Akú batériu k veľkému XXL drezu?

Ahojte, pomohla by mi vaša skúsenosť. Vyberám batériu s vyťahovacou sprškou s prepínačom prúdu. Neviem sa však rozhodnúť, čo je pre veľký hlboký drez (do 80cm skrinky, Blanco Etagon 700) praktickejšie. Taká tá pravouhlá batéria s vodorovným ramenom, alebo skôr tá oblá zatočená dodola ala "husí krk"? Budeme mať umývačku, tak drez bude na veci, čo do nej nemôžu, plus veľké riady a potom umývanie zeleniny, ovocia a rúk. Tiež pozerám, že už majú tie batérie po novom milión funkcií - bezdotykový senzor, osobitný vývod na pitnú vodu s filtrom, všeliaké stop tlačidlá, ovládanie na okraji drezu namiesto na tele batérie... máte niekto ničo z týchto nových funkcií a odporučili by ste to, že je to fakt dobrá vec? Oplatí sa za niečo z toho priplatiť? Drezová batéria je niečo, čo používame skoro nonstop, tak tu mi aj dáva zmysel nejako zvlášť nešetriť, ale iba ak to má zmysel. Aké značky pozerať odporúčate?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Ahoj, pri vybere baterie do kuchyne som vedela ze nechcem taku ako na druhej foto, kde voda tecie z vysoka. Pri tych dalsich, zas ci sa tam zmesti velky hrniec naopak pri oplachovani. Bezdotykovy senzor mame v kupelni a wc, v kuchyni nie, kedze saponatujes, pred bateriou a niekedy pri tom nepotrebujes aby voda tiekla. Este take ovladanie baterie len lahkym tuknutim na nu, ked mas spinave ruky by sa dalo vyuzit, ale pri dnesnych packach, ked uz nemusime krutit kohutikmi, to tiez nepokladam za velky +. Takze moja bateria je cela ohybna.
Odpovedať
Mám niečo také, ako na prvom obrázku, s vytahovacou sprchou, ta možnosť vytiahnutia je neoceniteľna vec pri velkom dreze, aby sa dal dobre umyť, ale aj ked umývam veľký hrniec, plech a pod. Netuším, či by som využila tie vymoženosti, ako bezdotykové ovládanie a pod. Musela by som si to vyskúšať, aby som vedela, či mi to treba. 😅 Ja som úplne spokojná s tou, čo mám. Kupovana v IKEA a mám ju už 12 rokov a je ako nová, žiaden problém s ňou.
Odpovedať
za mna osobne ta druha fotka, ten typ, pride mi to prakticke, aj dizajnovo to dobre vyzera. My ked sme vyberali vobec sme nic take tie spesl funkcie nedavali, prislo nam to ako zbytocnost a teda ani nam to nechyba.
Odpovedať
Mame aj aj. Husi krk je fajn, lebo rychlejsie sa zmeni teplota vody, ked potocis pakou. Vo vyrobe mam na bazene 120*70cm franke s vytahovacou sprskou a je to fajn, ked potrebujem umyt bazen komplet, alebo napr. ked sa umyvaju velke kotly z miesacich strojov,metly, atd. V normalnej kuchyni je podla mna lepsia ta sprska s husim krkom, pretoze ponuka viac moznosti, ako smerovat vodu a zaroven mat pbe ruky volne. Vytahovacia je v tomto obmedzena.
Odpovedať
@kejsix mne sa zdala ta s husim krkom krátka, máme drez 60*60. A bola viac ako 2x taká drahá ako tá so sprchou. Takže u mňa vyhrala ta sprcha.
Odpovedať
@lenkito10 máme takú, ako je na obrázku dva. Otočím bokom a napustím veľký plný hrniec položený na pracovnej doske... Za mňa top.
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign za mna nie, lebo ruky, zeleninu a mensie veci castejsie umyvam ako naplnam velky hrniec, aby som mala fixnu (stalu) cast tak vysoko. Deti by som tam nepustila si umyt ruky. Ked je nizsia a so sprskou, tiez polozis hrniec vedla a naplnis sprskou. Mojou ohybatelnou tiez polozim vedla a naplnim a ked chcem mat nizsie, dam nizsie, ked vyssie, tam vyssie.
Odpovedať
@lenkito10 A? To že voda tečie z vysoka neznamená, že musím umývať zeleninu a ruku 5mm od vyústenia batérie... Dám ruky do drezu dole a neprskám... Spŕška je somarina. Pohyblivá časť. A každá pohyblivá časť sa potrebuje skôr ako pevná. Svokrovci mali takú, že sa dala vybrať hádam aj dvojmetrová hadica odtiaľ... Až pokým im raz v noci nepraskla tá hadica. Mechanická únava materiálu. Vytopilo celé prízemie v dome do rána.... Husí krk detto. V ňom je gumená hadica... Rovnako praskajú opletené hadice pod drezom, umývadlom, napúštanie nádržky WC... Meniť každých 5 rokov... Tiež som na vlastné oči videl ako praskla. Chvála Bohu som bol doma... Umývať ruky sa majú v kúpeľni mydlom...
