Aký komín podľa typu kúrenia?

Profilova fotka
Zdravím, potrebujem poradit ohladom kominov v novostavbe RD, pretoze vobec sa do toho nevyznam, a je ohladom toho tolko informacii, ze to uz neviem ani poriadne spracovat:) Potesilo by ma, keby mi niekto vysvetlil par veci:) V mojom dome by mali byt 2 kominy - obidva vysky 8 metrov: 1. len na krb - tam mi odporucili Schiedel Uni Plus - Uni 20 - predpokladam, ze 20 je vnutorny priemer. Len netusim, aky typ mi treba - samostatny, dvojprieduchovy, a ci aj s vetracou sachtou alebo bez. Okrem toho treba ho vlozkovat? Alebo vlozka je uz sucastou kupy komina? 2. druhy komin na ustredne kurenie - tu mam troska problem, pretoze este neviem, ci budem kurit plynom alebo tuhym palivom (pelety). Ak plynom, tak to bude kondenzacny kotol. Kdesi som cital, ze sucastou dodavky kotla je aj nejaky plastovy komin. To znamena, ze by som nepotreboval ziadny komin (myslim tvarnice) a stacila by tato rura? Ak ale neviem, akym palivom budem kurit, aky komin mam dat urobit? Opät neviem, ci samostatny, alebo dvojprieduchovy, ci s vetracou sachtou alebo bez. A s akym priemerom? Ak sa najde niekto, kto mi to troska blizsie vysvetli, vopred dakujem.
Odpovedať
@johny18 Ahoj ja mám taktiež dva komíny. Jeden na krb ako ty spomínaš Schiedel UNI PLUS priemer 200mm a na kondenzačný kotol Schiedel ABSOLUT (tam je priemer myslím 180mm). Ja to mám bez vetracej šachty a podobne. Moje komíny sú samostatne stojace, závisí od projektu. Niekedy to je tak že komíny sú pri sebe a vtedy sa postaví dvojkomín. Komín mi bol predaný ako komplet, zadal som len potebnú výšku komína a prišlo to na paletách ako skladačka. Teraz stačí dopojiť krb, kotol urobiť revíznu správu a môže to fachčiť. Ak máš nejaké podrobné otázky zavolaj výrobcovi komína a ten ti určite ochotne poradí.
Odpovedať
ak mozem poradit.Mam stavebniny a predavam skoro kazdy kom.system.skus pozriet kominy Tuma.velmi dobre sa predavaju a je to kopia schiedelu a maju super ludi co sa tomu rozumeju.su cca 30% lacnejsi
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?