Akú pracovnú dosku k bielej kuchyni z Ikea?

Ahojte, prosim poradte ohladom pracovnych dosiek. Kuchynu beriem z Ikea, Faktum biela vysoky lesk. Aku kuchynsku dosku? Laminat sa mi zda prilis nekvalitny(?), s drevom vobec nemam skusenosti - je to OK na udrzbu? Nevzniknu tam nejake flaky? TReba sa o tom moc starat? Nie sme zrovna puntickari, linku bezne utieram, ale nechce sa mi napr. lakovat a prebrusovat 3x do roka... PRipadne nejake ine vhodne moznosti, ale lacnejsie? Na Corian a spol nemame peniazky... jedine ze by existovalo este nejake vhodne ine riesenie dostupne financne. Dakujem moc.
Odpovedať
@frimmie chod do laminatu.drevo je haklive a potrebuje udrzbu :-S . ja som zadavala teraz kuchynu a samotny stolar povedal, ze ak nechceme dat neskutocne prachy za umely kamen, aby sme sli do lamina. ze pokial nekrajame na kuchyskej linke priamo nozom, ale pouzivame dosticky, tak to znesie. pripadne mi do nej rovno vlozi drevenu dosticku na krajanie :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@frimmie ahoj chcem ti len povedat ze urcite vol laminat ale len od EGGERU je to najkvalinejsie co na nasom trhu je a je aj cenovo pristupnejsi ako samotne drevene pracovne dosky.....
Odpovedať
@frimmie http://www.modrastrecha.sk/forum/hlad... skús pohľadať aj tu a môžeš sa popýtať priamo tých čo ju majú
Odpovedať
ahojte som tu noví tak čo sa týka pracovných dosiek záleží na viacerých aspektoch ak je to len laminát tak to by so radil asi ako poslednú variantu životnosť tak 5 až 8 rokov výrobcovia kronospan ,a aj egger aj keď ten ma aj variantu tvrdšieho HPL .tento povrch je síce tiež laminát ale ma vyššiu tvrdosť a hrúbku výrobca naozaj dobrých HPL laminátových pracovných dosiek je firma wodego s typom pracovnej dosky duropal. Spomínané rastlé drevo ma hlavne tú výhodu že sa dá ľahko pri poškodení opraviť no nevýhodu zvýšenej starostlivosti .No a potom ostáva ešte umelí kameň a kameň ale tuto variantu asi netreba rozoberať a to skrz cenu.
Odpovedať
Drahi moji, dakujem za rady. Nakoniec som to vcera vsetko praskla do jednej objednavky a kupila spolu s kuchynou v Ikea aj pracovnu dosku, teda laminat, obycko, ale vzhladom na cenu ma nebude mrziet, ak ho po par rokoch vymenim. Hlavne toto bola asi milionta vec co bolo treba hladat a rozhodovat a po kompletnej rekonstrukcii bytu som nakoniec na otazku pracovnej dosky a zhanania nejakej specialnej jednoducho uz nenasla dalsiu silu :). Ten Egger urcite pozriem, to by mohlo byt fajne riesenie do buducna. Dakujem!
Odpovedať
vobec sa nebojte ist do drevenej pracovnej dosky. Mam ju a som spokojna. Udrzba je taka ista, ako pri laminate, cize normalne utriet :-D A nemusim riesit, ked si niekto odkroji chlieb bez dosticky :-D Co teda na laminate stacilo urobit raz a uz to bolo pokaslane :-S Natieram ju olejom ked mam naladu, alebo ked treba - to uz vidno take akoby suchsie miesta. Mam to hotove za 2 minuty, ziadna veda... A doska vyzera ako nova..
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?