Odpovedať
@lenkito10 Teraz máme na byte ten rovný typ číslo dva - a áno, tá vyťahovazcia sprška mi veľmi vyhovuje a často ju používam, ale zároveň vidím, že keď napr. umýva v dreze manžel, takje všade dookola potopa. Možno je to tým vysokým prúdom, ale možno aj tým, že mámer teraz menší drez (dvojrez dve vaničky 34x34)... preto som začala uvažovať o tej pevnej s vyťahovacou hadicou, ale s oblým krkom... tú ohýbaciu, ako máš asi ty, som nikdy nemala možnosť skúsiť - ako tam funguje tá regulácia polohy, ktorú spomínaš (že si to dáš vyššie alebo nižšie podľa potreby)? Myslela som, že tam je tá poloha držiaka daná a iba keď to človek odcvakne a drží v ruke, môže tým manipulovať, no potom to zase zacvakne na to isté miesto... je to tak?
Odpovedať
@megdesign Ako mohla prasknut hadica medzi kartusou a sprskou v noci? Sak to neni pod tlakom... Inak existuje take ze zaplavovy senzor.. 🙂
Odpovedať
Vysoka bateria je smrt, vsade naprskane... Lepsie je mat poriadne hlboke umyvadlo 😉 Vytahovacia sprcha predlzuje dobu po zmene teploty, co je na nervy. 😬 Takze roky fungujeme s hlbsim umyvadlom a standardnymi bateriami, no problem. Aj velky hrniec sa da naplnit, tak ho clovek hodi do umyvadla. A ked chcem nieco sprchovat, tak sprchujem vo vani. 😛
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign ideme polemizovat kde sa maju umyvat ruky. Ked idem varit, alebo popri vareni, i po vareni nebezim do kupelne. Ked mi deti pomahaju, nebezia do kupelne. I ked su len v jedalni alebo kuchyni, a maju vytiahnut riad z mycky, umyju sa v kuchyni. Ked manzel z terasy pri grilovacke pride do kuchyne, umyje si ruky v dreze, lebo je vacsi ako umyvadlo, je tam jar, ktora mu odmasti ruky. A propos, vo Fr domacnostiach si dospeli umyvaju ruky v kuchyni. Maju to proste blizsie, alebo zauzivane. Navsteva tiez v kuchyni. Pokial teda nejdu pred tym na wc, zeby si umyli ruky tam. K tomu A: Nepisem o umyvani pod tockou. Ked voda tecie 30-40cm nad rukami, po prve, pri dotyku je to neprijemnejsie (stiplavejsie) po druhe, viac sa prska. Ked ti to tak vyhovuje, maj to tak, napis autorovi ze je pre teba dobra volba. O vytrvacnosti materialov je zas dalsia diskusia. @alabastrova manzel ma tiez taky sposob umyvania ruk 😆 a nie len on. Myslim ze pri tej zatocenej sprsku budes pouzivat minimalne. Osprchovat drez a vacsi hrniec. Ta moja nema ziadnu drziacu polohu, nic sa nezacvaka, ako ju ohnem, tak zostane. Je to gumene, ohybne, prisposobive. Kolko vydrzi, neviem, mame ju len viac ako rok.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Mame taku s tou pruzinou. Pride mi to naj. Prepinanie je na hlavici. Ked tak vysi, umyt ruky, nieco mensie bez problemu. Ked sa umyva napr. plech do rury, tak bez vytahovania, len chytit a osprchovat. Aj ked sa drez umyje, tak sa da krasne od hrany osprchovat. Nic co je pevne by som uz nechcel. A nejaku vytahovaciu? Neviem, pride mi to menej pohodlne. Chod do obchodu, vyskusat.
Odpovedať
Tak ked to tak zhrniem z diskusie 🙂 Tak najlepsia je s pevnym telom, lebo zivotnost, ohybna, lebo praktickost, vysoka rovna, lebo hrnce, nizka, lebo spliechanie, so vytahovacou sprskou, lebo dociahne vsade, bez vytahovania, lebo dlhy nastup teploty a kazovost 😄 Asi je to fakt individualne, co komu vyhovuje. Ale aj tak ste mi pomohli rozhodnut sa. Vybrala som nakoniec taky nizsi typ, Hansgrohe Zesis. Uvedomila som si, ze mozno ma zefe pravdu, ked bude velky hlboky drez, ze bateria nemusi byt taka vysoka, aby sli oplachnut vacsie veci. A znacka vs funkcie vs materialy vs cena vs jednoduchost tuto asi vyhrali, snad nam vydrzi naozaj dlho.
Odpovedať
Profilova fotka
A to si mala iba zopar nazorov. Hlboky drez ano, ale oni su vacsinou hlboke ~20cm, aj tvoj. Tento typ bez sprsky som mala v minulych byvaniach, teraz ho mam so sprskou na dreze v garazi.
