Ako lacno skrášliť starú kuchyňu?

Ahojte, chcela by som sa poradiť. Mame kuchynku s dvierkami, ktore su po okrajoch drevenne a vnútri maju vypln s nejakou tapetou. Manzel hovori, ze je strasne skareda, ale ja by som chcela menit kompletne kuchynu az, ked deti vyrastu a nech mi nezdemoluju novu kuchynu. spodne skrinky sa budu posuvat, lebo by som chcela umyvacku a ta asi musi byt pri umyvadle. -Takze som myslela, ze by sme dali novu pracovnu dosku. Skrinky by sme bud natreli ( len neviem ako by farba drzala na tych tapetach) alebo by som len dovnutra nalepila nejaku samolepiacu tapetu ( asi hnedu). Co myslite? Nemate nejake inspiracie? Ako ste to riesili vy? dakujem
Odpovedať
@lumarque Ahoj, o chvilu budeme mat na predaj lacno kuchynsku linku v podobnom style (ale dvierka su ovela krajsie, novsie) + starsia umyvacka. Ak chces posli mi mail, poslem foto.
Odpovedať
@marhor Dakujem za ponuku, ale zatial sa mi nechce menit kuchynu, len trosku vylepsit. :-)
Odpovedať
Podla obrazku su dvierka z masivu, dali by sa pekne presmirglovat a natriet. a sokel plus vyplne dvierok, ak su masiv pod tym bezovym, tiez iba natriet, ak je to umele, da sa kupit samolepiaca tapeta. my sme tak vylepsili staru linku a vydrzalo to (a stale drzi) cca 10 rokov. ak budete menit aj uchytky, nezabudnite zatmelit a prebrusit dierky po starych. co sa farby tyka, volila by som bielu, aby spotrebice tak nekricali, aj by to presvetlilo miestnost. Uchytky by som dala cierne rustikalne alebo nerezove (na obr. vsetky z Ikea). Ak si das do googlu "shaker kitchen" iba obrazky, hodi ti milion inspiracii.
Odpovedať
A este dosku asi tu najjasnejsiu, lebo tie tehlicky su dost tmave. S tmavou doskou by to posobilo tak "tazko". K malovaniu odporucam maly penovy valcek (porovnani so stetcom to ide asi 10x rychlejsie, a nevidiet tahy) a farbu ako ekokryl, vobec nesmrdi. Drzim palce v prerabke ;-)
Odpovedať
@marisha1982 dakujem. aj ja som rozmyslala, ze by sme to ohli natriet nasvetlo. Len ma odradilo, ze by to potom bolo treba dost dokladne zbrusit, aby ta tmava nepresvitala a mysim zistit, co za zazrak tam je vo vyplniach. Bielu kuchynu mam teraz takze viem, ze to treba casto umyvat, lebo sa hned zapacka. Farbu som myslela nejaku na okna, aby vydrzala drsne zaobchadzanie. Vy ste natierali alebo oblepovali tapetami? Dali ste tam ten ecokryl? ( to je akrylove? Drzi dobre? Lebo co sme malemu natreli postielku specialnou nezavadnou akrylovou farbou, je nater strasne makky a velmi lahko sa supe a to nema ani dva roky.) No bude zabava :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@lumarque podobna skusenost s nezavadnou farbou na postielke :-D ale ine som chcela, my sme teraz nedavno riesili kuchynu, pretoze ja by som v takej ako mas ty proste existovat nevedela - iritovalo by ma to. Tak sme sli po zvazeni ze mame dvoch malych certikov doma do najlacnejsej kuchyne ikea, s tym, ze ked dvierka znicia (dvierka na celu kuchynu stali do 40€) tak sa dvierka proste vymenia ;-) po takmer roku "varenia" mojho starsieho (bude mat dva) kedy viac trieska vareskou do dvierok ako miesa mozem dat na harlig tie najlepsie referencie, ta kuchyna je stale ako nova, fixky idu zotriet iba hubkou, detto farbicky, udrzuje sa to fakt perfektne ;-) takze pripadne skus aj nad touto alternativou porozmyslat..... ;-)
Odpovedať
@lumarque suhlasim s @kaktusik007. vymente na kuchyni dvierka, hoc len za HARLIG, co su najlacnejsie ikeacke. to urcite budete mat do par desiatok eur. ked zaratas aj panty, tak mozno do 100E. pripadne by ste mohli aj skrinky dat nove, podla mna do 300-400E by ste sa zmestili.
