Problém s kanalizáciou a vodovodom

Ahojte, chceli by sme radu. Máme postavený rodinný dom a máme problém s pripojením sa na kanalizáciu a vodovod. Bod napojenia máme z hlavnej cesty a trasa napojenia je cez vedľajšiu cestu. A tu vzniká problém. Cesta, cez ktorú by sme mali ťahať prípojky je v "E" parcele napísaná na súkromné osoby, ktoré nám nechcú dať dovolenie. V "C" parcele je to nevysporiadany pozemok. Podľa stavebného úradu potrebujeme od tých osôb súhlasy. Môžu nám robiť takéto problémy, prípadne máte nejaké nápady ako vyriešiť túto situaciu? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@jm111 tvoja pripojka na kanal/vodu nie je verejny zaujem. Bud sa dohodnes, alebo budes mat zumpu a pit vodu zo studne/flase alebo si najdes inu trasu po vlastnom pozemku.
Odpovedať
Aj vy ste s nimi na tej E parcele napísaný ako spoluvlastník? Ak áno tak kanalizáciu si môžete natiahnuť ale vodovod len so súhlasom. Ak nie ste napísaný na E parcele s nimi tak nič , nemáte nárok bez ich súhlasu.
Odpovedať
@jm111 Je to ich vlastníctvo, nemusia ti to povoliť. Keby si ty mal nejaký pozemok, dovolil by si niekomu cudziemu ti rozkopať pozemok a uložiť tam nejaké rúry? Najväčšou motívaciou sú peniaze. Skús im ponúknuť, že odkúpiš od nich nejaký podiel na danom pozemku. Za zaujímavú cenu, nie 100 €.
Odpovedať
Prepac, ale vlastne si za to mozes sam. Toto sa riesi vopred, aspon ustnou dohodou. Tiez sme mali bod napojenia EE cez susedov pozemok, ktory za to chcel riadne zaplatit. Tak sme sa dohodli s inym susedom a poziadali distribucku o zmenu bodu napojenia. Sused dostal flasu a hotovo.
Odpovedať
jean2 Nie, my nie sme vlastníkmi. chrobak7 Nejde o pozemok, je to bočná asfaltová cesta, v správe obce. Problém je v tom, že ta cesta vznikla v minulosti medzi naším pozemkom a pozemkom suseda. Vtedy naši starí rodičia poskytli na cestu niekoľko m, ti susedia nedali nič a nakoniec sú v tej E parcele vlastníkmi. A robia len problémy. Odmenu sme ponúkli, nezabralo. mgx keby sme sa mohli pripojiť my, pripojili by sa aj dalšie domy, ktorým to bránil ten sused už v minulosti.
Odpovedať
@jm111 čiže ste vedeli, že je tam problém s napojením a aj tak ste to dopredu neriešili? škoda teraz nad tým lamentovať, treba sa dohodnúť, panko bude tvrdý oriešok, treba mu ponúknuť viac.
Odpovedať
Riešili sme to stále. Najskôr sme prosili o prípojku cez pozemok, úplne krajom okolo plota, Lebo sme sa chceli vyhnúť rozkopaniu relatívne novej cesty. Nedovolili, ale jasné, čakali sme to a samozrejme to chápeme... Hľadali sme ďalšie riešenia, ktorým bola cesta a v tom čase sme ani len netušili že tá cesta nepatrí obci, ale súkromným osobám. A ani vo sne nás nenapadlo, že niekto bude brániť rozkopať cestu, po ktorej ani tí susedia nechodia. Starostka obce nemá problém s pripojením...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?