Vzdialenost zakladu plota od kanalizacnej sachty

Dobry den. Chcem sa popytat o radu ohladne zakladoveho pasu murika (plot). Na nasom pozemku sme zistili pocas vytycenia hranic pozemku, ze cez nas pozemok vedie kanalizacia bez toho aby na nu bolo zriadene vecne bremeno pripadne bola niekde zakreslena. Pri realizacii murika ktory viacmenej kopiruje stavebnu ciaru na na geometrickom plane sa dostavame so zakladom do tesnej blizkosti telesa kanalizacnej sachty (nevieme ktorym smerom ide rura kanalizacie). Pri ohlasovani stavby sme dostali od stavebneho uradu schvalenie na stavbu mura a to bez toho aby sme boli na pritomnost kanalizacie upozorneny resp bola vymedzena pripadne upravena urcena vzdialenost mura od kanalizacneho telesa. Tym padom stavba zakladu bola realizovana v blzkosti cca 10cm od samotneho telesa. Tym padom sa dostavame do konfliktu ze sice sa snazime dodrzat stavebnu ciaru a uzivanie nasho pozemku ale dostavame sa do konfliktu s blizkostou telesa kanalizacie. Vie sa niekto odborne vyjadrit ci pritomnost zakladu pri tomto telesa je problem a vodarne mozu napadnut uz realizovanu stavbu? Vopred dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@ceannu bohužiaľ zistenie sietí bola vaša povinnosť, pohodlnosť úradníka Vás na to neupozornila (majú prístup k info, ku ktorým sa bežný človek nedostane), križovanie nie je problém, teda či ste blízko šachty alebo nie, ťarchu na pozemok nepotrebujú, je to status quo zo zákona,
Odpovedať
@jan45 Dakujem za odpoved a rozumiem ze som si to mal zistovat. Bohuzial je uz neskoro. Neviem ci som vam spravne porozumel, ale ta vzdialenost od sachty je teda problem ci nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@ceannu nie, hlavne ak je šachta mimo pozemku, ak je dnu, ale musíte umožniť prístup.
Odpovedať
Profilova fotka
@ceannu prečo neotvoríš šachtu a nepozrieš sa, ktorým smerom kanalizácia vedie?
Odpovedať
Sachta je zvonka mura (ale stale sucast mojho pozemku) ale teda je dost natesno uz so samotnym zakladom mura. Pristup je do sachty bezproblemovy. Co sa tyka smeru kanalizacie tak vychadzam z ulozenia ostatnych sacht na ulici. Vysledny smer je pozdlz muru s predpokladanym odstupom cca do 1m. Jedinym problemom mi je teleso sachty ktore je sirsie ako rura kanalizacie a teda sa dostava do blizkosti zakladu mura.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?