Akej značky kúpiť americkú chladničku?

Profilova fotka
Ahojte, potrebujem poradiť akej značky kúpiť Americkú chladničku. Zvažovala som LG alebo Siemens, tie sa mi zdajú celkom cenovo dostupné. Ak ma niekto konkrétne skúsenosti ocenila by som váš názor :-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
s LG mam dobru skusenost, ale nasla som jednu super chladnicku, vyzera ako americka, ale sklada sa z dvoch casti oddelene.. je to samsung RR82PHIS, mrazak k tomu RZ80FHIS, skus pozriet, vyzeraju velmi dobre..
Odpovedať
Profilova fotka
@anusik2 Ok, veľmi pekne ďakujem, určite sa na to pozriem a dám vedieť ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
oki
Odpovedať
mne sa pači ariston hotpoint aj cenovo je dobra
Odpovedať
@ewka81 a koľko si ochotná dať do chladničky?? ja asi tak 1000e
Odpovedať
Profilova fotka
@mufka.janka Aj ja som ochotná dať zhruba 1000 eur. Ale naozaj neviem akú značku :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@anusik2 Pozerala, je to šupa alternatíva, len škoda, že už mám linku vo výrobe a je tam vymeraných presne 90 cm pre chladničku....Super na Samsungu je, že nie sú až také hlboké čo by mne osobne vyhovovalo asi viac, lebo klasická Americká dosť vyčnieva....
Odpovedať
Profilova fotka
@mufka.janka Mne bude vyčnievať asi 12 cm od linky čo mne dosť prekáža...
Odpovedať
@ewka81 praveže ja chcem hlboku a zatial čo sa pačia aj cenovo niesu dosť hlboké a bojim sa že mi ta chladnička tam zanikne. ja som si dala kvoli nej vymurovať roh do hlbky 1meter.
Odpovedať
Profilova fotka
@ewka81 jaaaaaaaaaaaaaj, skoda.. aj mne sa paci, je to pecka!
Odpovedať
Profilova fotka
@anusik2 Ano je, normálne mi začala vrtať v hlave :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@ewka81 presne, ja mam spotrebice doost zmaknute, ked som vsak videla tu chladnicku, zabudla som na vsetky americke chladnicky a rozhodnutie je jasne. musim ju mat! xixi
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@anusik2 Ach jaj, asi dám zbúrať polovicu linky :-D
Odpovedať
@ewka81 lenže ako ta chladnička vyrobi lad??? @anusik2
Odpovedať
Profilova fotka
@mufka.janka Ja som na ňu pozerala a má výrobu ľadu.
Odpovedať
Profilova fotka
skus tam zavolat, mozno este nie su v takom stadiu.. a vsetko vcas vyriesis.. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@anusik2 No už sa to nedá, dvierka sú už objednané :-S
Odpovedať
Profilova fotka
vodovodna pripojka? tak to neviem, mam pred sebou katalog, ale nic take som tam nenastudovala..
Odpovedať
@anusik2 a tiež je potrebna vodovodna pripojka na tu chladničku samsung?? jan je to fakt pecka
Odpovedať
@mufka.janka ak mas vyrobnik ladu, potrebujes vzdy pripojku na vodu :-D . My sme na to skoro pri nasej zabudli. Inak my mame Hotpoint Ariston.
Odpovedať
@viera27 a aku mas HOTPOINT??
Odpovedať
@mufka.janka http://www.andreashop.sk/internetovy-... Inak ja ju uz mam dost dlho. Sa mi na nej pokazil este davnejsie vymennik ladu, a odvtedy nedam ani dopustit na tu znacku. Servis maju ze dovidenia. Pridu ti domov, dokonca mi nukali kus za kus celu chladnicku, co som bola uplne v soku, kedze na to vobec nemam narok. A vo vnutri chladnicky su sklenene police, jednu som mechanicky rozbila . Vymenili v ramci zaruky v cene, vobec ich nezaujimalo ze som ja na vine, este mi pridali kadejake ine suciastky, napriklad na ruru, vsetko zadarmo. A po tyzdnoch od opravy mechanik sam volal, ze ci sme spokojni, ci vsetko funguje ako ma, ci nepotrebujeme este nieco :-D :-D :-D . Takze u mna tato znacka uplne plus, mozem naozaj sirit velmi pozitivnu reklamu. A inak aj fantasticke pracky maju to len tak odveci.
