Žumpa - plastová či betónová?

Zdravím, rozhodujeme sa aká žumpa by bola vhodnejšia plastová alebo betónová? Výhody/Nevýhody Prípadne nejaké tipy na dodávateľa (východ SR). Ďakujem.
Odpovedať
@andrew26 Za nás určite betónovú, od známych viem že si dali plastovú, ktorá im po chvíli praskla, reklamácia samozrejme nebola uznaná a potom si museli aj tak kúpiť novu betónovú. My sme to riešili k domu nedávno a nad inou ako betónovou sme nerozmýšľali, len treba poriadne overiť predávajúceho, veľa predávajúcich sa tvári že žumpa je vyrobená tu u nás a pritom je dovezená z Poľska, ja som pozerala kvalitu betónu z akého je vyrobená, sny bola z vodotesného betónu a ako je vyrobená či je to celok, alebo ma spoje lebo vo veľa prípadoch sa stalo že do nich zateká. Neviem či som pomohla ale toto je naša skúsenosť
Odpovedať
@evitka8 ďakujem pekne, za názor, máte aj tip na firmu?
Odpovedať
@andrew26 My sme z Kysúc takže sme hľadali niečo tu u nás ale veľa chvály som počula na firmu Zappa s.r.o ale nás by vyšla strašne draho doprava, ja som čítala aj recenzie na firmy tu pokukajte staré príspevky bolo ich tu dosť
Odpovedať
Ešte môže byť aj železná. Ľahšia ako betónová, nezborti sa ako plastová, ani ju nevytlaci voda. Plastove sú okrúhle, čo je tiež nevýhoda. Zle urobená betónová žumpa začne tiecť, je ťažká na prepravu aj vykladku.
Odpovedať
@paul2 Neni som si isty,ci ma zelezna zumpa dlhu zivotnost pri agresivite septiku... Viem,ze zelezny detel prehrdzavie za par rokov (5-6)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?