace a podobne zalezitosti co sa tykaju kuchyne vybera moja sikovna manzelka..fuu a to som rada ze to nemusim riesit ked citam tuto diskusiu :D
@martinsz Ako dlhorocna gazdinka ti odporucim kupit klasicky pekac-smaltovana ocel. Su modely aj s vrchnakom. Liatinovy dost predlzuje dobu pecenia.Nehovoriac o tom, aky je tazky pri prenasani a umyvani. :-|
Mam doma vsetky mozne druhy pekacov,ale pouzivane v 80% klasiku a 20% rimsky hrniec neglazovany. Na ten rimsky nedam dopustit,masko,ci chlieb z neho chuti inak ;-)