Aké máte rozmiestnenie spotrebičov v kuchyni?

Ako mate rozmiestene spotrebice na kuchynskej linke? Nam navrhli kuchynsku linku od okna zlava do prava: odkladaci priestor, varna doska, odkladaci priestor, drez, odkladaci priestor. Ma to niekto v takomto poradi? Ako sa Vam vari? Nakolko vacsinou to byva presne naopak...naprv drez az potom varna doska. Dakujem pekne za rady. :)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, je to otazka zvyku..my sme to tak mali a bolo to v pohode, teraz to mam v podstate naopak a tiez je to ok
Odpovedať
@pedrita ja mam tiez opacne. a kde mas zonu zasob?
Odpovedať
Zevraj pravak postupuje zprava do lava. Potravinovu skrinku, sporak, chladnicku mam presne oproti celej kuchynskej linke. Cize v tomto pripade vyberiem veci z chladnicky, idem k drezu a potom postupujem zprava do lava ku varnej doske... Nema to byt naopak? Ja uz mam v tom chaos....ze skor zlava do prava...:)
Odpovedať
hlavne aby si mala chladnicku na tom kraji kde mas drez. logika usporiadania ma byt presne taka ako pise pedrita. t.j. chladnicka-odkladacia plocha-drez-pracovna plocha-sporak (a idealne opat nejaka odkladacia plocha). to ze ci to ide zlava do prava alebo sprava do lava - to je uz otazka zvyku. hlavne aby si do chladnicky nemusela behat od drezu 2-3 metre.
Odpovedať
inak, ja som sa to snazila dodrzat v tejto mini kuchynke, ktoru teraz riesim.... http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/a... a doma to mame presne naopak, a obaja sme pravaci. a nevadi to vobec, nikdy ani v najmensom nevadilo. http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/a... zavisi asi aj od toho co mas pri pravom a co pri lavom konci kuchyne - t.j. ake je celkove dispozicne riesenie priestoru. na zaklade skusenosti z fungovania v nasej kuchyni by som akurat posunula varnu dosku smerom dolava aby som zvacsila hlavnu pracovnu plochu (to je ta medzi drezom a varnou doskou).
Odpovedať
@pedrita ja mam zlava doprava :-) som pravacka a v pohode. je to aj o zvyku. a ak mas zasoby oproti, tak je to podla mna skoro jedno. mam to ako dala @anairda ten prvy link, len trosicku vacsia je nasa kuchyna.
Odpovedať
Priblizny navrh...idem mi o to ci od okna umiestnit spodne skrinky v poradi: 1. umyvacku, kos s drezom, tri skrinky a nakoniec varnu dosku, zakoncene barovym pultom alebo 2. dve srinky s varnou doskou, dalsia skrinka 30-tka, umyvacka, kos s drezom, zakoncene barovym pultom Neviem sa rozhodnut. :)
Odpovedať
@pedrita ak teda hento vlavo vzadu su potravinove skrinky, tak by som dala najprv umyvanie, potom pracovny priestor, varenie a vlastne servirovanie pri barovom pultiku. inak pekna kuchynka ;-) myslim aj fajn riesena
Odpovedať
Profilova fotka
@pedrita podla mna jedno ci z lava alebo prava, ale urcite v poradi: chladnicka a potraviny, odkladaci priestor, drez, hlavna pracovna plocha aspon 1m, sporak a mensia odkladacia plocha, kam si polozis hrnce co odstavis zo sporaka, prip. polozis nejake pomocky. najvacsiu cast pracovnej polochy by som dala urcite medzi drez a sporak ta vizu co si dala vyzera dobre, len by som posunula sporak viac k barovemu pultu ja tom mam inak, lebo mame atypicke rozmery kuchyne a kadejake prekazky v ceste, ale odskusala som si to na necisto v kamoskinej kuchyni a co mi vyhovovalo najlepsie, som zvolila. takto mam potraviny, pracovnu plochu, dalej umyvadlo a na polostrovceku kolmo na umyvadlo je varna doska. takto mam umyvadlo aj varnu dosku po pravej ruke a potraviny na dosah umyvadlu aj pracovnej ploche
Odpovedať
dakujem velmi pekne za Vase nazory :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
chcela by som obnovit temu, lebo potrebujem poriesit dve veci: 1. je vhodne umiestnit vstavanu umyvacku tak, aby bol k nej pri vykladani ci vkladani riadu pristup zo vsetkych stran alebo je to ok, aj ked je pristup len spredu a z jedneho boku? 2. kvoli co najvacsej pracovnej ploche chcem umiestnit varnu dosku tak, ze mi tam vychadza po pravej strane varnej plochy len 20 cm na odlozenie varechy. Je to dost alebo treba aspon 30-40cm? ( mam uz vyvod na digestor, ale je v SDK podhlade, tak by premiestnenie nebol az taky problem )
Odpovedať
@huma 1. Umývačku je vhodné umiestniť pri drez z P alebo Ľ strany, podľa toho či si praváčka, alebo ľaváčka. Ja ju mám po pravej strane. Riad zľahka opláchnem a vložím dolu do umývačky. ;-) Stačí prístup z predu a zo strany odkiaľ riad nakladáš. 2. Ideálne je mať min. 40-60 cm z každej strany, ale keď nemáš dostatočný priestor a postačuje ti tých 20 cm, malo by to byť OK. Varná zóna, umývacia a skladovacia( chladnička), by mali tvoriť trojuholník.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@huma je to ok, ak bude pristup z jedneho boku a z predu a rovnako suhlas s @ninka23 - ak nie je ina moznost, postaci aj 20cm - ja som mala v minulej kuchyni asi 10 cm - fakt len na sirky - a stacilo, muselo ;-)
Odpovedať
@kaktusik007 Súhlasím, ak nie je iná možnosť, tak stačí :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?