Mozem palit dosky (salovacky) v krbovej vlozke?

Pozdravujem Vas, ak by sa nasiel niekto ochotny poradit, ci je vhodne palit zvysne dosky, drevo zo stavby v krbovej vlozke, nakolko sa jedna o makke drevo a ci to prilis nezanasa komin alebo ine nieco k tomu.... Dakujem Vam velmi pekne.
Odpovedať
@quix uff, za toto ta asi experti od kominov ukamenuju (aj mna), ja tam mam este asi 40 nespalenych paliet, uz som 2 kubiky prehnal kominom minulu zimu 😆 Ale zo.zasady tam nedavam nic, co je dotknute lepenkou, penetraciou, lepidlami, klincami, betonom, moridlom.
Odpovedať
V skratke palis tam suche drevo ;-) Nevidim v tom problem.
Odpovedať
Ono to mozes pouzivat trebars aj na kremaciu,otazka stoji,co to urobi s kominom...resp s vlozkou..mozno keby si ho predtym poriadne vycistil od nejakych tych nanosov betonu,ci malty..nebol by problem
Odpovedať
Profilova fotka
@catscan zhorí tam úplne všetko a nič sa tomu nestane. Teda aspoň v tej mojej : v starom dome ( tam som mal liatinovú vložku z Poľska) a teraz máme piecku z Baumaxu. Keď píšem všetko tak fakt všetko ! Vlastná skúsenosť .
Odpovedať
Dakujem za prispevky, ok - zhori tam vsetko, ale ci to je v pohode - "koser" kvoli zaneseniu komina atd. to som cital, ze makke drevo - z ihlicnanov zanasa komin masnymi sadzami atd...
Odpovedať
Tiež tam hodím hocičo. Dosky s klincami, drevotrieskové, mäkké drevo. Akurát sa snažím aby to nebolo moc mokré.
Odpovedať
A co keby tam boli nanosy betonu a malty? Ja som spalil palety, kmen vianocneho stromceka a odrezky z bangkirai vo vlozke za 5000 (len vlozka) :) ale vsetko len po troske. Hlavne s tym tropickym drevom bacha, hori to jedna krasa, ale keby som cely krb tym nalozil tak by si ohnik urcite s radostou vyskocil aj von do obyvacky.
Odpovedať
Profilova fotka
Sem tam treba komín vyčistiť aj tak by sa mal každý rok kontrolovať . Aspoň nebudú brať kominári love len zato že povedia že komín je úplne čistý.
Odpovedať
@quix A čím chceš kúriť ak nie drevom z ihličnanov, len bukovým? Sadze sú mastné či z takého, alebo onakého dreva. Čo sa týka zvyškov betónu a malty treba počítať len s tým, že bude viacej popola. Ja som klince z dosák pri demontáži vždy najskôr povyťahoval, ale nič sa nestane (ak to vieš popíliť napr. palety) ak to spáliš. Klince určite nájdeš v popole. Nepál, ale tie čierne šalovacie preglejky, to nechcú ani cigáni. Dlhodobými skúškami prišli na to, že im to zanesie petera a aj komín.
Odpovedať
Profilova fotka
@quix ak je drevo suche mozes. Ja som zvysne a nepotrebne stavebne rezivo popilil a mam ho pripravene ako rozpalky.. ine ako masivne drevo ci uz makke alebo tvrde palit je zverstvo (osb, preglejky,parkety..) kedze obsahuju lepidlo...
Odpovedať
@xaxaxaxa he.Ja som mal dake extra tvrde-cervene-tropicke drevo.Obalovka z dakych vietnamskch paliet.To ti bol iny masaker....
Odpovedať
otázka veľmi pripomína otázky z nemenovaného modrého fóra pre mamičky :-D :-D :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Najlepsie aj s klincami :-D, udajne drzia teplo; povedal jeden ujko co po dedine zhanal dreveny odpad :-D
Odpovedať
Ja som vsetko stavebne drevo popilil a palim ho v kachliach, len si davam pozor aby to bolo suche. Za 2 zimy som toho popalil mozno pol kubika. aby som sa neuvaril vo vlastne stave, ale komin je podla kominara cisty. http://www.modrastrecha.sk/blog/gasht...
Odpovedať
@worker_falcon jedna vec, ze tie fora vobec citas, druha vec, ze sa za to nehanbis a takto verejne sa priznas :)
Odpovedať
Profilova fotka
@adamika bez problémov palime drevo aj s klincami. Kto by to množstvo vyťahoval? Dôležité je aby bolo drevo suché. Popol s klincami ale do záhrady nesypeme. Samozrejme ale pálenie tohto dreva iba ako zvyškov. Nie celú zimu iba také. Na to máme buk a tvrdé kôrove brikety. A krb je len ako doplnkové kúrenie na atmosféru, nie na vykurenie domu v zime ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Keď tam dáš aj drevo od betónu, tak sa neboj, betón nehorí (dúfam). Takže ti ostanú jeho nespálené čiastočky a budú prepadávať do priestoru pre popol. Podľa mňa to zbytočne dôležito riešiš. OTO (občania trvalo opálení) pália v kozube pomaly aj zvieratá a žijú, nič im neni
Odpovedať
@gashtaan tie fóra už ani nečítam, odkedy ma odtiaľ vykopli ako nezapadajúceho do ich predstáv. len občas si na to spomeniem, keď vidím takúto otázku.
Odpovedať
@gashtaan No, pekne uložené, pri horných radoch si to už vzdal? Pozerám, že máš prichystaného dreva ešte na päť zím, alebo počítaš, že toho roku bude mimoriadne tuhá zima?
Odpovedať
@megosoft akurat ich kominy vyzeraju zvnutra takto :) http://www.krby-tuma.sk/domain/krby-t...
Odpovedať
@viktor811 to drevo hore su take kratsie dorezky, ktore uz neslo dobre ulozit... to uz je aj tak spalene :) A veru, asi to na par zim este bude... no co s tym drevom? Niekam som ho musel upratat. A to na fotke este nie je vsetko, potom som dopilil zvysne a musel som zacat stavat treti rad... neuveritelne kolko dreva sa minie na stavbe betonoveho domu :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan To hej, lebo oni tam pália vlasy, mrtve psy a neviem čo všetko, ale vyčistiť to, to ne. Ja som to myslel tak, že ak tam raz spáliš nejaké zvyšné desky, hoc aj s betonom a klincami, tak sa ti určite nič nestane a toto, čo by sa aj kapičku zašpinil komín aj tak každoročne vyčisti kominár (resp. ty)
Odpovedať
@megosoft tak jasne, ja nejake kusky betonu ci klince v dreve neriesim, vyhodim to potom spolu s popolom.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan JA tiež tak... pálil som už v kozube hocičo. Aj v takom, kde komín bol 20 metrov nad kozubom a prežilo to.
Odpovedať
@gashtaan Je tam kusok komina v tomto dechte :-N
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb presne ako my :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?