Lacna zumpa na pravidelnu chatu (okolo 8 m3) - z IBC nadrzi?

Ahojte, idem stavat pravidelne vyuzivanu chatu, takze by som chcel zabezpecit taku beznu zumpu (okolo 8 kubikovu) a premyslam nad najlacnejsim riesenim. Napadlo ma pouzit 1000 litrove IBC nadrze, ktore by som poukladal 4 kusy na 4 kusy (jama sirka 1 meter, hlbka 2 metre), teda dokopy 8 kusov, 8000 litrov dokopy, prepojit ich a vyuzivat ako zumpu. Cena za jeden kus je 16 Eur,o takze dokopy 130 Euro + doprava 40 Euro. Nieco by stal material na prepojenie, nech dokopy 200 Eur. To mi pride ako dobra cena za 8 kubikovu zumpu. Alebo mate nejaky iny navrh?
Odpovedať
@sto055 Prepoj ich vo vrchnej časti rúrkami a máš funkčnú ale necertifikovanú čističku.
Odpovedať
@sto055 Cena vyzera ok, ale bol by som opatrnejsi. Prva vec co vidim, ze nieje vystuzena, aby to bolo k niecomu, musel by si spravit (bud vybetonovat alebo nejak inak) boky , inak by ti to zem casom stlacila. Na chate sme mali takto pokusne umiestneny 1 kus, problem bola spodna voda, ktora sposobila, ze do tyzdna bola tato "zumpa" stlacena ako plechovka (lebo zial, nemozes ju napustit vodou, ked ju chces vyuzivat ako zumpu ze :) ). Ked si vezmem potom tu pracu z obkopavanim celej jamy aby sme u dostali von a vykop na normalnu zumpu (plastova z vystuzou), tak strasne vela zabiteho casu a energie...
Odpovedať
Profilova fotka
Stačí jedna a za tým koreňová čov
Odpovedať
mam maly pozemok a nemam teda miesto na tu korenovu cisticku :/ floydian, to ma vlastne ani nenapadlo, ze hrozi stlacenie zo stran. betonovat sa mi velmi nechce, chcel som co najlacnejsie a najjednoduchsie riesenie. cim by sa to tak dalo vystuzit?
Odpovedať
Profilova fotka
@sto055 ak je to pre chatu, treba rovnakú plochu ako zakopané konkontajnery ale netreba to vyvážať a nezapácha to
Odpovedať
chata, ktora sa bude pravidelne vyuzivat, moznoze denne jednou - dvomi osobami. pozemok je naozaj malinky, takze naozaj zvazujem len zumpu. nema niekto pripadne iny napad, ako to vyriesit co najlacnejsie? co som tak pozeral, standardna plastova zumpa stoji okolo 1000 Eur a to este nie je vykopana, osadena...
Odpovedať
Profilova fotka
@sto055 ťažko radiť, keď všetko viete lepšie
Odpovedať
jan45, to vobec. len vychadzam z faktov. mam pozemok tesne nad 2 are, kde chcem len taku oddychovu chatu a kazde miesto si cenim, preto mi zumpa pred samotnou stavbou a v blizkosti cesty prichadza ako naj riesenie. skusim Vam napisat zajtra (v nedelu) napisat do sukromnej spravy, ak si na to najdete cas, prosim, aby sme sa oboznamili so stavom
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
Profilova fotka
@jan45 Zdravim,viete mi odporucit tu korenovu cov na chatu uzivanu cez leto pravidelne tak cca 2xtyzdenne 3osobami?Aka je cena a ake su vyhody a nevyhody oproti zumpam?Dakujem pekne.
Odpovedať
Profilova fotka
@rudolf_soltes Ak naplníte žumpu párkrát za rok, stačí urobiť KˇCOV menšiu, Ak sú tam dobré spádové pomery a netreba prečerpávať, je to prakticky bez starostí. Ale pre detaily treba aspoň kataster a a č. p.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň. Kúpil som malu chatku. Akurat riešim obdobný problem. Ako spraviť funkčnu kanalizaciu bez potreby hovnocucov (hlavne kôli pristupu k chate) a nejakych náročných úkonov, Chata bude uživana cca 2x mesačne na vikendy v priemere asi 6 osobami (vikendove sídlo). Môj nápad je zakopať 2x IBC kontajneri (ako som čital idealne vystužiť jamu DTčkami) kde by som napojil len WC (predpokladam 2 umyvadla, 1x sprchvy kut - to by som zapojil na trativod nakolko je to prakticky čista voda). Za použitia bakterii (známi vravel že to nejako takto ma a tie bakterie z toho spravia takmer čistu vodu) by sa tie kali mali rozložiť na vodu kde by to prepadom vrchnym prepadom išlo do druheho IBC kontajnera a odtial by som tu vodu vyviedol do trativodu. Ide mi o to aby som nezaťažoval nadmerne prostredie, neznečisťoval spodne vody a hlavne či to takto bude vobec fungovať. Prikladam čarbanicu narýchlo spravenu na papier. Za odpovede, rady, pripomienky budem veľmi vďačny.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?