Občasný zápach z podlahového sifónu

zhruba raz za 2-3 tyzne nám ide zápach zo sifonu ktory je v dlazbe. myslím si ze preto lebo sa vnom odparí voda a potom uz nic nebráni zápachu zo zumpy aby prenikol az dnu. samozrejme riesenie ktore treba obcas urobit, je naliat do neho vodu, ale nemáte iný napad,ako tomu predcházat,alebo by mohla byt pricina aj niekde inde?
Odpovedať
Profilova fotka
Pochybujem ze sa stym da nieco urobit. Ako si napisal, vysicha voda, treba len doliat. Odtoho je sifon...
Odpovedať
@rapidko Dobrý den. No, to je přesně ten problém, kdy se do nepoužívaného sifonu musí dolít voda. Já jsem to vyřešil tak, že jsem ho zašpuntoval normálním korkovým špuntem, aby se v případě, že bude potřeba ho využít dal zprovoznit. Jestli ho ale máte třeba v garáži, kde je akorát z důvodu odtoku vody z roztátého sněhu, tak nezbývá nic jiného, než ho dolévat vodou. Ještě se dá odpar vody trošičku vylepšit, čili zpomalit překrytím sifonu plátem gumy. Ale nevím, kde ten sifon je. Jinak je ještě možné, že ten sifon nevysychá, ale je vysáván podtlakem z hlavního potrubí. Pak by pomohl přivzdušňovací ventil těsně za sifon. To ale asi nepůjde technicky zrealizovat. Čili každé řešení je skoro špatné. S pozdravem Laďa
Odpovedať
jeden mám taky v hornej kupelni, ale ten nejaky problém nerobí, ale ten asi preventívne zastuplujem,lebo tam nieje pracka a iná prícina uniku vody ba tam nemala nastat. ten problematicky je na prízemí v prácovni, ale ten koli pracke by so nerad upchával, ten ventil by bez burania nebolo mozne dorobit, preto asi bude treba jedine obcas dolievat vodu. dakujem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
na hladinu sifónu naliať jedlý olej. Spomalí, resp. znemožní odparovanie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?