Precerpavacka

Zdravicko, Postacuje 1 kw cerapdlo z mixerom s vytlakom 10 m na cca 100 metrovu trasu ku kanalizacii? Ide o rovinu. Dalsia otazocka. Sme 4 clenna domacnost. Postacuje 1kubikova precerpavacia nadrz? Dakovacka.
Odpovedať
Profilova fotka
@danik84 áno,áno
Odpovedať
Dakovacka za odpoved. Co myslite Jan 45 je potrebna spatna klapka alebo to mema ziadny vyznam. Kdesi som narazil na Vas prispevok tykajuci sa spadov, kde pisete ze cast potrubia by ste vyspadovali smerom k pripojke na kanalizaciu a cast naopak k precerpavacej nadrzi(v mojom pripade). Je to koli tomu aby rura ostala prazdna? Ci existuje iny dovod? Uvazujem nad tym, ci nepouzit vacsiu precepavaciu nadrz, v tom pripade by cerpadlo bezalo pri jednom bezani dlhsiu dobu no bezalo by nie tak casto ako v porovnani s mensou precerpavacou nadrzou. No to len taka uvaha, ci by to malo nejake klady pripadne zapory.
Odpovedať
Zdravicko, mam este jednu otazku. Aky priemer plastovej rury pouzit ?
Odpovedať
Pouvažoval by som aj nad tým, mať v zálohe jednu suchú rezervu. Aspoň keď bude čerpadlo staršie určite.
Odpovedať
Z akeho dovodu?
Odpovedať
Profilova fotka
@danik84 v kupovaných prečerpávačkách sú spätné klapky, tam sa to použiť nedá, ale dvojitý spád môže pomôcť pri hľbke výkopu. Ale spätnú klapku pokladám za prínos resp. ochranu len ak je prečerpávanie nižšie ako kanalizácia. potrubie 32-40 mm. Je zbytočná väčšia nádrž, veľkosť by mal určiť správca kanalizácie, veľká môže zapáchať. rezerva je pre prípad, že nie ste stále doma a užívateľ si nevie zabezpečiť výmenu čerpadla okamžite. Treba aspoň jednoduchú signalizáciu poruchy.
Odpovedať
Signalizacia poruchy nieje zla vec, len si neviem predstavit ako na to. Z cerpadla ide jeden napajaci kabel a druhy kabel do plavaka. Cerpadlo samotne ma tepelnu poistku ktora pri prekroceni teploty cerpadlo odpoji, po vychladnuti zopne. Ja by som si vedel predstavit dajme tomu v kotolni nejaku kontrolnu ziarovku ktora by sa pri behu cerpadla rozsvietila. Ale ako na to?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?