Aký potrebujem priemer komína na peletový kotol 18kw výška komína 6metrov

Plánujem kúpiť kotol na peletky a neviem aký priemer komína budem potrebovať výška komína bude 6 metrov priemer dymovodu kotla je 160mm.
Odpovedať
Profilova fotka
V technickom liste kotla sú potrebné údaje. Ak si s tým neviete rady Schiedel Vám zadarmo navrhne celý komínový systém. Sa mi zdá že je tu jeden zo Schiedlu registrovaný v PRO..
Odpovedať
Profilova fotka
Zial na Vami takto formulovanu poziadavku neexistuje spravna odpoved. Su spotrebice , ktore pozaduju 0 Pa tahu a su spotrebice s potrebou 15-20 Pa. Bez blizsej specifikacie by to bolo strielanie od pasu.
Odpovedať
Profilova fotka
tam kde budete kupovat komin treba povedat aky kotol a oni Vam presne povedia. Aj my mame peletovy kotol, komin sme kupovali Prespor a spravili nam ponuku presne na ten typ kotla
Odpovedať
Komin je otazkou spotrebica...vybrat spotrebic precitat poziadavky na komin a vybrat uz len spravny typ...
Odpovedať
Profilova fotka
Ako uz bolo pisane v technickom liste je to napisane. 160 je urcite malo preotze to mam overene na vlastnej kozi. Bohuzial projektant sa strasne sekol a tak teraz spekulujem ako tomu aspon troska pomoct nejakou kominovou hlavicou. Mame ale 7,5 m . Ono to sice funguje ale pri zimnych mesiacoch ked je vysia spotreba ( menej kvalitnych ) peletiek sa stava ze sa tym horsim tahom ked sa troska viac popolom zanesu turbulatory v kotli tak tah v kotli uz nie je dostatocny a vyhadzuje nam cidlo zvysenej teploty v hubici podavaca. Za normalneho stavu by som do kotla nemal vobec sahat, takto ho musim 2-3x za zimu prevysavat od toho popola. Kotol je nastaveny na hornu hranicu 15 kW .
Odpovedať
Nam nastavovoval kotol technik podla druhu peletiek,,popol cca za hrst vybera mang.rz za týžden a to máme starý komin asi 6m priemer 150mm kebyže zmenime peletky musí znova prestaviť,
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?