Ahojte, zacinam trosku premyslat na krbom v bungalove a napada ma otazka kde ako dat komin aby sa dal ripadne vycistit....??? ako to mate riesene vy??? nejake rady, pripadne foto??? DAKUJEM
@tommy84 Komin sa cisti zvrchu. Dolne dvierka si treba dat podla moznosti do chodby. Vyber si drahsi komin bez vetracej mriezky hlavne. Ak planujes kurit drevom, prived si aj externy vzduch pod dekou.
@tommy84 Dvierka idealne do technickej, alebo na chodbu. V spalniach nesmu byt. Ja mam v obyvacke a to neodporucam ( nejak som nedomyslel, ze komin sa aj cisti, ked som ho staval). Kominar ti komin vycisti zospodu cez tie dvierka, aspon moj tak vravel, ked robil predvcerom reviziu. Plus ma upozornil, ze aj na plynovom komine by som mal mat cistiaci otvor na spodnom kolene aby bordel nepadal do kotla.
riesim to kvoli tomuto...nejak sme to neriesili a teraz ma na to upozornili tak hladam riesenie....jeden znamy mi poradil posunut komin a cez obvodovy mur dat predlzenie a vyviest dvierka do rohu na terasu....cize by sa eliminoval aj bordel v dome....bolo by toto riesenie OK???
Tiez by ma zaujimalo ako vycistit komin, ked su dvierka v obyvacke? Samozrejme, ze sa da kefou vycistit aj zo strechy, ale musia sa tie sadze aj nejak vyberat cez dvierka co su dole, ked ich otvorim, tak sadze sa namna vysypu a vsetko bude spinave.
@originalx ja mam komin schiedel stabil a dvierka mam asi o 20cm vyssie ako spodok komina. To by som tam musel iny bordel palit aby som tam mal tolko sadzi aby sa na mna az vysypali.
@gashtaan Ked palis bordel, skor ako sadze ti to bude dymit a dechtovat. Mozes mat komin plny popola. Staci mat silnejsi tah a dviha ti popol.
Mne ked po 3 rokoch cistili pec, tiez som bol prekvapeny, kolko popola sa naslo na kazdej zakrute. Dokopy tam bolo hadam aj za mensi kybel. Ale zasa, o to cistejsi komin :-D
@matorado@gashtaan minuly rok som isiel cistit komin a ked som otvoril dvierka na komine tak vela sadzi vypadlo na zem a este aj stenu som mal ciernu a musel som vymalovat, preto som chcel vediet nejaku fintu aby som nenaspinil.
Inak vrany tu nelietaju, zeby mi komin vycistili 😀