Aké dvierka do kuchyne? s úchytkami, bez úchytiek, zafrézované?

AHojte práve si riešim kuchyňu a neviem sa rozhodnúť aké úchytky dať na dvierka. Viem, že je tu viacero možností 1. Klasické úchytky 2. Zafrézované úchytky 3. Zapustené úchytky 4. Bez úchytkové Najprv som chcela bez úchytkové teda na push up systém páči sa mi to ale keďže chcem mať v kuchyni všade aj blum systém takže aby sa dvierka do zatvárali sami bojím sa, že spolu ešte aj s push up kombináciou to bude stáť predražene veľa. Prosím aké máte skúsenosti poprípade ako to máte doma? Budem vďačná, za akékoľvek typy a riešenia. Ďakujem.
Odpovedať
@aliss2 hore bez :-D a dole poriadne uchytky
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 minimalne a nech sa lahko dole otvara :D :D :D
Odpovedať
@aliss2 v ikei to vsetko stoji rozumne peniaze, mam v albume, spodne su z KDK
Odpovedať
peto99... nad tím som nepremýšľala aby sme si to všetko kúpili sami... mala som v pláne aby to všetko zabezpečil stolár.... ale aj toto je alternatíva :)
Odpovedať
Profilova fotka
@aliss2 ved si skus dat najprv nacenit aky by si mala cenovy rozdiel ak by si dala pevne kucky a kolko by ta stalo to tip-on od blumu,po pripade zafrezovat.Predsa len kuchynu nerobis kazdy den tak uz nech to mas tak ako si stale chcela.Nakoniec tam mozno nebude ani taky velky rozdiel,treba to hlavne dobre rozplanovat so sikovnym stolarom ;-) My sme najprv chceli zafrezovanie ale nakoniec sme sa rozhodli pre tip-on.Urcite je to vela o financiach ale zase,budes na to pozerat a pracovat s tym min.dalsich 10-20rokov.
Odpovedať
tomaslucka@ premýšľala som na tím, že najprv to dám naceniť tak ako som mala v pláne teda bez úchytiek a potom sa uvidí podľa toho aká bude cenová relácia mám predstavu do akej by som bola ochotná ísť. Takže aj vy máte bez úchytkové blum a ste s nimi spokojný? nemôže sa stať, že sa to časom opotrebuje a nebude to fungovať? Presne ako hovoríš kuchyňa je na 10 - 20 rokov tak určite chcem aby to bolo pekné ale zároveň aj kvalitné a funkčné.
Odpovedať
Profilova fotka
@aliss2 tak nam ju stolar momentalne kompletizuje ale ano dali sme si ten system,no ako dlho to vydrzi to je asi u kazdeho individualne,ze?Podla pouzitia,myslim si,ze sa to samozrejme raz opotrebuje ale pokial si tam das blumky tak si myslim ze neolutujes.A co nam vravel stolar ta ze pri blumkach je dobre to je sa tie kovania daju jednoducho vymenit ak by sa cosi pokazilo.Good luck s vyberom!
Odpovedať
mna ukecali na taketo kovove lišty, neviem ktorá z tvojich možnosti to je , ale dufam že to neolutujem :-| @aliss2
Odpovedať
Profilova fotka
@aliss2 ahoj. no ja mam aj aj :) a bezuchytkove su lepsie, uz len z hladiska praktickeho (prestriekam okenou, utrem a je) a preco by to malo byt akoze drahe? prosim vas ludia, to su myty ze ked je to bezuchytkovy system je to drahe. iba si treba davat pozor na hlboke a tazke supliky, zabudovane chladnicky, umyvacky - lebo tam uz pri bezuchytkovych systemoch musia byt pouzivane servo motory a tie su drahe. ale obycajne dvierka, kde je len tzv. opacny pant a ten "sosak" zvnutra - to vazne nie je drahe :) a je to fajn
Odpovedať
@aquabelle aliss2 chce spijit BLUM tipon a BLUM Blumotion a preto si mysli ze to uz bude drahe ale to sa spojit ani neda. Ale tipon sa celkom slusne zatvara aj bez blumotion,len si treba zvyknut. Ja som si dala nacenit kuchynu a potom som sachovala so spotrebicmi,suplikmi,dvierkami,vnutornym vybavenim kde ubrat kde pridat aby som mohla mat servodrive. Kedze vtedy servo na mycku a chladnicku este nebolo, mam aj uchyt aj zpustene aj tipon . kebyze nemam servo, sla by som do tipon.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska no a po naceneni si mala dojem ze to je nejak vyrazne drahsie nez normalne uchyty?
Odpovedať
@aquabelle velmi vyrazne drahsie, na jeden suflik cca 90e rozdie-teda to servo. Tipon je aj lacnejsi nez kdejaka uchytka.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
tak servo hej. ale samotny dvierkovy system - sama si napisala ako to je. takze nebat sa. a pripadne kombinovat. dolu kde mam spotrebice a supliky tak nejake listy, zafrezovania a tak a ostatne len ten system :)
Odpovedať
Profilova fotka
Zopár postrehov 1. Blum dáva na kovanie záruku počas celej životnosti kuchyne 2. Bez úchytkové otváranie sa dá spraviť buď TIPON alebo SERVODRIVE TIPON - je čisto mechanická záležitosť pomocou pružín, nieje možné spojiť s Blumotion, cena naviac cca 30€ podľa veľkosti šuplíka a je tam nejaká prácnosť naviac pri montáži, musí sa tam domontovať synchronizácia otvárania SERVODRIVE - je elektronický systém, kde je za šuplíkom umiestnené servo a to šuplík otvorí, tu sa použije štandartne kovanie s Blumotion, naozaj vysoký komfort SERVODRIVE existuje aj pre výklopy horných skriniek, otváranie chladničky aj umývačky 3. ešte je možnosť použiť hranové úchytky, tie nevytŕčajú mimo dvierok, takže tam je komfort ako pri bez úchytkových a zároveň tam je úchytka.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Ahojte, ako mate riesene zabudovanu chladnicku, ked skrinky a supliky mate bezuchytkovym systemom?
Odpovedať
Ahoj, ja mam horne skrinky bezdotykovy system a skrinky vo vysokom lesku a udrziava sa to uplne v pohode :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?