Žumpa - Septik

Dobrý deň, chcem sa spýtať, na projekte RD ,aj v stavebnom povolení máme naprojektovanu žumpu betónovú. Nakoniec sme to zmenili a dali plastový trojkomorový septik. Čo je treba spraviť/prerobiť aby nám skolaudovali dom ?? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@deal uzavrieť odtok a predložiť zápis o vodotesnosti. A nikomu nespomínať pojem septik, ten sa môže zabudovať len s KČOV.
Odpovedať
@jan45 super ďakujem, a neviete mi povedať, či treba niečo upravovať, pred kolaudáciou, keďže som zmenil z betónovej žumpy na plastovú ?
Odpovedať
@deal Nie som si istý, ale myslím, že všetkým je to tak šuma fuk, či máš plastovú, alebo betonovu, alebo železnu, alebo drevenú žumpu. (joke, drevené a železné neexistujú). Určite ti žiaden kolaudator nebude otvarať šumpu, aby sa presvedčil, či fakt. A povedzme si rovno, mnoho ľudí proste po kolaudacii prevrta na dne dieru a púšťa do zeme. Na našom valale nepoznám nikoho, čo by každé dva týždne volal hovnocuc za 120€, aby mu vycucaval žumpu.
Odpovedať
@arcticcode Ono tam je podstatný rozdiel... https://www.voda-portal.sk/Dokument/z...
Odpovedať
Profilova fotka
@frantisekca je to článok a je to z komerčného časopisu, žiaľ nižšej úrovne poznania. Časť týkajúca sa septiku je v celom rozsahu v rozpore so súčasnými predpismi.
Odpovedať
Profilova fotka
@deal žumpu povoľuje obec, tam to stačí oznámiť,
Odpovedať
@jan45 ďakujem, a neviete mi poradiť, kto robí atest žumpy? Vodotesnosť? Dakujem
Odpovedať
@deal veď máte certifikát o tesnosti keď ste ju kupoval.
Odpovedať
Profilova fotka
@deal certifikát hovorí len o vhodnosti materiálu, z ktorého je vyrobená, zápis o vodotesnosti píše a podpisuje stavebný dozor, tu neviem pripojiť vzor ale napr.: zápis o skúške vodotesnosti žumpy
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od deal:

@jan45 super ďakujem, a neviete mi povedať, či tr…
@deal ku kolaudácii potrebujete zápis o tesnosti od stav. dozora, tam sa napíše, z akého je materiálu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?