Odpovedať
@viera27 tak to si ma veľmi potešila. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@anusik2 ja mám tiež LG bez výrobníka ľadu (nechcela som ho) no až tak nadšená nie som. Po cca trištvrť roku mi prestal fungovať mrazák. Dva týždne trvalo kým láskavo došiel servisák. Vraj všetky americké chladničky fungujú principom cirkulácie vzduchu medzi chladničkou a mrazákom, studený vzduch z mrazáku ženie do chladničky a "teplý" ktorý nasaje chladí. V zadnej časti za doskou som mala kompletne všetko namrznuté, takže to pracne rozmrazoval fénom. Vraj to nie je porucha, ale všetky am.chl. treba raz za polroka rozmraziť a zresetovať elektroniku. Proste sa tam tvorí kondenzát a zamrzá. Máte s tým niekto nejakú skúsenosť? Ja by som už radšej kupovala samostatnú chladničku aj mrazničku. Tie Samsung vyzerajú super, bola som si ich pozrieť. x-)
Odpovedať
@lauretta to sa mi nejak nezda. Hej, funguju na takom principe, ale videla som veru tu nasu rozobratu a nic tam na rozmrazovanie nebolo. A rozmrazovat ani nic resetovat som veru nemusela. Mam ju cca 2 roky. Samostatna chladnicka aj mraznicka ma svoje obrovske vyhody, u mna by zavazila hlavne velkost mrazaku, tu mas vacsiu ako pri americkej. Nevyhodou je priestor, a hlavne dvojnasobna hlucnost.
Odpovedať
Profilova fotka
@viera27 našu opravoval doma, takže som videla, že skutočne tam bolo za zadnou doskou do výšky asi polmetra a do hrúbky asi 2-3 cm ľadu. Resetovať, nie že by tam bolo nejaké tlačidlo, stačí odpojiť na 20 minút od elektriky a tým pádom si urobí akýsi reštart. Podávam ďalej ako som "kúpila" :-D . No bola som poriadne naštvaná. Samostatné spotrebiče sú určite lepšie a čo sa týka priestoru tak ani nemáš veľký rozdiel 2x60- 120 cm a americké cca 95 cm. spotreba u samostatných spotrebičov je tiež nižšia, všetky americké sú žrúty energie. ;-)
Odpovedať
@lauretta tak to je blbe. Ako vravim ja som nic take nevidela ked ju rozobral, ale tak budem pozorovat dalej, ci nieco nerobi co nema. Spotreba u samostatnych je vyssia. Napriklad u tych uvedenych LG to mas 0,72 + 0,80 kwh. U mojej americkej 1,39. Ale spotreba by ma netrapila. Skor ta hlucnost. U tych dvoch je to 42db + 42db, u americkej 45db a uz to sa mi zda vela, nieto este 84. Takze pre mna urcite samostatne lepsie nie su. Uz keby som mala znova rozmyslat a vobec by som nechcela klasicku americku, tak taketo nieco http://www.hotpoint.sk/ha/quadrio.do . Ten mrazak je vynikajuci. Len skoda ze nema vyrobnik ladu a drte a filtrovanie vody.
Odpovedať
urcite si nekupuj samsung po 4 rokoch sa pokazila a ked som konecne nasla odvazneho opravara nevie zohnat nahradne diely najblizsi servis je vraj v liberci
Odpovedať
opravar odporucal siemens bosch a gorenje
Odpovedať
@viera27 prosim ta odkial mas tych 84 db? Ak maju oba samostane spotrebice hlucnost 42 db, tak tato hlucnost sa nespocitava. Hlucnost bude taka, ako je najhlucnejsi spotrebic = 42 db, ak sa nemylim. ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?