Studňa, jediný zdroj vody-dusičnany

Pekný deň prajem,mám otázku. Postavili sme dom,kde nieje privedena obecná voda( na samote)čiže jediný zdroj vody je studňa. Susedov nemáme (cca kilometer) ale v okolí máme polia,kde sa sadi. V roku 2019 sme mali dusičnany 39,5g/l ( dúfam,že dobre píšem tie jednotky). Studňu sme na jeseň vyčistili,teraz v marci bola hodnota 36g/l. Dusitany v pohode,0,001. Viem,že norma je dusičnany do 50g /l,ale máme deti a tie pijú len čistú vodu,je to pre nich bezpečné?( Vek 10,7 a 3 roky). Nie sú tam normy povolené nižšie? Ak áno,sú nejaké riešenia? Filtre,prostriedky ..prosím poraďte
Odpovedať
Zdravím, na pitie a varenie by som na vašom mieste ak sa bojíte o kvalitu vody dal toto. https://www.aquapro-shop.sk/reverzna-... Známa to má. Má to v kuchyni pod drezom a má tam samostatnú točku vyvedenú z tohoto systému. Má to na studničnej vode ktorá je u nás plná dusitanov, cca 100. Voda z toho je podľa mňa chutnejšia než z vodovou.
Odpovedať
Zdravim, anexova vlozka do filtra, zrovna predvcerom sme ju osadzali tiež
Odpovedať
Nebezpecne pre deti su hlavne dusitany, nie samotne dusicnany a najnebezpecnejsie su pre dojcata a batolata, ktore este namaju zrele oblicky
Odpovedať
@jaja102 Len poopravím jednotky, mali by byť dusičnany do 50mg/l nie do 50g/l.
Odpovedať
@kajo873 keď my máme práveže dusitany v pohode. Sú ďaleko pod normou. Len tie dusičnany,sú síce v norme( do 50) ale či tá norma je rovnako ok aj pre deti. Mikrobiologia dopadla tiež ok.
Odpovedať
@zita19 tie máme dobré. A decká majú 3 roky a viac.... Tak neviem,či to riešiť,či nie😞
Odpovedať
Ahoj. Ja som to riešil zmakcovacom ktorý rieši aj tvrdost aj dusicnany. Ale mam pre istotu aj reverznu osmozu v kuchyni.
Odpovedať
@jaja102 A máte kompletný rozbor vody aj na iné než dusičnany? Ťažké kovy.. Ale keby mám piť studničnú vodu tak by som si dal tú osmózu. Nikdy nevieš kedy sa kvalita vody zmení v studni.. aj mikrobiálne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?