Ako pripraviť podklad pod budúcim krbom?

Potrebovala by som radu, momentálne máme hrubú stavbu a ideme robiť podlahu. V mieste komína máme pätku, ale na jednú vec sme pozabudli, vedľa komína plánujeme krb. Neviem či pod krb máme uložiť polystyrén alebo miesto vynechať. Dom je z Ytongu, celková hrúbka podlahy bude, pre konkretný krb sme sa ešte nerozhodli. 15 cm (tri vrstvy po 5cm) EPS 150S + 3 cm XPS + 7 cm cementový poter s podlahovým kúrením Otázkou je že či: -môžem na podlahu v tejto skladbe (vynechané kúrenie v mieste krbu) časom uložiť krb? - mám plochu "vymurovať" ytongom na celú výšku? - mám urobiť betónový "základ" na dosku s kari sieťou? * samozrejmosťou je hydroizolácia
Odpovedať
Profilova fotka
realizoval by som za A aj keď nieje problém aj v ostatných možnostiach...
Odpovedať
Ja som to realizoval nasledovne: Na mieste, kde mi aktuálne stojí krb, mám vynechaný eps aj vinutie potrubia podlahovky a mám tam porobetón vo výške eps, potom poter je celistvo vyliaty cez oba materiály. Inak nejdú mi veľmi na rozum štyri vrstvy eps a už vôbec nie načo xps?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som odporučil možnosť C, no ani ostatné by som nezavrhol... A nezabudnúť na externý prívod vzduchu, pokiaľ sa realizuje podlahou!
Odpovedať
izolaciu kari zaklad...vynechat kurenie a eps
Odpovedať
skoda ze je to otazka a nie diskusia. osobne by som to nekomplikoval ved krb nebude mat tonu a EPS150s v pohode taku vahu zvladne. ci?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?