Co pod komin

Cista podlaha 0,00 bude 25cm nad platnou (19cm EPS + 6cm poter + 1cm podlaha). Co mam pouzit ako "zaklad" pod komin? Radia mi dat tam betonovu tvarnicu a zaliat betonom (samozrejme hydroizolaciu pod to). V casti kde bude poter to oblozit EPS aby nevznikol tepelny most do podlahy. Moze to byt tak?
Odpovedať
@quako2 ja to tak mam, pokial mas komin dalej od obvodovych stien, podla mna to staci...
Odpovedať
Pri obvodovej stene nebude,ale od priecky bude 1cm (nechcem ho lepit priamo na priecku). Tu medzeru by som vyplnil bud PUR penou,alebo nobasilom. Dakujem za nazor.
Odpovedať
@quako2 za malo :) ja mam komin tak 2.3m od obdvodovej steny, tam uz podla mna straty smerom do zeme nebudu stat za to, aby som to nejako draho izoloval. Tiez cca 1cm od priecky a medzeru som vyplnil vlnou...
Odpovedať
a co tepelny most smerom od zakladovej dosky hore kominom? ako to riesite?
Odpovedať
Profilova fotka
@vcielkamaja Dava sa tam penosklo.Ako na foto a pri prechode stropom je kominova tvarnica rovno z penosklom
Odpovedať
kolko ta takto vybaveny komin stal a aku ma vysku?
Odpovedať
Ked bude komím od steny oddelený 1-2 cm vaty, izoláciou /dilatáciou/ nazvime to ako chceme,predpokladám že táto medzera by mala byť aj prechodom cez strop. V tom prípade ale nechápem význam tvárnice s penosklom na prechod stropu. Na základovej doske mi je to jasne.
Odpovedať
to je pre tych co neizoluju komin vonku
Odpovedať
Profilova fotka
@vcielkamaja Ja mam 5metrov stoji to cca 1200 @hulik Ano medzera je vyplnena vatou aj pri tomto komine ale sluzi iba ako diletacia nic ine.Vyznam to ma taky ze penosklo je jedina moznost ako prerusit tepelny most cez strop.Obaleny komin v kamennej vlne toto neriesi skor sa to vlnou izoluje pre to ze ked nie su spaliny ochladzovane v nadstresnej casti ma komin lepsi tah.
Odpovedať
@quako2 Podľa môjho názoru postačia dva ks roksorový prút fi 10 mm, dl 25 cm zavŕtaný do podlahy 10 cm. Potom v komínovú tvárnicu zaliať do polovice betónom.
Odpovedať
@quako2 pur penou nie ! Sused to tak mal a musel to dat prec, kominar mu to nechcel odobrit ...
Odpovedať
Profilova fotka
@hulik ked ti je to jasne precoto je od dosky, tak musi byt jasne aj preco od strechy. Von je -15C a do vnutra ti ide betonova tvarnica, tepelny most ako z knihy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majkoj Ano toto mi je jasne,ak si vsimnes ja som pisal /ako aj vsetci pre do mnou/ o prechode stropom t.j. betonovou doskou medzi podlaziamy,a nie strechou,ak by sa bavili o prechode krovom pochopil by som. Samozrezme moze byt s rovnou strechou atd....,je vela moznosti.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
zdravím.. komín 9,6m, môže sa opierať o nosnú stenu? v suteréne je to 300DT a neskôr tehla z vnútra. Má byť medzi komínom a DT nejaká diletácia? alebo sa to môže nalepiť priamo na DT / tehlu? díky za odp.
Odpovedať
Profilova fotka
@peter552 ja som nechal asi 2-3 cm medzeru tu som vyfukal protiporiarnou pur penou
Odpovedať
Profilova fotka
@peter552 DT aka detecka :-D Mozete ist s kominom priamo na dotyk, netreba davat ziadnu izolacnu vrstvu a nemusite ani nalepovat. @micjak - protipoziarna pena je velmi nestastny nazov, marketingovo zaujimavy, ale technicky podla mojho nazoru nespravny, lebo pena oznacena ako Trieda reakcie na oheň B-s1,d0 podľa normy EN 13 501-1 je podla tejto deklaracie , vid. tabulka v prilohe povazovana za horlavy material a teda podla Vyhl. MV SR c. 401/2007 musi byt v deklarovanej pozadovanej bezpecnej odstupovej vzdialenosti vyrobcom kominoveho telesa. http://files.cra.sk/200000275-8ec328f...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?