Je možné dostavať komín z tehál?

Zdravím Strecháči, máme u nás problém. Máme starší rodinný dom, 2 poschodia, typ strechy tzv. stanová, v dome je niekolko kominov, 1 na ustredne kurenie tuhym palivom, 1 co bol v kuchyni na sporak (pevne palivo) a jeden, ktory je v obyvacke a izbe (na hranici miestnosti ako sucast steny) 2 kominy na tuhe palivo sluzia vyborne ale ten treti co je v izbe je nedostavany, konci niekde v polovici strechy, je to komin, ktory mal byt na pripadny kozub v obyvacke a jedalni. Prosim Vas o radu, je mozne takyto komin este dostavat zo samotovych tehal a nasledne nan napojit krbovu vlozku? Dakujem za akekolvek postrehy. Prosim hlavne mi ide o to, ze to nechceme burat a nanovo stavat novy komin.
Odpovedať
Profilova fotka
Treba si zavolať nejakú firmu, čo Vám posúdi stav komína, navrhne riešenie a následne aj nacení realizáciu.
Odpovedať
Komín ak nebol používaný a nie je zvetraný je samozrejme možné dokončiť, v prípade krbovej vložky bude nutné do neho vložiť vložku a domurovať ho na potrebnú stavebnú a účinnú výšku.
Odpovedať
pokial chceš na komín napojiť krbovu voložku ,mal by byť trojzložkovy,,Je potrebne ho vyvložkovat nerezom.Inak ti to nepreberie žiedny revizny technik.
Odpovedať
Profilova fotka
Komin 3zložkovy byť nemusí. Jedno z možných riešení je komín dostavať z betonovych dielcov alebo tehál a vyvložkovať nerezom. Takto to mám aj na svojom dome a s revíziou nebol absolutne ziadny problem. Nerezova vlozka zn. Element ZA.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?