Zapustené dažďové zvody

Dobrý deň . Chystám sa robiť zapustené dažďové zvody vo fasáde a trativod. Prosím viete poslať nejaké foto ako ste to robili? Ďakujem veľmi pekne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lukasss999:

Dobrý deň . Chystám sa robiť zapustené dažďové zv…
@lukasss999 nechcem ťa odhovárať, ale to nemusí byť dobrý nápad. Niečo sa ti šprajcne vo zvode, drevo, kus škridle zo strechy, zviera, vták...Budeš ho potrebovať rozobrať ale už sa doň nedostaneš bez poškodenia fasády..
Odpovedať

Dobrý deň . Chystám sa robiť zapustené dažďové zv…
@lukasss999 mam plochu strechu, ale zial nedochovali sa fotky, kde som to mal nafotene, tak len takto utrzkovo. zateplenie 20cm, rura ht75 odsadena 10cm od steny, pred rurou a boky 2cm xps za rurou 10cm xps. na streche na vusti mriezka prikryta geotextiliou a dnu sa okrem jemneho prachu nic nedostane.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@lukasss999 mam plochu strechu, ale zial nedochov…
@rapidek ďakujem veľmi pekne 👍
Odpovedať
Profilova fotka

@rapidek ďakujem veľmi pekne 👍
@lukasss999 na foto je veľmi naivná predstava o fungovaní zvodu. chýba lapač splavenín. Odkrytý zvod môžete použiť 75 mm len na plochu do 25-30 m2, potom už treba 100 mm. Zapustený aj keď je v stene, môže namrŕzať (severná stena) a upchať sa. Ale to urobí aj južná stena. Aspoň sa poistite natiahnutím kábla, nemusí byť súčasťou inštalácie domu, môže mať vývod na ktorý sa pripne pre mrazoch.Mrazy nie sú nevezpečné, vtedy boda netečie, ale oteplenie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan45:

@lukasss999 na foto je veľmi naivná predstava o f…
@jan45 a aka je nenaivna predstava, ako to ma fungovat? predsa kazdy dom by mal mat pocet zvodov podla plochy. mriezky mam, treba citat. v retencnej nadrzi je na dne len jemny kal. zatial to mam 4 rok a je to ok.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@jan45 a aka je nenaivna predstava, ako to ma fun…
@rapidek každý má iné podmienky a dom sa nestavia na 4 roky.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan45:

@rapidek každý má iné podmienky a dom sa nestavia…
@jan45 mate pravdu, to som si vravel, ked vidim pracu klampiarov ako vyzeraju ploche strechy s atikou a prevedenie kotlikov a dazdovych zvodov po par rokoch. preto som isiel do tohto riesenia a urobil som si sam.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?