Odpovedať
@kejsix úplne normálne. 😄 Tiež som sa divil....
Odpovedať
@lenkito10 neviem... Ja keď grilujem, mám vodu/točku vonku.... S mastnými rukami odostierať záclonu na terase, aby som si umyl ruky v kuchyni.... 😄
Odpovedať
@megdesign nič nemusíš meniť každých päť rokov, stačí si kúpiť kvalitu. Máme vytahovaciu sprsku 12 rokov a nič sme nemenili, je ako nová. A to ja ju používam viac, ako štandardná domácnosť, lebo robim z domu. Ohybnu máme na chalupe a má svoje výhody, ale prijala by som aj tam viac flexibilnú, čiže tú so sprskou 😅 Nakolko pohodlie pri umývaní drezu nie je také, ako doma.
Odpovedať
za XXL drez považujem už iba ten čo nám osadili vo firme. Nerezový, a je tak 1m široký. Sú na ňom 2 baterie, jedna na studenú/bublinkovú/filtrovanú vodu, a jedna s bojlerom odkial ide po podržaní tlačidla vriaca voda. Tieto nerezové sú dnes už uplny štandard.
Odpovedať
@cotibebemore Mozno, ja som sudila podla toho, ze tychto 70+ cm sirokych vaniciek zase nie je v ponuke vyrobcov drezov tak vela, stale tam je velka vacsina takych klasickych. Aj tu na streche vidam skor tie klasicke rozmery, tak mi tento nas Etagon prisiel skor nadrozmerny, nez ako pises standardna velkost.
Odpovedať
@alabastrova keby naňho mam miesto dam ho aj ja 🙂 a bateriu mame pakovu, kde je paka nad drezom na konci baterie, pride mi to praktickejšie ako bateria dole pri doske, kde ti furt natečie voda z rúk. Tá so sprchou je v malom umyvadle (tom klasickom 50cm) zbytočná podla mňa, do takéhoto väčšieho by som to asi privítal. Ale nemali sme takú, tak neviem posúdiť
Odpovedať
@cotibebemore Hej, tie paky na konci baterie pri vytoku su super, pokukovala som po nich dost dlho, len tam uz potom zakonite nie je moznost tej sprchy, tak u nas to vyhrala sprcha. Hansgrohe ma teraz aj taky model, ze ovladanie baterie je osadene na sposob excentra v pravom prednom rohu drezu, takze za 500+ eur clovek moze mat aj ovladanie vpredu, aj vytahovaciu sprchu, a trebars aj tu perlivu a vriacu vodu vsetko dokopy v jednej baterii... ale zase odtial potial no, az taky kuchynsky fanatik asi nie som 🙂
Odpovedať
@alabastrova jak zadarmo 😄 My máme z ikei, stala okolo 100eur, a mali tam myslím aj také so sprchou, ale neboli sme tam dobre dávno, tak netuším. Hento je dobré akurát na vyťahovanie sa pred susedom ked dojde na kávu, inú pridanú hodnotu v tom nevidím. Jak ten bojler v kancli, za tú cenu mohli každému kúpiť 3 rychlovarné kanvice (ktoré nakoniec aj tak používame, lebo tá bateria zvykne blbnúť)
Odpovedať
Mame ten prvy tip, vyberala manzelka, do toho som sa nestaral, pretoze ja malokedy nieco umyvam, vacsinou je to jej parketa. Ale problem s nou nemame ani ona ani ja. Je prakticka, neprskame. Neviem ako nemam co vytknut.
Odpovedať
@cotibebemore na vytahovanie sa pred susedom? to ozaj taketo veci ludia robia? 😄 ved si vyberam co ja chcem, co pre mna bude prakticke, nie aby som sa chvalil 😄
Odpovedať
@borisss niektorý ľudia keď si kúpia nový spotrebič ešte týždne majú krabicu pred bytom/domom aby susedia videli 😄
Odpovedať
mat so sprskou nie je na skodu, ten druhy obrazok, tak ma taku sestra, je fakt, ze je vyssia, ze pri niektorych veciach, ked sa umyvaju ze to frka, ale myslim aj ze je to z velkej miery vec zvyku
Odpovedať
@alabastrova ahoj,kupili ste nakoniec tuto bateriu? My mame tiez Blanco Elon dres a tiez som bola rozhodnuta pre bateriu aka bola v prispevku vo fotkach. No nakoniec ked som precitala rozhodnutie ,pre ktoru ate sa rozhodli od Hansgrohe tak som ju kukla a vyzera uuuuzasne !
Odpovedať
Profilova fotka
@beatka1988 takze rozhodnute? Za kolko si ju nasla? Za aku cenu?
Odpovedať
@hakaman Musela som bateriu odsunut na druhu kolaj,lebo instalater nahm povedal ze musime vyriesit vanu. Takze tak 😀
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?