Schiedel Stabil a rekuperácia

Profilova fotka
Zdravím vás, kúpili sme hrubú stavbu, v ktorej sa už aktuálne nachádza komín Schiedel Stabil. Do domu však plánujeme rekuperáciu, a dočítal som sa, že tento komín na to nie je vhodný. Je ešte možné s tým niečo urobiť ? Ďakujem za každú radu.
Odpovedať
@juraj_sali_kalafut jediné čo mi napadá je nepoužívať ho a jeho otvory utesniť. Problém je minimálne to, že Stabil má mať trvalý otvor s mriežkou v interiéri. Možno niečo z fachu poradí @Schiedel - komínové systémy
Odpovedať
@schiedel_maros_plsko
Odpovedať
Profilova fotka
@juraj_sali_kalafut Dobry den. Dany kominovy system bol certifikovany, odskusany a bezpecnu odstupovu vzdialenost urcil vyrobca pre danu zostavu. Preto nie je mozne mriezku uzavriet. V tomto pripade, s mriezkou v pate komina nebude rekuperacia pracovat s predpokladanou ucinnostou. Vacsi problem moze nastat pri podtlakovom nastaveni rekuperacie, kedy moze dojst k spatnemu nasavaniu spalin do zadneho odvetrania a nasledne mriezkou do interieru.
Odpovedať
Profilova fotka
@schiedel_maros_plsko Dakujem za odpoved. A nebolo by mozne nejakym sposobom ten komin dodatocne upravit/vymenit niektore casti alebo celok, alebo prinajhorsom ako spominal tao_tao, cely ten system proste uzavriet a nepouzivat ? Kedze dom je este len v stadiu hrubej stavby, tak priestor na rekonstrukciu by tam este bol.
Odpovedať
Profilova fotka
@juraj_sali_kalafut Tak dal by sa vymenit cely komin.... a pouzit Schiedel ABSOLUT alebo UNI Smart, alebo kovovy komin , napriklad PERMETER. Upravit STABIL nie je mozne v tomto smere. Uzavriet ho mozete tiez, ked ho nebudete pouzivat.
Odpovedať
Profilova fotka
@schiedel_maros_plsko Dakujem za rady. Budeme musiet popremyslat co nam je teda prioritnejsie, ci krb alebo rekuperacia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?