Odpoveď na príspevok od peter9034:
Dobrý deň, chcem sa informovať ohľadom obstavby t… @peter9034 Chcel som namietať, že k čomu tie izolačné dosky.. Ale v tomto prípade ide o obostavbu krbovej vložky s výmenníkom. Tam ich bude treba..Odpoveď na príspevok od peter9034:
Dobrý deň, chcem sa informovať ohľadom obstavby t… @peter9034 steny i komín sa izolujú len pre horúci vzduch v obostavbe, aby tam nešlo teplo, nie pre vodu, výmenník je nie pri stene, dosky sa tam dávajú aby naakumulovali teplo a postupne sa uvoľňuje do priestoru izolačné dosky sa používajú len na obostavbu, vtedy sa nedávajú akumulačné , teplo by cez ne neprešlo nemiešajte tu rôzne druhyOdpoveď na príspevok od duzu:
@peter9034 steny i komín sa izolujú len pre horúc… @duzu otázka bola položená či je správna možnosť jedna alebo druha pri izolovaní steny od teplovodnej krbovej vložky z ktorej pôjde horúci vzduch. O akumulacnych doskách nebola žiadna reč...Odpoveď na príspevok od normicka:
ja by som asi sla cestou s medzerou medzi izolaci… @normicka teplovodné bývajú rôzne , niekto má len väčšie potrubie a na tom ohnisko, niekto má výmenník na dymovode a niekto ako bežný kotol okolo vložkyOdpoveď na príspevok od peter9034:
Dobrý deň, chcem sa informovať ohľadom obstavby t… @peter9034 možno som prehliadol, ale z čoho je tá stena za komínom?Odpoveď na príspevok od reward:
@peter9034 možno som prehliadol, ale z čoho je tá… @reward stena je plná tehla (dom 60te roky)Odpoveď na príspevok od peter9034:
@reward stena je plná tehla (dom 60te roky) @peter9034 nič horľavé, vzduchová medzera nie je nutná.Odpoveď na príspevok od reward:
@peter9034 nič horľavé, vzduchová medzera nie je … @reward to znamená že izolačné dosky sa môžu nalepiť na stenu aj okolo komína bez vzduchovej medzeri?Odpoveď na príspevok od peter9034:
@reward to znamená že izolačné dosky sa môžu nale… @peter9034 áno, ideálne dvakrát 30mm s prekrytím spojovOdpoveď na príspevok od peter9034:
@reward to znamená že izolačné dosky sa môžu nale… @peter9034 mám taký istý dom a krbová obostavba je s Izomilu, len samostatná časť bez steny, na steny sa dávala iná izolácia podstatne lacnejšia lebo nemusí byť samonosná,ako popísal @reward, na to lepidlo a omietka to je i z vonkajšej strany akurát je to len teplovzdušná obostavba v strede domu a do susedných miestností je malá vzdialenosť,vykúri celé podlažie, pre 2 stačí, prevažne slúži pre relax len ked mám náladu ale slúži i pri výpadku elektriny, už pár krát vypadla i na 2 dni i v zime , zhorelo trafo pre celý okres, ako hlavný zdroj mám el. kotol tam sa mení teplota vody podľa strát a zvlášť el. bojler tam je stále rovnaká teplota leto-zimaOdpoveď na príspevok od peter9034:
jedna sa o krbovú vložku s výmenníkom na dymovode @peter9034 za mňa čistá katastrofa,každý komín je z toho zadechtovaný.ten dymovod sa neskutočne z toho rosí"kondenzuje",Odpoveď na príspevok od brunotutti:
@peter9034 za mňa čistá katastrofa,každý komín je… @brunotutti nie je to pravda ,musí sa správne kúriť v správej vložke a decht nevzniká,decht vzniká ked sa veľmi škrtí vzduch na horenie,vtedy ihned zanesie sklo i celú spalinovú cestu, ak bude väčšia vrstva hrozí že sa zapáli a horí , hrozí požiar celej stavby,iné je kondenz ten vzniká ked chladne vzduch v komíne,najčastejšie ak je komín na vonkajšej priečke alebo z vonkajšej strany,na spodok komína treba dať nádobu aby nevytekal von, pri kúrení sa to odparí