Odpovedať
Profilova fotka
@lumarque rozhodne by som dvierka nedavala tmave... tie tehlicky vzadu su uz dost tmave, chce to nieco svetle :)
Odpovedať
Profilova fotka
@anairda ale za 300e kupi uz super takuto panelakovu malu kuchynku v akcii Decodomu.. to by som sa neserinkala s prerabkou..
Odpovedať
@katrin21 kati, jasne, da sa aj tak... pokial teda tych 300E je pre domacnost znesitelny vydavok. to uz je vecou vkusu, ci decodom, alebo ikeacke skrinky, a k tomu najlacnejsie dvierka harlig. vyhoda poriesit to z ikea je ze korpusy su rovnake ako pri drahsich ikea kuchyniach. aspon teda myslim. cize v pripade ze by pri komplet prerabke uvazovali s ikea, tak mohli by sa tie uz kupene skrinky vyuzit a k nim dokupit nove, plus nejake krajsie dvierka. ale ak stylom viac vyhovuje decodom, tak potom ten, alebo nieco podobneho. minimalne vymena dvierok by spravila zazrak... par takych kuchyn tu na MS je a naozaj efekt neskutocny.
Odpovedať
Ak by som sa mala rozhodnúť , či dám 300 € za otapetovanie a 200 € za novú prac dosku, tak radšej vymením kuchyňu. Presne ako píše @katrin21. Nové je vždy len nové :-) A to otapetovanie nevyzerá najlepšie :-| Videla som zopár takýchto provizórne riešených kuchýň v podnájmoch. ... Nerozumiem tomu " keď deti vyrastú" moja dcéra mala 1,5 roka keď sme sa sťahovali do bytu, ale kuchyňu mi nezničila. Nemala dôvod svojvoľne otvárať skrinky alebo šuplíky, lebo mala svoju detskú kuchynku, kde sa hrávala.
Odpovedať
Ja by som vymenila komplet kuchyňu, deti nezničia. To sa nezdá, ale tapety sú drahá sranda. Ako písali dievčatá vyššie. Mne tiež deti novú linku nezničili, niečo utrpela, ale je to bežným používaním - treba sem tam dotiahnuť pánty, na PD sú škrkance od noža a tak. Aj v Ikee sa dá kúpiť KL tejto veľkosti, podotýkam, že má výsuvy, čo lacné KL z Decodomu nemajú.
Odpovedať
Článok sa načítava...
tak som rychlo kukla v ikea katalogu, bola som zvedava na kolko by takato mala ikea kuchynka vysla v najlacnejsej HARLIG verzii... takze zakladna kombinacia skriniek kuchyne APPLAD stoji okolo 429E, ale to je 280cm dlha kuchyna, a je v nej aj vysoka skrinka na chladnicku. ked odmyslime tu vysoku skrinku, a zohladnime, ze HARLIG je o 10-15% lacnejsia ako APPLAD, plus kuchyna lumarque je o par desiatok cm kratsia, tak myslim, ze tych 320-350E by mohla byt konecna cena (vratane dosky, uchytiek, soklov, noh, pantov a vnutorneho vybavenia). pre mna by nebolo o com... pri komplet renovacii len dokupit zvysok skriniek (na zabudovanie spotrebicov...). detto odstranit existujuci obklad a aj dat novu zastenu sa da zvladnut aj svojpomocne a je to investicia max do 100E.
Odpovedať
dakujem za odpovede. Ja rozmyslam nad nejakym provizornym riesenim, lebo za 2-3-4 roky by sme chceli uplne inak prerobit kuchynu( a potom uz slusnu a normalnu). Zatial budu musiet stacit tato, hlavne nech tam bude umyvacka :-D . A do tychto dvierok mi ani nebude luto navrtat nejake vychytavky, aby mi drobci nevytahovali veci von. Moj predbezny rozpocet je cca 50-60 euro.( 35 e svetla pracovna doska ikea, zvysok farba, valcek, maskovacia paska, ). Asi natriem len to vonkajsie drevo a drevenne casti chytiek, tak uvidime ako to dopadne.
Odpovedať
@lumarque my sme staru linku iba oblepili tapetou (mali sme hladke dvierka), dali nove uchytky a dosku. a urcite vyzerala lepsie ako pred upravou. S tou farbou mam skusenost iba spred 4 mesiacov, malovala som obyc. bytove dvere, tak nemozem dat zaruku, ako dlho vydrzi. Nechcem nikoho presviedcat o tom, ake je to super riesenie, ale nejaky cas to vydrzi a je to relativne lacne. Inac, len tak medzi recou, v baumaxe maju akciu na pracovne dosky, necelych 10e za m.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?