Oplechovany zatepleny komin zateka

Ahojte, komin (Schiedel Absolut) je zatepleny nad aj pod strechou 5 cm Nobasilom a na Nobasile je sietka a lepidlo. Komin je oplechovany. Pri dazdi zateka - sietka a lepidlo je pod strechou mokra. Reklamoval som oplechovanie a chlapik, ktory to robil mi tvrdil, ze oplechovanie je dobre. Zevraj problem je v tom, ze na komine nie je omietka. Ze lepidlo nad strechou navlhe a vlhkost sa po lepidle siri dalej - pod strechu. Myslite, ze je to mozne? Nejaku logiku to ma :-)
Odpovedať
logiku to ma, ale nie je pravda co tvrdi klampiar, jeho robota nie je ok... ved na taky komin urobit omietku nad to oplechovanie je zalezitost na polhodinku, daj urobit omietku a uvidis co sa bude diat... snad sa klampiar nespolieha nato ze ta omietka akoze bude v takej vrstve a nad plechom...
Odpovedať
Sevas. Ak tam mas obyc lepidlo tak ano. Nasaje vodu a zetecie. Nanes tam hydrofobizovane lepidlo alebo penetrak.
Odpovedať
@dusanmt mne klampiar povedal to iste ako tebe, ze ked tam nebude omietka tak komin moze zatekat.no zatial mi to nezateka.
Odpovedať
@dusanmt Použil aj nejaký set npr. WAKAFLEX? Alebo to len šľahol na komín??? https://www.youtube.com/watch?v=rIfdV... Pozri odkaz ,inak si neviem predstaviť ako to robil.
Odpovedať
@blackomt Nie, Wakaflex nebol pouzity. Klasicke oplechovanie - pouzity bol hlinikovy plech.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@dusanmt ako si vyriesil to zatekanie komina? Dnes po dazdi uz aj mne zateka zatepleny komin.
Odpovedať
@originalx Zatial som to neriesil. Do zimy by som to vsak chcel vyriesit omietkou. Rozmyslal som, že komin zatial natriem fasadnou farbou (ostalo mi trocha Primalex Malvena), len sa obavam, ze potom na to dobre nechyti omietka...
Odpovedať
skus toto
Odpovedať
Ja mam zatepleny a mam len sietku kleber a nic nezateka uz 2roky.
Odpovedať
@pomiuk ani mne nezatekalo doteraz, az ked fukalo a prsalo z boku tak komin na tej strane bol cely mokry.
Odpovedať
Profilova fotka
nam zacal tiez zatekat po cca 4 rokoch ako bol plech na zateplenom nobasile, asi to "sadlo" alebo neviem co a ten silikon sa odceril (zvetral) a ostali tam medzi plechom a omietkou cca 1 - 3 mm fugy kade tiekla voda. Tak som tu fuge vytmelil bitumenovym tmelom a nasledne prelepil bitumenovou paskou a uz nezateka. Este planujem tu bitumenovu pasku presietkovat a natiahnut znovu na lepidlonapenetrovat a natriet. Uvidime ci sa k tomu dostanem :)
Odpovedať
no pridavam fotku ako to zatekalo az s tej laty kvapkalo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
mne tiez zatekalo, tak som nakoniec cely komin oplechoval. bol som v kjg, tam mi vyrobili plech namieru podla rozmerov komina a vo farbe odkvapov a uz nic nezateka.
Odpovedať
@dusanmt pokial si klampiar stoji za svojou pracou ,tak jednoznacne natiahni omietku a bude to vyriesene.... nobasil a ani natiahnute lepidlo nie su nenasiakave materialy... urcite je potrebena vonkajsia omietka.
Odpovedať
@dusanmt @originalx Mne keď spravili oplechovnaie komína, nezatekalo. Ale potom som tam niečo reklamoval, tak prerobili oplechovanie, a potom už začalo zatekať. Tiež sa ma snažili odbiť tým že kým nebude omietka, tak bude zatekať, ale som sa nenechal, prišli zasa, a niečo tam porobili a odvtedy nezateká a to už boli riadne lejaky s bočným vetrom... Takto to mám zatmelené http://www.modrastrecha.sk/blog/kajo8...
Odpovedať
@rikaskcz dnes som pozeral domy aj novostavby a vela kominov nema vrchnu omietku, maju to len zasietkovane a zaklebrovane, potom aj oni by mali mat problem zo zatekanim. Mozno to ta omietka vyriesi, ale aby mi to zatekalo tak, ze kvapkalo z dosky plneho zaklopu co je pod stresnou foliou, sa mi moc nechce verit.podla mna je zle oplechovanie, lebo pol roka to nezatekalo. Mozem to este natriet hydroizolacnym naterom, tym by som vytvoril vodeodolnu vrstvu a ak je to dobre oplechovane tak by problem bol vyrieseny.
Odpovedať
@kajo873 uvidim co na to povie klampiar.
Odpovedať
neomietnuty komin moze tahat vodu, t.j. moze sa na nom spravit mokra mapa. urcite vsak vsak nemoze zatekat sposobom, ako pise originalx, ze voda kvapka zo zaklopu...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Mne tiez zateka oplechovany zatepleny komin. pocas dokoncovania som na kleber natrel penetrak, zatekalo dalej, pockal som na fasadnu silikonovu omietku Baumit, prisiel prvy lejak s vetrom, zatieklo, az som mal flak na omietke. Ked som pozrel komin, bolo tam zopar trhliniek nad silikonom, ktory tesnil styk plechu a omietky. Opravil som trhlinky a prelepil cely spoj Bitumenovou 10 cm paskou, ktoru som fenoval a pritlacal, aby poriadne chytila na omietku. Zial, prisiel zase dazd s vetrom, a nobasil pod limcom je zase premoceny. Skusim este kupit nejaky tmel a natlacit ho aj medzi stresnu krytinu a golier, mozno vetrom hnana voda tam zateka.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?