Povolenie k ČOV

Viete mi poradit, ktory zakon upravuje povolenie k ČOV? Udajne bol cca 2-3 roky spat novelizovany a su v nom zakazane ČOV s ukoncenim so vsakovanim ( ak nie je dom na samote). Vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
zákon zmenený nebol, ani v zásade doplnený,stanovisko MŽP bolo predtým kategorické, zastávajú len overené technológie. V súčasnosti sa kaly pohli, uznali, že aj kčov by sa mohli používať, takže pevne verím, že kaly aj vyhnijú.
Odpovedať
Keď uvažujete nad akoukoľvek ČOV (klasická, koreňová) najskôr si zavolajte (alebo zájdite) na príslušný Okresný úrad - Odbor starostlivosti o životné prostredie a spýtajte sa či Vám ju vôbec povolia. Keď povedia, že nemajú problém ju povoliť, vypýtajte si zoznam čo všetko musíte splniť (zoznam dokumentov), aby Vám ju povolili. Ale je taktiež možné, že keď im poviete (mesto, obec, parcelné číslo), kde sa ČOV má vybudovať a bude sa v blízkosti nachádzať napríklad vodárenský zdroj, ktorý zásobuje obyvateľstvo pitnou vodou, nemusia ju povoliť a budete si musieť osadiť žumpu. Jedným z dokumentov pre povolenie ČOV býva aj Hydrogeologický posudok, ten Vám môžem vypracovať aj ja (keď tak mi napíšte spravu).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?