Zakrytovanie komína sadrokartónom?

Dobrý deň, Rád by som sa poradil, či môžem zakrytovať / opláštiť 3-vrstvový komín „ružovým“ sadrokartónom. Z estetických dôvodov. Od komín a by bol odstup sadrokartónu cca 10-15 cm. Prípadne, aké riešenie by ste doporučovali. Ďakujem pekne za názor.
Odpovedať
@juraj_k_tn záleží od teploty komína, no škoda tepla len tak ho utesniť, ja by som tam dal i mriežku nech kúri, ako obostavba
Odpovedať
Profilova fotka
Čo deklaruje výrobca podla komínového štítku musíte postupovať. Asi je to 50mm izolacia a znacka Darco.
Odpovedať
@kominarbb Je to komín ZOP.
Odpovedať
Myslim, ze uplne v pohode, ten komin je predsa s dvojitym plastom a medzi nimi tepelna izolacia. Na dotyk je za jazdy horuci?
Odpovedať
Profilova fotka
@arcticcode V pripade kominov na tuhe palivo nie je smerodajna teplota pocas prevadzky, na povrchu komina, ale teplota na prilahlom horlavom povrchu vo vyrobcom deklarovanej bezpecnej vzdialenosti pocas vyhorenia sadzi. Vyrobca urcuje aka je bezpecna odstupova vzdialenost kominoveho povrchu od horlavych casti stavby s ohladom na sposob zabudovania - napr. uzavreta komora bez moznosti odvetrania; komoraq uzavreta, vyplnena izolaciou a podobne. Sposob a moznosti zabudovania by mal pomoct vyriesit dodavatel kominoveho telesa.
Odpovedať
Profilova fotka
@juraj_k_tn komín zop - darco
Odpovedať
Dobrý deň, ďakujem všetkým za názor. Nakoniec som použil izolačnú dosku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?