Privzdušňovací ventil alebo odvetranie nad strechu

Zobraz úvodný príspevok
Mám v projekte 3 odvetrávacie komíny vyvedené nad strechu. Môžem ich všetky nahradiť privzdušňovacími ventilmi HL 900 alebo Durgo?.
Odpovedať
@migel Otázkou je: Chceš mať smrad (zápach s kanalizácie v byte? Odvetranie kanalizácie plní niekoľko základných funkcii. Vyrovnáva podtlak v kanalizácii, odvádza nepríjemný zápach mimo obývaného priestoru a bráni strhávaniu pachovej zádky (WC, umývadla atď.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Máme rozdelenú vnutornú kanalizaciu (novostavba - jednopodlažný dom), v jednej budú len pračka a umývačka riadu s drezom, a v druhej je všetko ostatné pre čov. Odvetrávanie je plánované v druhej, kde sú aj WC. Len ešte neviem či to ťahať až nad strechu alebo to riešiť ako sa tu už spomínalo, len ventilmi, prípadne ako spomínal @jan45, len potiahnuť k WCkám spomínané potrubie DN75 dlhé 1,5m so zátkami bez ventilu. Podľa vás bude treba tú prvú, kde je práčka s myčkou prepojiť niekde v najvyššom bode s tou druhou, aby sa odvetrávala tiež, alebo bude stačiť pre práčku/myčku len privzdušňovací sifón? Ak by sa malo ísť nad strechu, dá sa prejsť odvetrávacím porubím DN75 cez obvodový múr von a ťahať ho po múre vo fasádnej izolácii hr.25cm hore cez strešný podhľad a škridlu nad strechu? Hore v mieste prechodu cez škridlu by sa to rozšírilo na DN110 aby to neomŕzlo v zime. Ďakujem za názory
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobrý deň, Chcel by som sa spýtať či odvetrávanie kanalizácie pod strechu môže spôsobovať kondenz. Spozoroval som zatekanie cez sadrokartón a na povale som pod zateplením objavil kanalizačnú rúru neukončenú (len jakkeby nejaké noviny sú v nej nacpané) približne v mieste kde máme v kúpelni wc. Vopred ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od robert_tamasi:

Dobrý deň, Chcel by som sa spýtať či odvetrávanie…
@robert_tamasi ma to byt ukoncene nad strechou
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od robert_tamasi:

Dobrý deň, Chcel by som sa spýtať či odvetrávanie…
@robert_tamasi otázka znie, či je to odvetranie alebo privzdušnenie. Ak privzdušnenie, tak na vrchu by mal byť privzdušňovací ventíl.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ralf364:

@robert_tamasi otázka znie, či je to odvetranie a…
@ralf364 dakujem, podla vsetkeho to malo byt privzdusnenie, koniec bola splostena 100vka rura aby tam boli len po krajoch dva mini otvory. Kazdopadne, osadil som vcera privzdusnovaci ventil a dnes uz kondenz aj smrad zmizol. Pravdepodobne nedomyslena realizacia...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Zdravím, Mali sme v kuchyni problém s odtokom vody, po rozkopaní a vyčistení sme zistili že sa voda v trubke tratí (Z kuchyne šla trubka 50ka dolu pod dom, popod izbou a do žumpy čo bolo cca 30m). Našli sme prasknuté koleno, samozrejme po starom skoro nič nedržalo preto som vysekal aj to nasledovné a aj to konečné pri sifóne a dal všade nové kolená a kusy trubiek - staré boli nahrievané, lepené a ešte aj ohýbané (uhol nebol rpesne 90*) Všetko teda super, voda sa netratí a pekne odtekala. Problém ale nastal po zapojení drezu so sifónom, keď sa pustí voda tak odteká velmi pomlay resp odteká len počas bublania - majstri nespravili odvetranie, trubka vedie jednoducho k sifónu a dorábať to by už bol velký problém kedže všade je obklad, linka atď. Ako sa dá toto riešiť ? Našiel som na internetoch privzdušňovací ventil, pomohlo by toto ? Resp čo presne spôsobuje že voda odteká tak pomaly a buble ak trubka vedie priamo do žumpy a ústi vysoko nad hladinou ? Ďakujem za rady
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od maek43:

Zdravím, Mali sme v kuchyni problém s odtokom vod…
@maek43 samozrejme že áno. Pod drezom daj 50 T kus do hrdla v stene a zhora do Tkusu daj privzdušňovaciu hlavicu. Voda si pri prúdení bude ťahať vzduch a pôjde ľahšie.
Odpovedať
Problém o ktorom píšeš a síce "odteká velmi pomlay resp odteká len počas bublania" privzdušňovací ventyl nevyrieši, príčinu hľadaj inde.
Odpovedať
milan209209 - Tak som to nejak myslel, miesto tam na to je, musím ešte pobehať či to tu niekde dostať kúpiť. juraj_k - Najprv som myslel že to je niekde upchaté, no keď som púšťal vodu priamo do trubky bez sifóna, odtekala normálne prúdom, pustil som tam aj kameru a nikde to nieje upchaté, spravil som si na trase aj taký servisný otvor kadial by som vedel posielať trysku keby sa to upchá ale tam to tečie úplne pekne... Robí to keď sa pustí väčšie množstvo vody... Tiež rozmýšlam ako by mohol pomôcť privzdušnenie, predsa aj keď tam nieje tak pri najhoršom by to malo stiahnuť vodu zo sifóna ale ako to že to glgá keď je vývod v žumpe vysoko nad hladinou. Nejak mi to hlava nebere :D
Odpovedať
Zo sprchového žľabu zmizne voda za 1 hodinu. Potom mám smrad v kúpeľni. Začalo to robiť teraz po dvoch rokoch postavenia chaty. Odvetranie na streche. Skontroloval som odvetranie na streche čisté, všetko som vyčistil . Ďakujem za radu.
Odpovedať
Profilova fotka
pred odchodom naliať trochu jedlého oleja, ale ak je odtok rýchly, treba pozrieť čo je poškodené.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ivecoo1122:

Zo sprchového žľabu zmizne voda za 1 hodinu. Poto…
@ivecoo1122 za hodinu voda nevyschne, ani to nie je, ze ju vysaje podtlak pri splachnuti. Ta voda niekde odteka. Treba pozriec ci nie je sifon poskodeny
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?