Komin do NED

Zdravim chem sa opytat ako sa da nejako poriesit tepelny most pod kominom ,teda z jeho petky ktoru je podmurovany a spojeny zo zakladmi,da sa to nejako vyriesit?
Odpovedať
Otazne je, ci je to naozaj potrebne. Treba sa na to pozerat komplexne, ci to ma vyznam vzhladom k hrubke izolacie podlahy. Da sa to oddelit penovym sklom, skus pohladad Perinsul. Mozne riesenie je aj porobeton.
Odpovedať
Profilova fotka
Schiedel dodáva penosklo (je to foamglas floor board f) akurát to stojí 60-80 eur :)
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 skor by som sa obaval tepelneho mostu cez strechu :)
Odpovedať
@vader100 do ned/epd sa pouziva vzduchotesny komin ktory je raz tak drahy ako normalny, zistoval som ked som chcel dat krb ale nakoniec krb neriesim
Odpovedať
Namiesto penoveho skla by som skor uvazoval nad YTONGom. Ma lepsie staticke vlastnosti, je lacnejsi a lahsie sa zhana.
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 prečo? Aký môže byť most medzi studeným komínom a studeným podložím,
Odpovedať
@jan45 myslim most medzi kominom s patkou v betone zo zeme a ohriatym z miestnosti ,ci? Ytong daval uz niekto pod komin?Je to mozne?Unesie Komin schiedel absolut? Existuje nejaka rozumna alternativa lacnesjia od schiedel absolut?
Odpovedať
Profilova fotka
@vader100 je viac alternatív, tvarovky, obmurovať, prechod tepla do podlahy prebieha trochu ináč ako do stien a stropu, takže tepelný most je len strašiak,
Odpovedať
Tiez mam nazor ako majkoj, ak v zime budete kurit nepretrzite cez komin tak to neriesim ale ak bude komin iba pre krb v ktorom nebude casto kurit tak bude komin mat vyssie tepelne straty cez murivo komina vyvedene nad strechu.
Odpovedať
@niless cez murivo komina vyvedeneho nad strechu by sa to riesilo kominom absolut ktory ma jednu tvarovku z penoskla , ci?
Odpovedať
Profilova fotka
spodok cize padka je neucina cast komina a ta je studena ,tam je beton na beton ako povedal kolega
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?