Čím zlepiť rozpadnuty šamot v kotly?

Zdravým, s čím viem zlepit rozpadnuté šamotové teleso v kotly, posielam aj obrazok. Rozpadol sa mi asi na 3 časti a nový kus je dosť drahý. Ďakujem za odpovede.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od slovakman22:

Zdravým, s čím viem zlepit rozpadnuté šamotové t…
@slovakman22 vodným sklom so šamotovou maltou..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@slovakman22 vodným sklom so šamotovou maltou..
@zicher prečo s vodným sklom?
Odpovedať

@slovakman22 lebo je na to určené.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@slovakman22 lebo je na to určené.
@zicher poradiš aku šamotovu maltu? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka

@slovakman22 lebo je to tvrdidlo, spojivo, zlspšuje prilnavosť, odolnosť, lepšia plasticita...treba ale rozmimiešať tak ako piše vyrobca, nie podla pocitov
Odpovedať

@zicher poradiš aku šamotovu maltu? dakujem
@slovakman22 to ti neporadím, musel by som googliť a to zvládneš aj sám Môj dedo lepil vodným sklom so šamotovou múčkou poškodené šamotové tvarovky. A držalo to. Takže si myslím, že ked to fungovalo pred 30-timi rokmi, tak to bude fungovať aj teraz. Vodné sklo je pojivo pre šamotovú múčku, ako voda pre cement. Možno sa pripojí nejkaý kominár a poradí konkrétne značky.. Ale podľa mňa v tom veľké rozdiely nebudú.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kominarbb:

@slovakman22 lebo je to tvrdidlo, spojivo, zlspšu…
@kominarbb bravo, prišiel si včas, o tri sekundy skôr, ako som to zistil. :-D
Odpovedať
Vodne sklo ; Na rozrábanie šamotu : vodné sklo zmiešať s vodou v pomere 1:3 (60 ml vodného skla a 180 ml vody). Postupne počas miešania pridávať šamotovú múčku do požadovanej konzistencie, v prípade ďalšieho čiastočného zatuhnutia dorieďovať len čistou vodou.
Odpovedať
Profilova fotka
Za 8.30 europenazi si kup v HB rudokit, ktory je uz namiesany. Je tam 2kg, takze opravis aj 10 krbov :) https://www.hornbach.sk/p/univerzalny...
Odpovedať

Zdravým, s čím viem zlepit rozpadnuté šamotové t…
@slovakman22 Lepenie šamotovývh telies, je len dočasným riešením, aj tak to časom praskne zas - buď na tom istom mieste, alebo tesne kolo neho. Nová tvarovka, je nová. Teraz len zbytočne vyhodíš peniaze na lepiaci pokus.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od petersd:

@slovakman22 Lepenie šamotovývh telies, je len do…
@petersd Presne tak!
Odpovedať

@slovakman22 Lepenie šamotovývh telies, je len do…
@petersd aj rusi tu boli dočasne a vidíš koľko vydržali.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od milan209209:

@petersd aj rusi tu boli dočasne a vidíš koľko vy…
@milan209209 ... musíš ale priznať, že nič nám neukradli, nič nesprivatizovali, žiadnu fabriku nerozobrali a neodniesli preč... Okrem politickej orientácie štátu nám nič nenanúcovali, nepchali nasilu migrantov a cudziu kultúru, neurčovali čo si máme - nemáme myslieť,... či máme mať radi buzíkov a robiť z nich nadľudí,... atď. Zhruba taký istý čas, čo tu boli oni, máme tu tzv. demonkraciu... Iba slepy, alebo hlúpy človek nemôže nevidieť, čo sme dosiahli a kam toto všetko smeruje...
Odpovedať

@milan209209 ... musíš ale priznať, že nič nám ne…
@petersd v podstate máš pravdu. ale kedže máme demokraciu tak o demokracii a holokauste sa ako vieme nediskutuje. Lebo to tu zas demokraticky zakážu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?